Jelenlegi hely

Játékra fel:Karácsonyi dekorációs ötletek

Karácsonykor ünnepi díszekbe öltözik szinte az egész világ: fel van díszítve a városunk, a bevásárló központjaink, a TV csatornák lassan elkezdik sugározni a karácsonyi filmeket. Nyakunkon az ajándékok beszerzése, készítése is.

 Eközben azonban ne feledkezzünk meg arról, hogy mennyit jelent, ha az egész lakásunkat karácsonyi dísszel dekoráljuk, hiszen ezzel nagyban tudjuk emelni az ünnep hangulatát. A Játékra fel ehhez gyűjtött most Nektek ötleteket.

 

1. Illatok bűvöletében

A karácsonyi dekoráció gyakori részei a gyertyák és a fahéj. Ez az ötlet a kettőt kombinálja. Nincs is másra szükségetek, csak egy gyertyára, egy madzagra, illetve néhány fahéj rúdra. Fogjátok a gyertyákat és helyezzétek rá egy tányérra, majd rakjátok körbe a fahéj rudakkal, végül egy natúr színű madzaggal tekerjétek körbe a közepén. Forrás

 

2. Faág és sok-sok dísz, de mégsem karácsonyfa…

Ha sétáltok a szabadban, remek móka lehet ehhez a gyönyörű dekorációhoz alapanyagot gyűjteni a gyerekekkel. Először is vegyetek alapanyagként egy vastag faágat és jó erős ragasztóval erősítsétek hozzá a vékonyabb faágakat, amit szalagokkal még stabilabbá tehettek. Száradás után elkezdhetitek a díszítést képeslapokkal, emlékekkel, díszekkel, stb. Tipp: akár adventi naptárként is tudjátok használni, csak akkor használjatok kis zsákokat vagy borítékokat. Forrás

 

3. Hópelyhek a falon?

Spatulák vagy gondosan elcsomagolt jégkrémes pálcikák befestésével gyönyörű díszek kerülhetnek a falra. Amíg kialakul a végleges forma, a szorgos gyerekkezek is a segítségetekre lehetnek. Mi kellhet még hozzá? Ragasztó, damil, szalag. Tipp: Ha van ragasztó pisztolyotok, az megkönnyíti a munkátok. További hópelyhes ötleteket itt találtok!

 

4. Karácsonyi felirat

Sok országban divatos, ha a lakás centrumában szalagra kötött szavakat helyeznek el karácsonykor dekorációként. Miért ne lehetne nálatok is? A betűkből alkothattok a karácsonyhoz kapcsolódó szavakat, mint öröm, szeretet, vagy akár a gyerkőc neve. A betűk megalkotásának módja szinte nem ismer határokat. Legegyszerűbb, ha egy A5-ös lapra rárajzoljátok a betűket, lehetőség szerint minél díszesebben vagy színesebben, majd helyezzétek ezt karácsonyi mintás vagy a szoba hangulatához illő mintás papírra. Végül már csak a kiválasztott helyre történő felfüggesztés maradt hátra. Forrás

 

További ötletekért, nyereményjátékokért keresd fel a Játékra fel oldalt!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Régi idők karácsonya Budapesten

Régi idők karácsonya Budapesten

Milyen volt az ünnepi készülődés az elmúlt évszázadban a fővárosban? Régi képekkel mutatjuk be, hogy milyen is volt egykor a karácsonyi forgatag.
Ingyenesen látogatható az elképesztő karácsonyi fényben úszó csodaház

Ingyenesen látogatható az elképesztő karácsonyi fényben úszó csodaház

Eta néni 2021-ben ismét sok szeretettel vár mindenkit! Nyitva a ház az adventi időszakban.Dabason van egy ház, ami varázslatos ünnepi fényárban úszik. De nem egyszerűen tujákra aggatott fényfüzéreket kell elképzelni, hanem egy olyan színes csillogást, mintha becsöppentél volna egy karácsonyi Hollywoodi rajzfilm közepébe. Eta néni több mint tíz éve díszíti fel házát és udvarát az ünnepek közeledtével.
Országos adventi programajánló

Országos adventi programajánló

Adventi ablaknaptár, gyertyagyújtások, vásári és betlehemes programok.. a várakozás, a csodák, a meglepetések időszaka. Különleges adventi programok készülődnek szerte az országban, válogattunk belőle.
Már látogatható a Vörsi Betlehem

Idén újra látogatható a Vörsi Betlehem

Tudtad, hogy egy Balaton melletti kis faluban látható Közép-Európa legnagyobb betleheme? Idén 72. alkalommal építette fel Vörsön a falu apraja-nagyja Jézus születésének pillanatát megörökítő bibliai jelenetet, aminek csodájára járnak a világ minden részéről.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére