Jelenlegi hely

Újbudai Teleki Blanka Általános Iskola

Cím: 1119 Budapest Bikszádi u. 61-63.
Telefon: +361 205-7171, fax: +361 205-7170
E-mail: info@teleki.ujbuda.hu

Az iskoláról

Az iskola épülete forgalomtól távol eső, kellemes zöldövezetben helyezkedik el. Fás és virágos előkertben, fajátékokkal felszerelt játszó- és sportudvaron elégíthetik ki a gyerekek mozgásigényüket. Iskolánkban a német és az angol nyelv tanításának komoly hagyományai vannak.
Nevelőtestületünk kezdettől fogva olyan iskola létrehozásán fáradozik, ahol a tudásnak értéke van, s ahonnan nyitott, érdeklődő, testileg - lelkileg egészséges fiatalok kerülnek ki.

Iskolánk gyermekközpontú; nevelő-oktató munkánk fontos feladata, hogy segítse a gyermekek egyéni képességeinek kibontakoztatását. Célunk, hogy tanulóinkat kreativitásra, önállóságra, öntevékenységre, reális önértékelésre és önelfogadásra neveljük, hogy kialakítsuk bennük az önművelés igényét. Nagy hangsúlyt helyezünk a kitartó munkára, szorgalomra, igényességre továbbá a gyermekek együttműködési készségének fejlesztésére. Büszkék vagyunk arra, hogy 2006 szeptemberétől kitartó munkánk eredményeképpen elnyertük az ÖKO-iskola címet.

Az iskola speciális programja a német nemzetiségi kéttannyelvű oktatás. Az iskolába lépés idején az olvasás-írás tanítása magyarul történik. A német nyelvvel heti 5 órában, szóbeli alapozó formában, játékos módszerekkel ismerkednek a tanulók. Az idegen nyelv olvasása és írása legkorábban a második évfolyamon kezdődik.
A német nyelvtanítás kezdő szintről indul, nem szükséges előzetes nyelvtudás az osztályba történő felvételhez. Az intenzív német nyelvi előkészítés után két nyelven folyik az ének - zene, a rajz, a technika, a testnevelés; 2. osztálytól pedig a környezetismeret tanítása is. Az ide jelentkezőknek legalább az egyik óvodás foglalkozáson kötelező a részvétel.
Hagyományainknak megfelelően a nem nemzetiségi osztályokban is már a 3. osztálytól tanítjuk az angol nyelvet (1-2. osztályban szakkör keretében). A felső tagozaton lehetőség van heti 5 órában az emelt szintű nyelvtanulásra.

A tanulásban elért sikerek mellett fontosnak tartjuk, hogy diákjaink jó közérzettel, szívesen járjanak iskolába. Hagyományos programjaink: őszi természetvédelmi túra, karácsonyi ünnepségek, iskolai farsang, kulturális bemutató az FMH - ban, sportnap, osztálykirándulások. Igen sok tanulónk vesz részt táborainkban (német-, környezetvédelmi-, vándortábor, alsósok, felsősök tábora, osztálytáborok).
A környezet- és természetvédelmi nevelés keretében a szeptember végi osztálytúrákat, az iskolai és külső pályázatokon való részvételt (a Föld napja, Öko-sportnap, Madarak és fák napja), a szelektív hulladékgyűjtést, valamint a szorgalmi időszakban szervezett erdei iskola foglalkozásait említhetjük. Testnevelés óra keretében tanulóink úszásoktatáson vesznek részt, illetve a szülők igénye szerint korcsolyaoktatásban részesülnek a Városligeti Műjégpályán.
Iskolánk 1997 óta tagja a németországi testvériskolánk által szervezett iskolatársulásnak, mely hat ország egy-egy intézményét egyesíti. Európa 2000 címmel közös projektet dolgoztunk ki, melynek eredményeképpen tartós együttműködés jött létre iskoláink között. Segítségével rendszeres diákcsere során gyakorolhatják tanulóink az élő nyelv használatát.

Forrás: http://www.teleki-xi-bp.sulinet.hu/bemutatkozas.html

Leendő elsősöknek: http://www.teleki-xi-bp.sulinet.hu/beiskolazas.html

Körzethatárok

Alsókubin u.
Albert u. 1-33-ig és 2-32-ig
Andor u. páratlan oldal végig
Bácsalmás u. 1. és 2-18-ig
Bikszádi u.
Boglárka u.
Bor u.
Borszéki u.
Borszék köz
Bornemissza u.
Bornemissza tér
Csöpp u.
Estike u.
Etele u. 2 - 68-ig
Gyergyótölgyes u.
Hadak útja
Kankalin u.
Kelenvölgyi határsor
Leiningen u.
Major u.
Major köz
Nagykikinda u.
Nagykikinda köz
Ormay Norbert u.
Ormay udvar
Pajkos u.1-19-ig és 2-56-ig
Parittya u.
Puskás Tivadar u.
Rátz László u. 1-47-ig és 4-60-ig
Rozsnyó tér
Rozsnyó köz
Szeghalom u. 15-től és 12-től végig
Szombathelyi tér
Tétényi u. 67-99-ig és 44-98-ig
Than Károly u.
 
Forrás: http://oktatas.ujbuda.hu/altalanos-iskolak
 

A Budapestimami 2012 őszi "A mi iskolánk" című pályázata keretében sok szülő osztotta meg gyermeke iskolájával kapcsolatos tapasztalatait. Az akkor beküldött véleményeket ITT OLVASHATOD.

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Ingyenesen látogatható az elképesztő karácsonyi fényben úszó csodaház

Ingyenesen látogatható az elképesztő karácsonyi fényben úszó csodaház

Friss: Sokan érdeklődtetek, és igen, Eta néni 2021-ben ismét sok szeretettel vár mindenkit! Nyitva a ház az adventi időszakban.Dabason van egy ház, ami varázslatos ünnepi fényárban úszik. De nem egyszerűen tujákra aggatott fényfüzéreket kell elképzelni, hanem egy olyan színes csillogást, mintha becsöppentél volna egy karácsonyi Hollywoodi rajzfilm közepébe. Eta néni több mint tíz éve díszíti fel házát és udvarát az ünnepek közeledtével.
Országos adventi programajánló

Országos adventi programajánló

Adventi ablaknaptár, gyertyagyújtások, vásári és betlehemes programok.. a várakozás, a csodák, a meglepetések időszaka. Különleges adventi programok készülődnek szerte az országban, válogattunk belőle.
Már látogatható a Vörsi Betlehem

Idén újra látogatható a Vörsi Betlehem

Tudtad, hogy egy Balaton melletti kis faluban látható Közép-Európa legnagyobb betleheme? Idén 72. alkalommal építette fel Vörsön a falu apraja-nagyja Jézus születésének pillanatát megörökítő bibliai jelenetet, aminek csodájára járnak a világ minden részéről.
„Hagyj el egy mikulás csomagot” és csalj mosolyt egy kisgyermek arcára

„Hagyj el egy mikulás csomagot” és csalj mosolyt egy kisgyermek arcára

Ha felerősödik a vágy, hogy segíts másokon, akkor itt egy remek lehetőség, amivel bizony nagy mosolyt csalhatsz egy gyermek arcára! Nincs más dolgod, csak egyszerűen december 6-ára készíts egy mikulás csomagot, és rakd le egy padra, egy párkányra, bárhová, ahol egy kisgyermek megtalálhatja.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére