Jelenlegi hely

Szent Angéla Ferences Általános Iskola és Gimnázium

 
Cím: 1024 Budapest, Ady Endre u. 3.
Telefon: 316-3818
Email: titkarsag@szentangela.hu
Az iskola  rövid története
 
A Kassán működő Orsolyita nővérek Trianon után - iskolájuk számára menedéket keresve, - 1922-ben érkeztek Budapestre. A Margit körúti ferencesek segítségével az 1922-23-as tanévben megindulhatott az Orsolya Rend "Szent Angela" leányiskolája az Áldás u. 1. alatti iskolaépületben.

1928-ban önálló, új épületbe (Zivatar u. 2-4.) költöztek és 1931-ben érettségizett az első gimnáziumi évfolyam. Az iskola mellett internátus is működött. 1931-ben az első tanítóképző osztály is megindult.

1948 után állami iskolaként működött intézményünk.

Az 1991. évi XXXII. törvény alapján az orsolyita nővérek visszaigényelték egykori ingatlanukat, melynek visszaadására 1994. március 1-én került sor. Mivel az Orsolya Rend nem tudta fenntartani az iskolát, ezért a Ferences Renddel megállapodást kötött az iskola működtetésére.

Az 1994/95-ös tanévben az II. Kerületi Önkormányzat jelképes összegért bérelte az iskolaépületet, és ugyancsak jelképes összegért lehetővé tette az iskola működtetését 3 osztállyal a Marczibányi István Általános Iskolában.

Az Ady Endre u. 3. szám alatti épület átvétele 1995. június 16-án fejeződött be. Az 1995/96-os tanévet már 560 tanuló kezdte meg 8 évfolyamon, 19 osztályban.

1998-ban alakult át az iskola 12 évfolyamossá. Az ehhez szükséges tantermeket az iskola jelentős átépítésekkel biztosította. Folyamatosan vette birtokba az iskola a Zivatar u. 6. alatti 3 lakásos épületet, a következő évben a volt óvoda épületet és 2001-ben az 5 lakásos Zivatar u. 8. alatti ingatlant. A 2000/2001-es tanévben egy nagy méretű tornacsarnokot építettünk, amely lehetővé teszi a tanulók tanítási órán kívüli sportolását is.

2002-ben újra érettségiztek gimnáziumi tanulók, túlnyomó többségük egyben sikeres főiskolai, egyetemi felvételit is tett.
 
Forrás: http://szentangela.hu/fo.html
 

A Budapestimami 2012 őszi "A mi iskolánk" című pályázata keretében sok szülő osztotta meg gyermeke iskolájával kapcsolatos tapasztalatait. Az akkor beküldött véleményeket ITT OLVASHATOD.

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Ingyenesen látogatható az elképesztő karácsonyi fényben úszó csodaház

Ingyenesen látogatható az elképesztő karácsonyi fényben úszó csodaház

Friss: Sokan érdeklődtetek, és igen, Eta néni 2021-ben ismét sok szeretettel vár mindenkit! Nyitva a ház az adventi időszakban.Dabason van egy ház, ami varázslatos ünnepi fényárban úszik. De nem egyszerűen tujákra aggatott fényfüzéreket kell elképzelni, hanem egy olyan színes csillogást, mintha becsöppentél volna egy karácsonyi Hollywoodi rajzfilm közepébe. Eta néni több mint tíz éve díszíti fel házát és udvarát az ünnepek közeledtével.
Országos adventi programajánló

Országos adventi programajánló

Adventi ablaknaptár, gyertyagyújtások, vásári és betlehemes programok.. a várakozás, a csodák, a meglepetések időszaka. Különleges adventi programok készülődnek szerte az országban, válogattunk belőle.
Már látogatható a Vörsi Betlehem

Idén újra látogatható a Vörsi Betlehem

Tudtad, hogy egy Balaton melletti kis faluban látható Közép-Európa legnagyobb betleheme? Idén 72. alkalommal építette fel Vörsön a falu apraja-nagyja Jézus születésének pillanatát megörökítő bibliai jelenetet, aminek csodájára járnak a világ minden részéről.
„Hagyj el egy mikulás csomagot” és csalj mosolyt egy kisgyermek arcára

„Hagyj el egy mikulás csomagot” és csalj mosolyt egy kisgyermek arcára

Ha felerősödik a vágy, hogy segíts másokon, akkor itt egy remek lehetőség, amivel bizony nagy mosolyt csalhatsz egy gyermek arcára! Nincs más dolgod, csak egyszerűen december 6-ára készíts egy mikulás csomagot, és rakd le egy padra, egy párkányra, bárhová, ahol egy kisgyermek megtalálhatja.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére