Jelenlegi hely

Pannónia Általános Iskola

Cím: Budapest 1133,Tutaj utca 7-11.
Tel.: (1) 320-2290
E-mail: pannonia13altisk@gmail.com
Web: http://www.pannonia-altisk.bp13.hu/

Iskolánk a kerület egyik legnagyobb és legrégibb, általános iskolája. 1910-ben épült Schulek János építész-tanár tervei szerint.
A "nagy, öreg, fehér iskola" sok hagyományt őriz, de a kor szavát, igényét ügyelve nyitottak vagyunk az új befogadására. Több mint 100 esztendeje minden szeptemberben hangos szóval szólítja munkára diákjait, pedagógusait az iskolacsengő. Hívó szavára évente mintegy 600 gyerek indul új próbatételre, új tudományok elsajátítására. Az eltelt idő alatt sok kisdiák szerzett életre szóló élményeket. Mindig nagy öröm számunkra, ha régi tanítvány bízza ránk gyermekét, netán unokáját.

2009. szeptember 1-én iskolánk a teljeskörű feújítás eredményeképpen ragyogó új külsővel, és két vadonatúj tornacsarnokkal fogadta tanulóit. A felszereltség színvonalát mutatja, hogy több mint húsz interaktív tábla segíti a tanulókat és a pedagógusokat az eredményesebb munkában.

Iskolánk fő profilja a német nemzetiségi osztály és az angol nyelvet emelt óraszámban tanuló osztály indítása.

Iskolánk már hosszú évek óta vallja és gyakorolja az eltérő fejlesztési igényű tanulók többi osztályba integrált nevelésének-oktatásának fontosságát.

Német nemzetiségi osztályainkban több tantárgyat német (ill. német és magyar) nyelven tanulnak. Ennek eredményeképpen a 8. évfolyam végén tanulóink fele sikeres középfokú nyelvvizsgát tett.

Számítógépekkel felszerelt nyelvi labor segíti az eredményes nyelvoktatást.

Évek óta március elején nyílt napon mutatjuk be iskolánkat érdeklődő nagycsoportos óvodások szüleinek.

1998-ban nyitottuk meg harmadik számítástechnikai szaktantermünket multimédiás számítógépekkel és Internet használati lehetőséggel, jelenleg is három számítástechnika terem áll a tanulók rendelkezésére.

Gazdag választékot biztosítunk tanítványainknak tanulást segítő szakkörök , tanfolyamok szervezésével, szabadidős kulturális kínálatunkkal. Azt szeretnénk, ha az iskolán belül érdeklődésének, tehetségének megfelelő foglalkozáson gyarapíthatná tudását. Iskolánk tanulóinak nagy része vesz részt diákétkeztetésben. Szervezett napközis csoportokban, illetve tanulószobai foglalkozáson készülhetnek diákjaink a következő napokra.

Iskolai sportkörünk (Tutaj Diák Sportegyesület - TDSE) minden korosztály számára több lehetőséget kínál. Számos oklevél, érem bizonyítja, hogy tehetséges gyermekeink szakavatott kezekben fejlődnek a választott sportágakban mini bajnokokká. Kiváló eredmények (kerületi, budapesti első helyezések) birtokosaik focistáink, ritmikus sportgimnasztikás lányink, röplabdásaink.

Jelentős sport sikerekkel büszkélkedhet iskolánk.

Fontosnak tartjuk nevelő-oktató munkánkban az erdei iskolát.
A szünidőre többféle nyári tábort is kínálunk tanulóinknak.

Igény szerint biztosítani tudja iskolánk a szülők internetes naprakész tájékoztatását gyermekük tanulmányi eredményeiről.

Forrás: http://www.pannonia-altisk.bp13.hu


A Budapestimami 2012 őszi és 2015/16. évi "A mi iskolánk" című pályázatában több száz szülő osztotta meg gyermeke iskolájával kapcsolatos tapasztalatait. A 2012. évi véleményeket ITT OLVASHATOD, 2015/16-ban erről az iskoláról az alábbiakat írták: 

Hozzászólások

A Budapestimami 2015/16. évi „A mi iskolánk” pályázatában szülők adtak választ arra a kérdésre, hogy „Miért szeretitek gyermeked iskoláját?” A válaszok itt olvashatók.

 

A XIII. kerületi Pannónia Általános Iskola jól felszerelt, megfelelő értékrenddel, kiváló pedagógusokkal rendelkező intézmény. Úgy vélem, hogy a megváltozott körülmények között is mindenek előtt a gyermekek érdekeit tartják szem előtt és igyekeznek minél több tudást és szeretetet átadni az újabb és újabb nemzedéknek. Nagy szerencsénk van, hogy mind a két fiúnk nagyszerű tanítókat illetve tanárokat ismerhetett meg az évek során, és az itt megszerzett ismereteket a továbbiakban is kamatoztatni tudják majd.

 

 

Az alsó tagozat egyik legkíválóbb tanító nénije lelkesítette és készítette fel az fiam osztályát a felső tagozatra, melynek gyümölcsét most a megnehezedett követelmények bevezetésekor arathatják le.

Nagyon szeretjük az "iskolánkat". Kislányom és kisfiam is ebben az iskolában tanul, nem volt még soha olyan nap, hogy ne szeretnének iskolába indulni. A gyönyörűen felújított iskola, a tiszta, szép környezet, a kiváló tanító nénik mind hozzátesznek ahhoz, hogy a gyermekek eredményesen tanuljanak és jól érezzék magukat egész nap. 

Balogh Anita

1.D osztály

Nagyon szeretjük az "iskolánkat". Kislányom és kisfiam is ebben az iskolában tanul, nem volt még soha olyan nap, hogy ne szeretnének iskolába indulni. A gyönyörűen felújított iskola, a tiszta, szép környezet, a kiváló tanító nénik mind hozzátesznek ahhoz, hogy a gyermekek eredményesen tanuljanak és jól érezzék magukat egész nap. 

Balogh Anita

3.C osztály

Nagyon meg vagyok elégedve az iskolával. Modern épület, több tornateremmel. Az alsós tanítónénit nagyon szerettük, amennyire tudta felkészítette csemetémet a felső tagozatra.

Szeretem, hogy az iskola a felújítás után is megőrízte hagyományos, patinás hangulatát. Szeretem a pedagógusokat, a programokat és a kellemes hangulatú osztálytermeket.

Közel van az otthonunkhoz, az alsó tagozatos pedagógusok valóban pedagógusok. Az iskola rendezett, tiszta. Tornatermei vannak, szerintem fontos. Német tannyelvűség nagy előny. Én is Ide jártam

A XIII. kerületi Pannónia Általános Iskola egy nagyon szépen felújított iskola. Megfelel a kor igényeinek. Jól felszerelt, a tanárok elhivatottak és egy biztonságosnak mondható intézmény. Nagy figyelmet fektetnek a sportolásra és nyelvtanulásra.

Nyelvtanulás  tanárhiánnyal és rengeteg elmaradt órával. A leckét hazaküldik, ők pénzért magánórát tartanak az iskolában és nyafognak, hogy ők bizony alul vannak bérezve.szóval nem várjunk tőlük sokat....botrányos.

Nyelvtanulás  tanárhiánnyal és rengeteg elmaradt órával. A leckét hazaküldik, ők pénzért magánórát tartanak az iskolában és nyafognak, hogy ők bizony alul vannak bérezve.szóval nem várjunk tőlük sokat....botrányos.

Nagyon jó pedagogusok, szép iskola, biztonságos és  jól érzi magát a gyermekem.

Az iskola magasan pozicionált a kerületben, tapasztalataim szerint rá is szolgál hírnevére, a jó eredményeket azonban családias, kellemes légkörben érik el, a kisfiam jókedvűen megy be minden reggel és jön haza délutánonként. Az iskola épülete is szép, tekintélyt parancsoló, nagyon jók a délutáni külön foglalkozások (sport, művészet, sakk) is, a lényeget mégsem az infrastukturális és technikai adottságok adják, hanem a felkészült, kedves tanárok és a gyerekcentrikus pedagógia.

Kislányom a XIII. Kerület Pannónia Általános Iskola 1.D osztályába jár. Fantasztikus támogatást kap a tanító nénitől. Kislányom immáron második éve Ritmikus Gimnasztika edzésekre jár, amely rendkívül sok edzés napot és edzés órát jelent. Az iskola megkezdésével, attól tartottuk, nem tudja folytatni ezt a sportot és ezzel együtt a versenyzésről is le kell mondania. Azonban a tanítónéni és az iskola vezetősége hihetetlen nagy segítséget nyújt abban, hogy akár rendkivüli edzésekre,  vagy hosszú felkészülést megelőző edzőtáborokra elengedik kislányomat. A feladatokról, tananyagról, folyamatosan tájékoztatnak hiányzás esetén, így megfelelően tudunk haladni a tananyaggal.

Meg kell hogy említsem még a további támogatást is, amelyt lányom az iskolától és tanítónénitől kap. Veleszületett betegsége folytán különleges diátára fogták kezelőorvosai. Sajnos a diéta különlegessége miatt, a Heim Pál korházban nem tudták bíztositani a diéta elkészítését, azonban az intézmény engedélyével kislányom beviheti az otthon elkészített ételt és kis társaival együtt tudja elfogyasztani azt.

Azért szeretem a Pannónia iskolát, mert felkészült, lelkes pedagógusok várják minden nap a gyerekeket. A tanítási órák mellett, sokféle szakkör, sport közül lehet választani, így a gyerekek a déltánokat is hasznosan tudják eltölteni. Felszerelt, modern épület, ahova szívesen lép be gyermek, szülő egyaránt. Az interaktív táblák használata színesebbé teszi az órákat, a gyerekek sokkal könnyebben tudják elsajátítani a tananyagot az alkalmazásukkal.

A tanítónénik lelkesen készítik a gyerekeket a különböző versenyekre. Sokféle tantárgyból megmutathatják a gyerekek a tudásukat.

Az erdei iskolák is nagy élményt szereztek a tanulóknak.

Lányom, Anna minden nap jókedvűen jön haza, szeret a Pannónia suliba járni. :)

Anna a 3.C osztályba jár. Ildikó nénit és Edit nénit is nagyon szereti.

 

Rendkívül jó környezetben, kiváló tanárok között nevelkedhetnek a gyerekek!

Mert integrálódnak sajátos nevelést igénylő gyermekre, hangsúlyt fektetnek a mozgásra, megfelelő étkeztetésre, jó programokat szerveznek, ötletes dolgokat készítenek.

Azért szeretjük a Pannónia Iskolát, mert minden szakterüketen képzett, gyermekemet szeretettel és odaadással nevelő

tanítókra bizhatom.

Nagyon meg vagyunk elégedve. Szerető osztályfőnök, barátias osztályhangulat, színvonalas iskolai rendezvények, nagyon igéyesen felszerelt iskola. Az IKT eszközök nem csupán rendelkezésre állnak, hanem rendszeresen használja a tanító néni.

Szeretjük az iskolát, mert az épület " öreg" kora ellenére modern termeket rejt.  Változatos iskolai élet zajlik a falak között. A tornacsarnoka gyönyörű. 

Azert szeretjuk a Pannonia Altalanos Iskolat, mert itt talaltuk meg azt a kivalo tanito nenit aki miatt mar masodik eve jokedvuen indulunk iskolaba reggelente. Erdekesek az orak es sokfele sportlehetoseg all rendelkezesre. (2. D.)

Szerencsések vagyunk, hogy ide járhatunk iskolába,kislányom nagyon szereti a Tanárait akik igazán mindent megtesznek a gyerekekért,elhivatottak és odafigyelnek mindenkire.Az órák szinesek,lekötik a gyerekeket sokmindent készítenek sorolni lehetne,fontos még,hogy az iskola nagyon modern gyönyörű minden igényt kielégítő tornatermekkel rendelkezik.Kislányom időközben cukorbeteg lett,emiatt több figyelemre szorul,ebben minden támogatást megkaptunk a Tanitó néniktől,külön hálás vagyok, hogy nem zárkóztak el,megtanulták,megismerték a diabetest,így maximálisan megbízom bennük és bízom rájuk kislányomat.Az ebédeltetést is remekül megoldják,a Heim Pálból fogadják az ebédet és odafigyelnek rá, bár lehetne picit több idő enni.Köszönet Judit néninek,Kati néninek és az iskola minden személyzetének!  Anna 2/C

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Képregény, táblakép, futás... a közös pont: a Himnusz

Képregény, táblakép, futás, ismeretlen szerelmes ... a Himnusz és Kölcsey titkai

Gondolnád, hogy január 22-én ünnepeljük a Himnusz születésnapját? És azt tudtad, hogy képregény is készült belőle? Vagy azt, hogy Kölcsey nem is tartotta jó versnek?
23 mondat, amit ne mondj annak, aki bajban van

23 mondat, amit ne mondj annak, aki bajban van

Te is tudsz ilyen „jó szándékú”, de romboló mondatokat? Nekem a „kedvenceim” az „Engedd el!” a „Másoknak sokkal nehezebb” és a „Tudom, mit érzel”. Ilyenkor szívesen visszakérdeznék: Tényleg tudod?! Szerintem fogalmad sincs…
Love my Snowboard – Fotó- és videópályázat

Love my Snowboard – Fotó- és videópályázat

Pályázat típusa: fotó- és videó pályázatBeküldési határidő: 2022. március 30.
Novellapályázat Preyer Hugo emlékére 2022

Novellapályázat Preyer Hugo emlékére 2022

Pályázat típusa: sci-fi novellák írásaBeküldési határidő: 2022. március 31.Korcsoport: 3-12. osztályos gyerekek

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére