Jelenlegi hely

Kerék Általános Iskola és Gimnázium

 
Cím: 1035 Budapest, Kerék u. 18-20.
Telefon: (1) 388-9122
E-mail: kerek-a@@kszki.obuda.hu
Web: http://www.kerekiskola.hu/
 
Kedves iskolát választó Szülők!
 
Tudjuk, nehéz feladat olyan iskolát választani gyermeküknek, amelynek nevelési elvei, értékrendje megfelel az Önök elvárásainak, s ahol gyermekük testi és szellemi fejlődését is biztosítva látják. Az iskolánkban tanuló diákoknak és családjaiknak egyaránt érték a műveltség, a tudás. Az ismeretek megszerzése mellett a szülői házzal karöltve a fegyelmezett munka,a kíváncsiság, a tanulni akarás folyamatos fenntartására törekszünk. A kerekes szellem sok volt diákunk hozzánk járó gyermekében él tovább.
Intézményünkben a tehetséggondozás három pilléren nyugszik: az angol és a német nyelv oktatása mellett az anyanyelv és a matematika kiemelt szerepével; valamint a testnevelés és az informatika oktatásán.
Nyelvoktatásunk elismerten eredményes: módszerünkkel a nyelvtanulás összhangban van a gyermekek magyar nyelvi, nyelvtani tudásával. Ezáltal biztosabb alapokon állnak idegen nyelvi ismereteik is. Minden osztályunkban az 1-3. évfolyamon heti 2, a 4. évfolyamon heti 4, felső tagozaton heti 5 órában, csoportbontásban tanulják az idegen nyelveket. A 2015/2016-os tanévtől egyik osztályunk matematika tagozatként működik, felmenő rendszerben, angol nyelv tanulása mellett.
Egyedülálló lehetőség a magyar, mint idegen nyelv tanulása a nem magyar anyanyelvű diákok számára már általános iskolában is.
 
Nagyon fontosnak tartjuk az egészséges életmódra való nevelést. Ezért minden tanuló számára képességeihez és igényeihez mérten helyben biztosítunk sportolási lehetőségeket. Edzők segítségével, egyesületekhez való irányítással biztosítjuk a mindennapos testnevelést, ennek keretein belül a differenciált oktatás és a tehetséggondozás által a siker örömeit.
A Négy muskétás SE tánccsoportjai, és a néptánccsoportok fellépési lehetőséget biztosítanak az alsó tagozatosoknak.
 
1.osztálytól 4. osztályig úgynevezett nagyfelmenő rendszerben tanulnak a gyerekek, a 4 év egységet képez.
Az anyanyelvet az Apáczai Kiadó tankönyveiből tanítjuk, az olvasást szótagoló módszer szerint. A gyermekek sikeres fejlődését, tanulásban való előrejutásukat, a közösségbe való zökkenőmentes beilleszkedésüket fejlesztőpedagógus és iskolapszichológus is segíti, egyéni vagy csoportfoglalkozás keretében.
Az iskolai étkezés minden tanuló számára biztosított. Alsó tagozaton az „egy osztály-egy napközi” elvét követjük. Ügyeletet –a szülők időbeosztását, munkahelyi kötöttségeiket figyelembe véve- reggel 7 órától este 18 óráig tartunk az iskolában.
 
Tanórán kívül változatos programok várják diákjainkat:
Szakkörök – az igények és lehetőségek figyelembevételével; az Aelia Sabina Zeneiskola kihelyezett tagozatai (zenei előképző, cselló, hegedű, cimbalom, zongora, gitár); rendszeres mozi- és színházlátogatás, erdei iskola, nyári táborok, családi programok (Iskolanap, karácsonyi koncert, 24 órás sport-és egészségnap); hagyományőrző programok (szüreti mulatság, farsang, húsvéti népszokások..)
Kiemelt feladatunknak tekintjük az egészséges életmódra nevelést.
Három tornatermünk, két sportpályánk áll a gyerekek rendelkezésére, a Darnyi Úszóiskolával úszni járhatnak, sítáborokat szervezünk Ausztriába.
12000 kötetes könyvtárunkban szakképzett könyvtáros segíti a tanulást és a szabadidő kulturált eltöltését.
 
Körzetes utcák jegyzéke:
Berend u.
Kalap u.
Szellő u.
Bogdáni út 6-24.
Kerék u.
Szentendrei út 104.
Derű u.
Kórház u. 19-29, 37.
Szentendrei út 2-36.
Fehéregyházi út
Körte u.
Váradi u.2-14, 1-11
Fehérítőgyár u.
Kunigunda u.
Veder u.
Filatori dűlő
Majoranna u.
Velence u.
Filatori köz
Meggyfa u.
Verőfény u.
Góbé u.
Nagymihály u.
Vihar u.
Herkules u.
Raktár u. 39-56-ig
Vörösvári út 1-11.
Hévízi út
Raktár u. 4-20,1-9, 13-15, 17-21
Vörösvári út 13-137.
Hunor u.
Szél u. 2-14, 1-25
 
Huszti út 9-17/a
 
    
 

Forrás: http://unin.hu/kerekiskola/?page_id=68

 

A Budapestimami 2012 őszi és 2015/16. évi "A mi iskolánk" című pályázata keretében több száz szülő osztotta meg gyermeke iskolájával kapcsolatos tapasztalatait. A 2012. évi véleményeket ITT OLVASHATOD, 2015/16-ban erről az iskoláról az alábbiakat írták:

Hozzászólások

A Budapestimami 2015/16. évi „A mi iskolánk” pályázatában szülők adtak választ arra a kérdésre, hogy „Miért szeretitek gyermeked iskoláját?” A válaszok itt olvashatók.

Azért szeretjük az iskolát, mert nagyon jók a pedagógusok, az iskola méretei ellenére családias a hangulat. Sok színes program, külön foglalkozás várja a tanulókat. 

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Könyvajánló kamaszoknak: Holden Rose és a Lapátos fickó

Könyvajánló kamaszoknak: Holden Rose és a Lapátos fickó

A debreceni Ünnepi Könyvhét valamint új könyvsorozatának első kötetének megjelenése miatt látogatott el Debrecenbe Kovács Attila avagy Holden Rose. Vele beszélgettünk gyerekekről, motívációról, és nem utolsó sorban kamaszoknak szóló 10 pluszos könyvéről, a Lapátos fickóról.
Ti ünneplitek még a pedagógusnapot?

Ugye ti is ünneplitek még a pedagógusnapot?

Idén 70 éve, pontosan 1952 június 7-e óta ünnepeljük Magyarországon június első vasárnapján a Pedagógusnapot. Belépünk az óvoda ajtaján és akár évtizedekig elkísérnek minket, velünk vannak, míg tanulunk. Sőt, sokszor tovább. Köszönjük!
Mese csecsemőkortól: napi tizenöt perc felolvasás akár két év előnyt jelenthet?

Mese csecsemőkortól: napi tizenöt perc felolvasás akár két év előnyt jelenthet?

Tapasztalatok szerint már az anyuka hasában lévő magzatnak is érdemes verseket olvasni. Az itt hallott ritmusokkal, később az adott korosztály számára készült könyvek segítségével akár másfél-két év előnyre is szert tehetnek a gyerekek az iskola első évére kortársaikhoz képest.
Nyáron is tanuljon a gyerek?

Nyáron is tanuljon a gyerek?

Buta kérdés, igaz? Hiszen iskolaidőben sem tanul! Titkos (és aljas de jó szándékkal vezérelt) szülői trükkök, praktikák az észrevétlen nyári tanuláshoz nem csak szülőknek.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére