Jelenlegi hely

Hírlevél - Elkezdődött!

Kedves [név]!

Mint annyi mindennek, a vakációnak is kétszer örülünk: amikor elkezdődik, és amikor véget ér. A nyár végén kellemes emlékekkel feltöltődve, újult energiával vágunk neki az ősznek, gyermekeinket a bölcsi-ovi-suli irányába terelgetjük. Lelkes, lendületes tanévkezdést kívánunk mindenkinek!

Iskolásoknak

  • Megkaptátok már a tankönyveket? Szeptember 15. a fizetési határidő és a csekket a suliban fogjátok (valószínű a tankönyvekkel együtt) megkapni. Mikor és hogyan kell fizetni a tankönyvekért?! (Az utóbbi két cikket a Pécsimami, Gellén Nóra írta.)

  • Mindannyian hisszük, tudjuk, hogy a saját gyermekünk a legtökéletesebb kis ember a világon. Így is van ez rendjén, azt hiszem. Mégis, meg kell ismernünk annyira, hogy ismerjük a korlátait, erősségeit, gyengeségeit. Nem azért mert nem tökéletes, hanem azért, mert csiszolatlan kis gyémánt. Az én gyerekem más, mint a többi? (Ezt a cikket egyik kedves olvasónk és immár rendszeres cikkírónk, Budácsik Éva küldte. Ha Te is megosztanád velünk írásodat, örömmel várjuk a budapest@imami.hu címre! Jelezd azt is, ha valamilyen konkrét témáról szeretnél olvasni.)

  • Az iskolapszichológiai ellátás egy ingyenes és könnyen igénybe vehető szolgáltatás. Szülőként érdemes kérdéseinkkel is hozzá fordulni, hiszen inkább derüljön ki a beszélgetés során, hogy nincs komolyabb probléma, mint hogy tétlenül elmenjünk az intő jelek mellett. Mire (nem) jó a pszichológus az iskolában? (Ezt a cikket leendő szakértőnk, Somogyi Klára pszichológus írta.)

  • Iskolás gyermeked örülne, ha egyedi (focistás, karatés, űrhajós, virágos, szívecskés stb.) órarenddel és füzetcímkékkel kezdhetné az évet? Nyomtatható órarend és füzetcímke

 

Bölcsiseknek és ovisoknak

  • Ingyenes bölcsődei és óvodai étkezés: Minden bölcsis és ovis gyermek szülője hallott már arról, hogy 2015. szeptember 1-től annak sem kell fizetnie a bölcsődei és óvodai étkezésért, akinek a családjában az egy főre eső jövedelem nem haladja meg a nettó minimálbér 130 százalékát, azaz 89.408 forintot De hogy is kell kiszámolni az egy főre jutó jövedelmet?

  • Sok kisgyermekes szülő találkozik azzal a problémával, hogy reggelente csemetéjét alig tudja felkelteni, este pedig ágyba küldeni. A jól összeállított, következetesen betartott (és betartatott) napirenddel sokat segíthetünk ezen. Az óvodások és a napirend (Torma Anna, óvodapedagógiai szaktanácsadó cikke)

  • "Biztattak, hogy higgyem csak el, a jelenleg fotoszintetizáló gyermekem elkezd majd rendesen enni, az aki, ebéd után még csak vízszintes testhelyzetet sem hajlandó felvenni, idővel délután újra aludni fog, a döcögős beszédfejlődése szárnyakat kap és olyan dolgokat is meg fog csinálni önállóan, amikre még álmomban sem számítottam. Elhessegettem, a gyermek bent bömböl, én meg kint sírok rémképet és egész lelkes lettem. Szuper jó lesz neki ez az óvoda dolog." Ovis lett a gyerekem! (Egy másik kedves olvasónk, Mészáros Edit blogjának első része, folytatása következik.)

 

Mindennapok a kisbabával

  • Fel tudnál-e idézni olyan pillanatokat, amikor kismamaként nagy szükséged lett volna egy tiszta, kulturált helyre, ahol megszoptathatod és tisztába teheted a kisbabádat, de nem ismertél/találtál ilyet a környéken? Szoptató és pelenkázó helyek Budapesten Ha ismersz ilyen helyet: írd meg a budapest@imami.hu címre.

  • Szeretnél végre kimozdulni, de gúzsba köt, hogy 2-3 óra múlva legkésőbb, azon belül pedig ki tudja mikor, meg kell szoptatnod a kisbabádat. Az első pár alkalommal ez is döcögősen megy majd, de hidd el, hamarosan te is rutinosan fogsz házon kívül szoptatni: 5+1 tipp, ha házon kívül kell szoptatnod (A cikk szerzője a Zalaimami: Sz. Szabina)

  • A koraszülés legtöbbször teljesen váratlanul éri a családot. A békés babavárást félelem és aggodalom váltja fel, az édesanya és a baba heteken, hónapokon át kórházban marad. Ebben a rendkívüli élethelyzetben nyújt segítséget a Koraszülöttekért Közhasznú Egyesület kiadványa, melynek címe: PICi füzet nagy segítség

 

Programok

Az aktuális családi programokat itt találjátok.
A legfontosabbakat külön is kiemeltük számotokra:

Szeretettel:

 

a Budapestimamik

Kinga és Ildi

 

www.budapest.imami.hu

Kövess minket a FACEBOOK -on is!

 

Ezt a levelet azért kaptad, mert regisztráltál a budapest.imami.hu, a pest.imami.hu vagy a buda.imami.hu weboldalon. Ha nem szeretnél több ilyen emailt kapni, kérjük írj egy e-mailt a budapest@imami.hu címre vagy az alábbi linkre kattintva egyetlen gomb nyomással törlünk az adatbázisból: Leiratkozás

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Annyi mindent el akarok még mondani, és annyi mindent át akarok még élni veled.- levél a lányomnak

Annyi mindent el akarok még mondani, és annyi mindent át akarok még élni veled - levél a lányomnak

A lánygyermekek világnapja margójára...Csak bámultam és gyönyörködtem benned mikor megszülettél, olyan tiszta, olyan nemes és olyan örökkévaló érzés volt. De aztán lement a nap, és mikor felébredtem máris kiskamasz lett belőled. Hová lett az idő, mikor gyorsult fel ennyire? Az édes magabiztos kisdedből lassan egy öntudatos, gátlásos, gyönyörű nagylány lesz.
Imádnivaló makkfigurák egy cseh grafikus apukától

Imádnivaló makkfigurák egy cseh grafikus apukától

Dubánci, avagy Petr Vaclavek MakkMarcijai, a háromgyermekes prágai apuka zseniális szüleményei.
Rajzpályázat Én és az állatok címmel

Rajzpályázat Én és az állatok címmel

A Debreceni Állatkert több mint 17 hektáron szolgál a környezeti nevelés színteréül és biztosít lehetőséget a tantervhez illeszkedő vagy tanórán kívüli foglalkozások megtartására. Az Állatok Világhete alkalmából rajzpályázatot hirdetett.
Hortobágyi Nemzeti Park Alkotópályázata

Hortobágyi Nemzeti Park Alkotópályázata

A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság alkotópályázatot hirdet általános iskolás és középiskolás gyerekek, valamint felnőttek számára, melynek témája a LIFE IP GRASSLAND-HU  területek rovarvilága.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére