Jelenlegi hely

Zöld Péter – Meseösvény Pilisszentiván körül

Május 15-én, vasárnap a meseösvény helyszíne ezúttal a Jági tó körüli napsütötte rétek, ligetesek és erdők. Vár a természet, mese, zene és sok játék! 

Mese: Zöld Péter

Mi a közös egy partravetett halban, egy fészekből kiesett madárban és egy hervadozó rózsabokorban? Megtudhatjátok, ha elég bátrak vagytok és nekivágtok mostani meseösvényünknek.

Bízunk benne, hogy nagylelkűségetekkel és leleményességetekkel kiérdemlitek majd a királylány kezét s a végén jutalmatok, mint mindig, most is zenés-táncos mazsola-lakoma... és mesés, gondtalan élet lesz. 

Helyszín

A mesénket sárga busszal is jól megközelíthető helyen, Pilisszentiván mellett egy lankás, nagyjából 2 km-es út során varázsoljuk majd elétek.

Mit érdemes tudni a meseösvényről?

  • Az egész meseprogram körülbelül három-négy órát vesz igénybe.
  • Regisztráció után az ugyanarra a mesélési időpontra érkezetteknek elmondjuk a mesét. Itt szükség szerint rugalmasan kezeljük a mesekezdést, megértéseteket kérjük.
  • Amikor csoportotok (a regisztrációnál kapott csoportsorszám szerint) sorra kerül, elindítunk a meseösvényen, ahol szalagozás és nyilak mutatják majd az útvonalat.
  • Az egyes helyszíneken jelmezes, bábos meseepizódokat varázsolunk elétek, amelyekbe bevonjuk gyermekeiteket is, és ha lehet, a felnőtteket is.
  • Útközben átélitek a mese örömét és a komoly próbatételeket.
  • A végén jutalmatok: egy marék mazsola, kipirult arc és élményekkel teli szív.
  • Ha nem hiszitek, járjatok utána!

Gyakran ismételt kérdések

Szeretnénk mindenképp együtt végigjárni a meseösvényt. Egy időpontra is regisztráltunk. Ez így elegendő?
Az ugyanarra az időpontra regisztrált családokat több kis csoportba osztjuk a helyszínen. Az éppen jelen lévő gyermekekből alkotjuk a csoportokat. Ha biztosan egy csoportba szeretnétek kerülni, akkor kérjük, várjátok össze egymást, és egyszerre menjetek oda a regisztrációs asztalhoz!

Utolértük az előttünk járó csoportot. Mi legyen?
Ha ez két pont között történik, alkothattok egy nagyobb csapatot.
Amikor egy mesehelyszínre úgy értek, hogy ott még az előző csapattal játszik a meseszereplőnk, akkor kérünk, álljatok meg az állomás előtt lévő tájfutóbójánál. Amint az előző csapat továbbhaladt, szólítunk majd titeket is. Így kerek marad az élmény mindkét csapat számára.

Útközben kiderül, hogy mi lassabban szeretnénk haladni, mint a csoportunk. Lehetséges?
Igen. Ez esetben szóljatok a csapatotok többi családjának, hogy ne várjanak, és nyugodtan maradjatok le. Ezután csatlakozhattok a következő csapatok bármelyikéhez.

Lebetegedett valaki a családból, ezért nem tudunk jönni. Mit tegyünk? 
Írjatok nekünk egy e-mailt és gyógyuljatok meg hamar, de legkésőbb a következő meseösvényig.

Részvételi díj és regisztráció

Várunk szeretettel gyermekeiddel és barátaiddal együtt! A lenti kék gombra kattintás, és sikeres jelentkezési lap kitöltés után, a Google küld majd nektek egy automatikus üzenetet az elsődlegesen megadott címetekre. Az esemény előtti szombaton mi is küldünk majd egy részletes levelet nektek. Ebben benne lesznek a fontos tudnivalók, példálul az is, hogy pontosan hova gyertek vasárnap.

Programunkra a négy év feletti gyermekeknek és a felnőtteknek is egységesen 1800 forint a belépő. A négyévesnél fiatalabbaknak ingyenes.
Szeretnénk, hogy bárki megismerkedhessen mesés programunkkal, ezért, ha úgy érzitek, hogy nálatok ennek anyagi akadályai lennének, kérünk, írjatok nekünk! Biztosan találunk megoldást.

Regisztráció

2022. május 15., vasárnap
Pilisszentiván

Forrás

- Budapestimami -

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Te mit viszel a játszótérre? Hasznos tippek és vélemények anyukáktól.

Te mit viszel a játszótérre? Hasznos tippek és vélemények anyukáktól

Kezdő anyukák első játszóterezéseik előtt gyakori kérdés: - Ti mit vesztek fel? Mit visztek magatokkal? Mi kérdeztünk, ti meséltetek. Néhány hasznos tipp gyakorlott játszóteres anyukáktól.
A játszótér ingyenes képességfejlesztő, tudtad?

A játszótér ingyenes képességfejlesztő, tudtad?

Játszótér, fejlesztés, iskolaérettség... Gondolnád, hogy ezek a szavak szoros összefüggésben vannak egymással?
A játszótér ingyenes képességfejlesztő - és melyik játék miben fejleszt?

A játszótér ingyenes képességfejlesztő - és melyik játék miben fejleszt?

Játszótér, fejlesztés, iskolaérettség... Hol az összefüggés? Nézzük meg, melyik játék miben fejleszt!
Zöldséges tócsni - mert nem csak krumpliból lehet

Zöldséges tócsni - mert nem csak krumpliból lehet

Zöldséges tócsni (neve tájegységenként változik): úgy készül, hogy a krumpliból készült tócsnitól eltérően a krumpli helyett különféle zöldségeket használunk. Felhasználás egyik feltétele, hogy a zöldség reszelhető legyen

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére