Jelenlegi hely

Városnéző programok az Idegenvezetők Világnapján

Tematikus séták, tárlatvezetések, épületbejárások, múzeumlátogatások, valamint dunai hajózás, városnéző buszos túra és különjáratú villamos is indul Budapest különböző pontjairól az idegenvezetők világnapjához kapcsolódó programsorozat keretében február 21. és 25. között.

Idegenvezetők Világnapja 2024

Minden évben február végén tartják az Idegenvezetők Világnapját, amelyhez kapcsolódva a főváros idegenvezetői évről évre városnézéseket szerveznek. A felkészült idegenvezetők az elmúlt 20 évben több mint 100 000 résztvevőnek mutatták be a város nevezetességeit és kevésbé ismert szépségeit.

Február 21-25. között városszerte több mint száz városnéző túrával – sétákkal, buszos és sétahajós városnézésekkel, valamint villamosjárattal az 1-es villamos vonalán - várjuk az érdeklődőket és a turisztikai szakma képviselőit.

A gyalogos városnézések, a tematikus séták, a város különböző pontjairól indulnak, sok különlegességgel, épületbejárással, meglepetésekkel. Mindemellett a programban részt vesznek a főváros vonzáskörzetébe tartozó települések is (Gödöllő, Dunakeszi, Esztergom, Vác).Február 21-25. között városszerte több mint száz városnéző túrával – sétákkal, buszos és sétahajós városnézésekkel, valamint villamosjárattal az 1-es villamos vonalán - várjuk az érdeklődőket és a turisztikai szakma képviselőit.A városnéző autóbuszok a IX. kerületi Bálna Rendezvényközponttól indulnak. Külön járatként indul villamos az 1-es villamos vonalán.

A programok többsége ingyenesen látogatható. A programokra előzetesen regisztrálni szükséges.

Forrás

- Budapestimami -

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Az egyszülős család - nehézségek és segítség

Az egyszülős család - nehézségek és segítség

A KSH jelentése szerint jelenleg közel félmillió olyan szülő van Magyarországon, akik egyedül nevelnek körülbelül 700 ezer gyermeket, akik naponta számos kihívással néznek szembe. Sokszor még most is láthatatlanok a magyar társadalom számára.
Hamvazószerda, a nagyböjt kezdete_monor.imami

Hamvazószerda, a nagyböjt kezdete

Hamvazószerda keresztény ünnep, a farsangi időszak utáni első nap. Ezen a napon kezdődik a Húsvét előtti 40 napos böjt, a Szent Negyvennap, a Nagyböjt. 
Karácsonytól karácsonyig c. irodalmi e-antológia pályázat

Karácsonytól karácsonyig c. irodalmi e-antológia pályázat

Pályázat típusa:  irodalmi pályázatBeküldési határidő: 2024. április 30.Korcsoport: 25 év alatti fiatalok
VIII. Nits Márta Országos Népdaléneklési Verseny

VIII. Nits Márta Országos Népdaléneklési Verseny

Pályázat típusa:  média pályázatBeküldési határidő: 2024. március 15. és 31.Korcsoport: 25 év alatti fiatalok

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére