Jelenlegi hely

Vakációóóó

Hamarosan itt a nyári szünet, és a kisgyermekes szülők gondolatai közé beférkőzik, hogy milyen is egy vagy több gyerekkel utazni. Mondhatnánk, hogy ez a gyermek(ek) korától és az idegrendszerünktől is függ, de komolyra fordítva a szót: nem kevés szervezést igényel, ha gyerekekkel utazunk. Azt is fontos szem előtt tartani, hogy a különböző korosztályoknak más a fókusz, ha pakolásról van szó.

Lassan már minden kisgyerek ragaszkodik ahhoz, hogy saját táskát is vigyen magával, erre, jók lehetnek a gyerekbőröndök, de akár a hátizsákok is. Így mindig kéznél lehet a kedvenc szőrmeállat, vagy játék. De nekünk is jobban át kell gondolni a pakolást, főleg, ha van karonülő, vagy totyogó a tesó, akinek több mindent kell eltenni. A távolság sem mindegy, van, aki merészen messze utazik a nyáron, de van, aki inkább a közelbe megy el hosszabb időre. Ez persze gyerek és habitus függő, de lássuk is, hogy mit érdemes szem előtt tartani, ha gyerekkel utazunk!

Utazás csecsemővel, vagy totyogóval

Ha szeretünk utazni, akkor valószínűleg családosan is rendszeresen hódolunk majd ennek a szenvedélyünknek. Azonban egészen kicsi gyerekkel – még ha úgy is tűnik – nem könnyű utazni. A karonülő baba is okozhat bonyodalmakat utazás alatt/közben, akkor meg pláne nehezedik a dolog, ha gyermekünk már önállóan járkál és persze mindig arra szeretne menni, amerre mi nem. A pelenka és egyéb kiegészítők tárolására szánt táska ilyenkor állandó társunk, hiszen az a legjobb, ha mindig kéznél van. totyogónk pedig biztosan hozni szeretné kedvenc állatkáját, kabaláját, aminek bizony már nem árt egy kis hátizsák, vagy bármilyen tárolásra alkalmas táska.

Öntudatos ovisok

Na, ők már igazán a különféle divattrendek hatása alá kerülnek, látják társaik öltözködését és azt is, hogy gyakorlatilag minden felnőtt termékből kapnak mini-változatot. Így ne lepődjünk meg, ha külön bőröndöt, vagy hátizsákot kérnek az utazáshoz. Ragaszkodnak jó pár játékhoz, plüsshöz és ezeket szeretik maguk bepakolni. No itt aztán számos konfliktusforrást rejthet a készülődés! A legtöbb gyerek imád gyűjtögető életmódot folytatni, azaz teljesen haszontalan dolgokat bepakolni a kis csomagjába. A szükséges alvós haverokon kívül sokszor nem értjük mit keres egy fa bot, vagy gesztenye a csomagban… Nehéz őket lebeszélni a felesleges dolgok cipeléséről, ezért talán nem árt, ha előre tisztázzuk, hogy mit pakolhatnak be és persze a halmazállapotról se feledkezzünk meg, főleg, ha a csomag felkerül a repülő utasterébe!

Kisiskolások és tinik

Az általános iskolás gyerekek már hozzászoktak a hátizsák cipeléséhez, viszont talán utazáshoz kézipoggyásznak kényelmesebb, ha egy gurulós verziót választanak. Kíméli a gerincet, hátat, kényelmesen húzható és talán még „felnőttesebb” is, mint a hagyományos hátizsák. Meghát mégis olyan gurulós bőrönd-szerű, így hasonlít a felnőttek poggyászához. Mivel nagyon sokféle szín és minta kapható az online térben, ezért nehéz választani. Jó, ha egy ergonómikus kialakítású, többrekeszes fazont választunk, amelynek legalább az alja vízlepergető réteggel kezelt, így, ha figyelmetlenségből nedves helyre teszi gyermekünk, a tartalma akkor is száraz marad.

A tinik a saját kézipoggyász mellé már valószínűleg saját bőröndöt, sporttáskát szeretnének. Szerencsére remek, trendi darabok kaphatók, akár kis-, közép-, vagy nagy méretben gondolkodunk. A fiús utazótáskától egészen a csajos, keményfedeles bőröndig. Nekik már ideálisabb egy laptop, vagy rolltop hátizsák, amiben kényelmesen elhelyezhetik a kütyüiket, fülhallgatót, e-bookot etc. Nekik már saját nesszeszer is kell, hiszen a bőr és testápolás ebben a korban kezd leginkább hangsúlyossá válni.

Milyen messze és hány gyerekkel utazunk?

Ha már eldöntöttük és elszántuk magunkat a családi utazásra, az is fontos szempont lehet, hogy milyen messze utazunk. Hosszú és messzi utakra lehetőleg praktikusan készüljünk, az egy-egy kézipoggyász megengedett, de bőröndök tekintetében lehetőleg törekedjünk a minimumra. Így előfordulhat, hogy a tesók egy bőröndbe kell, hogy pakoljanak, de ez jóval egyszerűbb, mint sok kisebb bőröndöt üldözni a reptéren, vagy cipelni a kocsitól és még sorolhatnánk.

Közeli utakra készülhetünk lazábban, de azért ezt sem szabad túlzásba vinni: mindig előre döntsük el és fektessük le a szabályokat, mert az sem jó, ha a társasjátéktól a felfújható krokodilig mindent bepakolunk. Na, az pedig még rosszabb, ha egy-egy dolog nem fér be a bőröndbe, ezért bedobjuk a csomagtartóba, ahol megérkezéskor őskáosz fogad majd minket!

Több gyerekkel, akik eltérő korúak, biztosan nem ússzuk meg a „mindent viszünk” jellegű pakolást. Mert, ami az egyiknek kell, az a másiknak biztosan nem jó. Szóval muszáj figyelembe vennünk az egyéni preferenciákat is, ha szeretnénk megőrizni a családi békét.  

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Hogyan töltsük az Apák napját? 5+1 tuti ötlet

Hogyan töltsük az Apák napját? 5+1 tuti ötlet

Mindjárt itt az Apák napja! Magyarországon az Apák napját június harmadik vasárnapján tartjuk, idén június 16-ra esik. Ez az a nap, amikor végre a kedves édesapák is kapnak egy kis figyelmet és törődést, rukkoljunk hát elő valami emlékezetessel! Hiszen megérdemlik, hogy ezen a napon kicsit lazítsanak és jól érezzék magukat. Ha egy kis inspirációra van szükséged, íme 5+1 tuti ötlet, hogyan töltsétek el ezt a napot.
Újdonság: Tesz-Vesz város lakói asztalhoz ülnek

Újdonság: Tesz-Vesz város lakói asztalhoz ülnek

Mókás könyv az étkezésről a 105 éve született Richard Scarry rajzaival.
Mit is adjunk évzáróra a tanár néninek?

Mit is adjunk évzáróra a tanár néninek?

Csakis olyat, amit Te magad is elfogadnál! Belegondoltál már, mit jelenthet neki hazacipelni 3 tálcát az osztály nevével feliratozvam 2 vázát és számtalan bögrét minden évben? 
Önállóan olvasna a gyermekem, de milyen könyvet válasszak neki?

Önállóan olvasna a gyermekem, de milyen könyvet válasszak neki?

Az olvasás maga, a titkok és kalandok világába való repülés. De hogy repüljön egy, az olvasást most kezdő gyerek? Különlegesen szerkesztett könyvekkel segíthetünk nekik. Segítünk a választásban!

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére