Jelenlegi hely

Űrbázis játszóteret adtak át a XV. kerületben

Űrhajó, földi bázis, műszerek újragondolt tárgyakból. Megnyílt az Űrbázis nevű integrált játszótér.

A Csodavár Budapest Inkluzív Fejlesztő Központ és Játszóház udvarán egy egyedi tervezésű, minden érzékszervre ható Űrbázis elnevezésű játszótér nyílt, ahol speciális nevelési igényű gyerekek ép társaikkal együtt játszhatnak, fejlődhetnek.

Az Indián és Társai Játékpatika szobrász alkotói építették az űrhajót, a földi bázist telis-tele kézzel készített “műszerekkel”, régi tárgyak újragondolásából megszülető csodás részletekkel.

Ezen a speciális kültéri játszótéren a sérült és ép gyerekek együtt, közösen, a játékra épülő tanulás elvén fedezhetik fel a galaxisok, asztronauták, üstökösök csillagközi világát. Az aprólékos szakértelemmel megtervezett játékoknak köszönhetően a játék közben fejlődik a gyerekek mozgása, érzékelése, észlelése, érzelmi intelligenciája, valamint erősödnek szociális készségeik is.

Budapest első inkluzív – vagyis befogadó, érzékenyítő – fejlesztőközpontját és játszóházát, a Csodavár Budapestet 2018-ban nyitották meg a XV. kerületi Árvavár utcában. A Csodavárak olyan központok, ahol figyelmet fordítanak a fejlesztésre járó gyermek mellett a szülők és a testvérek megfelelő informálására, támogatására. A modell fontos eleme az integrált játszóház.

Az új játszótér a Rejtett Kincsek Down Egyesület, a XV. kerületi Önkormányzat és a Rawak Hungary Kft. összefogásának és együttműködésének köszönhetően készült el.

Forrás

- Budapestimami -

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Imádnivaló makkfigurák egy cseh grafikus apukától

Imádnivaló makkfigurák egy cseh grafikus apukától

Dubánci, avagy Petr Vaclavek MakkMarcijai, a háromgyermekes prágai apuka zseniális szüleményei.
Rajzpályázat Én és az állatok címmel

Rajzpályázat Én és az állatok címmel

A Debreceni Állatkert több mint 17 hektáron szolgál a környezeti nevelés színteréül és biztosít lehetőséget a tantervhez illeszkedő vagy tanórán kívüli foglalkozások megtartására. Az Állatok Világhete alkalmából rajzpályázatot hirdetett.
Hortobágyi Nemzeti Park Alkotópályázata

Hortobágyi Nemzeti Park Alkotópályázata

A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság alkotópályázatot hirdet általános iskolás és középiskolás gyerekek, valamint felnőttek számára, melynek témája a LIFE IP GRASSLAND-HU  területek rovarvilága.
Illóolajokkal a megfázás ellen

Illóolajokkal a megfázás ellen

Elérkezett az influenza és a megfázások ideje.Egyre több gyerek hiányzik az iskolából, óvodából, előfordul, hogy egy teljes osztály fele otthon lábadozik.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére