Jelenlegi hely

Újra jár a Fényvillamos! – Itt a menetrend

A budapesti advent elmaradhatatlan kelléke a Fényvillamos, idén már 13. alkalommal közlekedik. December 1-től Vízkeresztig, január 6-ig utazhatunk a különleges járművel, amely fényt visz a téli estékbe és ünnepi hangulatot teremt. 

Az első Fényvillamos

Az ünnepi díszbe öltöztetett, fényárban úszó villamos 2009-ben a világ 10 legszebb villamosvonala között számon tartott 2-es villamos Duna-parti vonalán tűnt fel először.


Fotó: facebook.com/fenyvillamos

A fénycsoda a pesti belváros mellett a budai oldalt is bejárja és a külső kerületekbe is eljut. A hatvanéves járműveket a BKV munkatársai már tizenhárom éve több ezer izzóval világítják ki, hogy különleges hangulatot varázsoljanak a budapestiek mindennapi utazásaira is.

A villamos különlegessége nem csak külső dekorációja van, de a belső utastere is ünnepi díszben pompázik. Roppant hangulatos utazni rajta, és ahogy a fotóko is látszik, szó szerint a téli esték igazi fénypontja.

Fotó: facebook.com/fenyvillamos


Fotó: bkk.hu

A Fényvillamos menetrendje

A villamos idén 2021. december 1. és 2022. január 6. között közlekedik 15.00-20.00 között a város számos pontján a korábbi évekhez hasonlóan a 2-es, a 14-es, a 19-es, a 42-es, a 47-es, a 49-es, az 50-es, az 56A, az 59-es, a 62A és a 69-es vonalakon. A villamos nem közlekedik december 24-én Szenteste és december 31-én Szilveszter este.

A normál díjszabással - érvényes BKK jeggyel és bérlettel - igénybe vehető szerelvények részletes menetrendje a BKK oldalán található.​

A Fényvillamos részletes menetrendje

Forrás

- Budapestimami -

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Képregény, táblakép, futás... a közös pont: a Himnusz

Képregény, táblakép, futás, ismeretlen szerelmes ... a Himnusz és Kölcsey titkai

Gondolnád, hogy január 22-én ünnepeljük a Himnusz születésnapját? És azt tudtad, hogy képregény is készült belőle? Vagy azt, hogy Kölcsey nem is tartotta jó versnek?
23 mondat, amit ne mondj annak, aki bajban van

23 mondat, amit ne mondj annak, aki bajban van

Te is tudsz ilyen „jó szándékú”, de romboló mondatokat? Nekem a „kedvenceim” az „Engedd el!” a „Másoknak sokkal nehezebb” és a „Tudom, mit érzel”. Ilyenkor szívesen visszakérdeznék: Tényleg tudod?! Szerintem fogalmad sincs…
Love my Snowboard – Fotó- és videópályázat

Love my Snowboard – Fotó- és videópályázat

Pályázat típusa: fotó- és videó pályázatBeküldési határidő: 2022. március 30.
Novellapályázat Preyer Hugo emlékére 2022

Novellapályázat Preyer Hugo emlékére 2022

Pályázat típusa: sci-fi novellák írásaBeküldési határidő: 2022. március 31.Korcsoport: 3-12. osztályos gyerekek

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére