Jelenlegi hely

Új pihenőparkot adtak át Újlipótvárosban

Egy korábbi parkoló helyén 5.000 négyzetméteres zöld parkot alakítottak ki függőágyakkal, napozóágyakkal és piknikasztalokkal. A gyerekeket alagút-fatörzs, rajzfal, csocsóasztal és faszerkezetű óriáshinta is várja. A Thurzó parkban működik ivókút, palacktöltő, madáritató csobogó is, de mosdót, pelenkázót is találtok itt.

A XIII. kerületben – a Thurzó utca – Visegrádi utca – Ipoly utca – Hegedűs Gyula utca által határolt területen – május 23-án átadták a Thurzó parkot. A csaknem 5.000 négyzetméteres új közpark területe egy évvel ezelőtt még murvás parkoló volt. 

A park 80 százalékát növények borítják. 1830 négyzetméteren gyepszőnyeget terítettek le, 3000 kisebb cserjét, 109 látványos cserjét (például: füge, gránátalma, babérmeggy, rododendron, kivi), 256 örökzöld cserjét, 3700 évelőt és 4500 díszfüvet ültettek.

A parkba 77 fát telepítettek: 19 kisebb (18-20) törzsátmérőjűt, 23 vastagabb (35-40) törzsátmérőjűt és 35 4-6 méter magas parkfát. (A Thurzó park fái: juhar, gyertyán, berkenye, hársfa, tűlevelű fenyő, s vannak különlegesek is, például tulipánfa, szamócafa, japán naspolya, liliomfa.) 

Az eltérő hangulatú és funkciójú, izgalmas mikroterek – függőágyakkal, padokkal, székekkel, napozóágyakkal és piknikasztalokkal – fokozzák a pihentető, rekreációs hangulatot. A Thurzó parkban működik ivókút, palacktöltő és madáritató csobogó is. Párásító sziklák és csobogó segítik a hűsölést nagy melegben.

A gyerekeket alagút-fatörzs, rajzfal, csocsóasztal és faszerkezetű óriáshinta is várja.

A kerékpárosok számára 13 kerékpártámaszt és szervízpontot szereltek fel. A parki sétányok és az illemhelyek akadálymentesek, pelenkázó is van.

A kerítéssel körbevett park 6 bejáraton át közelíthető meg, reggel 8-tól este 10 óráig tart nyitva.

Forrás: budapest13.hu

- Budapestimami -

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Hátizsák

Hátizsák

„Június volt s ujjongtunk, nincs tovább…” Hosszú évekig június közepe táján Dávid is átérezte az Ady-vers üzenetét, várva a „szabad mellű” örömöket ígérő vakációt. A gimnázium hat évének legutolsó tanítási napján viszont nem volt ujjongás. Valami véget ért. Eljött a búcsúzás ideje.
Nem akar több gyereket? Akkor "kikapjuk"!

Nem akar több gyereket? Akkor "kikapjuk"!

Már négy éve nem lenne méhem, ha a nőgyógyászom lesújtó mondatai után nem találok rá véletlenül az inteneten a mióma embolizáció lehetőségére.
Min múlik gyermeked sikere?

Min múlik gyermeked sikere?

Saját magunkról alkotott hiedelmeink befolyásolják a személyiségünkről alkotott képünket, illetve, hogy mit akarunk és mit tudunk elérni az életünkben. Gondolkodásmódunk hatással van teljesítményünkre, motiváltságunkra. Sokan azt gondolják, hogy a tehetség, az intelligencia alapvetően garantálja a sikert. Bizonyosan nagy hatása van, de csak ezen múlhat, hogy ki mire viszi az életben?
A jó szó öröme

A jó szó öröme

Hiánycikk. Semmibe sem kerül, mégis nagyon sokat ér. Nélküle nehezen lehetne túlélni a hétköznapokat.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére