Jelenlegi hely

Új pihenőparkot adtak át Újlipótvárosban

Egy korábbi parkoló helyén 5.000 négyzetméteres zöld parkot alakítottak ki függőágyakkal, napozóágyakkal és piknikasztalokkal. A gyerekeket alagút-fatörzs, rajzfal, csocsóasztal és faszerkezetű óriáshinta is várja. A Thurzó parkban működik ivókút, palacktöltő, madáritató csobogó is, de mosdót, pelenkázót is találtok itt.

A XIII. kerületben – a Thurzó utca – Visegrádi utca – Ipoly utca – Hegedűs Gyula utca által határolt területen – május 23-án átadták a Thurzó parkot. A csaknem 5.000 négyzetméteres új közpark területe egy évvel ezelőtt még murvás parkoló volt. 

A park 80 százalékát növények borítják. 1830 négyzetméteren gyepszőnyeget terítettek le, 3000 kisebb cserjét, 109 látványos cserjét (például: füge, gránátalma, babérmeggy, rododendron, kivi), 256 örökzöld cserjét, 3700 évelőt és 4500 díszfüvet ültettek.

A parkba 77 fát telepítettek: 19 kisebb (18-20) törzsátmérőjűt, 23 vastagabb (35-40) törzsátmérőjűt és 35 4-6 méter magas parkfát. (A Thurzó park fái: juhar, gyertyán, berkenye, hársfa, tűlevelű fenyő, s vannak különlegesek is, például tulipánfa, szamócafa, japán naspolya, liliomfa.) 

Az eltérő hangulatú és funkciójú, izgalmas mikroterek – függőágyakkal, padokkal, székekkel, napozóágyakkal és piknikasztalokkal – fokozzák a pihentető, rekreációs hangulatot. A Thurzó parkban működik ivókút, palacktöltő és madáritató csobogó is. Párásító sziklák és csobogó segítik a hűsölést nagy melegben.

A gyerekeket alagút-fatörzs, rajzfal, csocsóasztal és faszerkezetű óriáshinta is várja.

A kerékpárosok számára 13 kerékpártámaszt és szervízpontot szereltek fel. A parki sétányok és az illemhelyek akadálymentesek, pelenkázó is van.

A kerítéssel körbevett park 6 bejáraton át közelíthető meg, reggel 8-tól este 10 óráig tart nyitva.

Forrás: budapest13.hu

- Budapestimami -

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Igyekezz már, hol a cipőd, el fogunk késni, miért most jut eszedbe, hogy pisilni kell, jajj kell az úszás cucc, megőőőőrülöööök hogy minden reggel ez megy! Na tegye a szívére a kezét, akinél még nem hangzottak el ezek vagy ennél változatosabb, neaggyisten cifrább napindító mondatok. Ugyhogy ugye? Szerintem bátran és általánosan kijelenthetjük: a reggeli készülődés, és intézménybe-munkahelyre kerülés a nap egyik legstresszesebb része – minden résztvevőnek! No de, tudjuk-e hogy miért? Kis-Kovácsné Vancsa Barbi írása.
Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Itt a Vágatlan Május! Na ez igazán tetszeni fog a családnak, akárki is vágja a füvet nálatok! A nemzetközi kezdeményezés még 2019-ben Angliából indult, célja, hogy felhívja a beporzóbarát kertek jelentőségére a figyelmet.
Az Édesanya teremtése

Az Édesanya teremtése

Azt tudjuk, hogy 6 pár keze és 3 pár szeme van, gyógyítani is tud, de ki teremtette a könnycseppet?
Az anyák napja margójára - "Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy…"

Az anyák napja margójára - "Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy…"

Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy… tudom, hogy ebben a hónapban még nem hívtalak, de még csak elseje van. Nem azért akarom letenni, mert már legszívesebben a temetőben tudnálak.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére