Jelenlegi hely

Irodalom Éjszakája az Állatkertben

Kulturális esemény, ahol a város és a világirodalom formabontó stílusban adnak egymásnak találkozót. A nyilvános felolvasások idén a Fővárosi Állat- és Növénykert különböző pontjain lesznek.

Mi ez az esemény?​

Az Irodalom Éjszakája immár nyolcadik alkalommal hív rendhagyó világirodalmi sétára, melyen ezúttal három estén át 27 ország 27 szerzőjének műveiből olvasnak fel színészek részleteket az irodalomhoz nem kötődő, azt újszerű megvilágításban láttató helyszíneken. Az idei téma, amelyhez a kiválasztott művek kapcsolódnak: LÁBNYOMOK.

Az Irodalom Éjszakája Budapesten évről évre új városrészbe vándorol, hogy az irodalmi élményen túl a város kulturális sajátosságaira is felhívja a figyelmet. Az idei év amiatt különleges, hogy a világirodalmi paletta sokféle árnyalatát felvillantó műrészletek egyetlen helyszín, a Fővárosi Állat- és Növénykert különböző pontjain hangzanak el a Vígszínház színművészeinek előadásában, a nap kései óráiban. Így olyan arcát mutathatjuk meg a közkedvelt létesítménynek, melyet a hagyományos látogatók aligha ismernek.

A rendezvény a Budapest 150 – Könyvfőváros 2023 eseménysorozat részeként valósul meg.

Útmutató az Irodalom Éjszakájához​:

  • A programon való részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. 
  • Az élő felolvasásokra 19:00 – 23:00 között kerül sor párhuzamosan 9 különböző helyszínen.
  • Minden helyszínen egy adott szerző művének részlete hangzik el 8 alkalommal, 19.00, 19.30, 20.00, 20.30, 21.00, 21.30, 22.00, 22.30 órai kezdéssel.
  • Az egyes helyszínek a különböző napokon különböző országok irodalmából adnak ízelítőt.
  • Mindenki maga állíthatja össze az aznapi irodalmi barangolásának útvonalát, ehhez nyomtatott térképet adunk segítségül.

Forrás

- Budapestimami -

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Hátizsák

Hátizsák

„Június volt s ujjongtunk, nincs tovább…” Hosszú évekig június közepe táján Dávid is átérezte az Ady-vers üzenetét, várva a „szabad mellű” örömöket ígérő vakációt. A gimnázium hat évének legutolsó tanítási napján viszont nem volt ujjongás. Valami véget ért. Eljött a búcsúzás ideje.
Nem akar több gyereket? Akkor "kikapjuk"!

Nem akar több gyereket? Akkor "kikapjuk"!

Már négy éve nem lenne méhem, ha a nőgyógyászom lesújtó mondatai után nem találok rá véletlenül az inteneten a mióma embolizáció lehetőségére.
Min múlik gyermeked sikere?

Min múlik gyermeked sikere?

Saját magunkról alkotott hiedelmeink befolyásolják a személyiségünkről alkotott képünket, illetve, hogy mit akarunk és mit tudunk elérni az életünkben. Gondolkodásmódunk hatással van teljesítményünkre, motiváltságunkra. Sokan azt gondolják, hogy a tehetség, az intelligencia alapvetően garantálja a sikert. Bizonyosan nagy hatása van, de csak ezen múlhat, hogy ki mire viszi az életben?
A jó szó öröme

A jó szó öröme

Hiánycikk. Semmibe sem kerül, mégis nagyon sokat ér. Nélküle nehezen lehetne túlélni a hétköznapokat.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére