Jelenlegi hely

Új állandó bábszínház nyílt a Pónifarmon

Május 8-án mesés parádéval, Bábszínház avatással és előadásokkal, valamint számos újdonsággal vár a Pónifarm.

A pandémia ideje alatt Taksonyban, a Pónifarm területén felépült egy 80 nézőt befogadni képes professzionális bábszínház. A Pónifarm egy másfél hektárnyi területen fekvő állat- és szabadidőpark, ahol lehet lovagolni tanulni, lehetőség van sétakocsikázni a Duna partján, van csodás játszótér drótkötélpályával és trambulinnal, akadálypálya, állatsimogató, valamint ugrálóvár.  

Most pedig egy olyan bábszínház épült, ahol repertoárszerűen játszanak majd a művészek öt különböző klasszikus bábjátékot. „Célunk, hogy visszahozzuk azt a hangulatot, amit a hajdani Városligetben lévő Hincz család több évtizedig működő családi bábszínháza, valamint a Népligetben a Kemény család bábszínháza nyújtott a látogatóknak. Míg az egyiknek az államosítás vetett véget, addig a másik teátrum tűzvész martaléka lett” – nyilatkozta Pille Tamás színész-rendező.

„Az állandó mutatványosok így hosszú időre eltűntek a parkokból. Ennek a hagyománynak a feltámasztását tartottuk a szemünk előtt. Ahogy Ausztriában, Bécsben a Práterben és a Schönbrunnban, nálunk a taksonyi Pónifarmon valósul meg egy saját bábszínház” – tette hozzá. Terveik szerint az új játszóhely kicsiknek és nagyoknak egyaránt felejthetetlen szórakozást fog nyújtani.

A nyitóbuli programja

Bábszínház avatás: 2021. május 8. 

10:00 - Zenés gyülekező a Pónifarm játszóterén, ahol egy Mézes-bábos fiú, édességgel kínálja az érkező apróságokat.

10:20 - Érkezik Tomi bohóc

10:30 - Szörnnyella Show

10:40 - Érkezik Gábor Huszár

10:50 - A sokasákhoz csatlakozik a Tv Maci

11:00 - Tv Maci és Tomi bohóc ünnepélyes Bábszínház avatása.

11:15 - Mosó Masa Mosodája (bábjáték)

15:00 - Nagyhatalmú Egérke (bábjáték)

A belépéshez 18 év felett szükség van a védettséget igazoló kártyára.

Cím: 2335 Taksony, Forrás u. 6.

Forrás

- Budapestimami -

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

„Átalakítás miatt zárva „ - A modern kamasz nevelése, avagy mit kell tudni a szülő-kamasz konfliktusról és annak kezeléséről?

„Átalakítás miatt zárva „ - A modern kamasz nevelése, avagy mit kell tudni a szülő-kamasz konfliktusról és annak kezeléséről?

Statisztikák szerint kb. 1,2 millió kamasz él ma Magyarországon, életkoruk 12-20 év között van. Ez azt jelenti, hogy kb. két millió szülőt érint az ő életük és problémájuk.
"Pesztonkának egy jegyet, legyen szíves!" avagy mozi a 21. században

"Pesztonkának egy jegyet, legyen szíves!" avagy mozi a 21. században

Szombaton a védettségi igazolvánnyal rendelkezőknek és a velük érkező 18 éven aluliaknak kinyithattak a mozik. Vagyis a 18 év alattiak csak védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtt kíséretében ülhetnek be a filmekre. Vagy tucatszor elolvastam ezt a két mondatot... na ne már!!!
Májusi bakancslista

Májusi bakancslista

Ebben a szép tavaszi hónapban új élmények, új lehetőségek, várnak: a szürkeséget megtöri a napfény, végre meleg van, virágillattal telik meg a levegő. A hosszú bezártság után jól esik kimozdulni, szabadtéri programokat tervezni, felfedezni természet szépségeit. Ehhez adunk néhány pofonegyszerű tippet!
Egyedülálló lehetőség óvodáknak, iskoláknak: Várépítő pályázat! Ezt kár lenne kihagynod!

Egyedülálló lehetőség óvodáknak, iskoláknak: Várépítő pályázat! Ezt kár lenne kihagynod!

Ha a Ti ovitokra is ráférne a felújítás, vagy az iskolai mosdót kellene rendbetenni, akkor itt a nagy lehetőség: pályázzatok! Az idei évben több, mint 20 vállalat és szervezet csatlakozott a Várépítő pályázat felajánlói közé. Ezzel összesen 13,6 millió forint + ÁFA értékű termékre, 1,9 millió forint készpénzre, és számokban ki nem fejezhető, önkéntes munkában felajánlott szolgáltatásra lehet pályázni. 

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére