Jelenlegi hely

Újdonságok a Budakeszi Vadasparkban

A Budakeszi Vadaspark újra megnyitotta kapuit! Színes fajleíró táblák, látványos röpdék, faállatok és állatnyomok a játszótéren, mezítlábas tanösvény és interaktív okatótáblák is készültek a zárva tartás idején.

Az öt hónapig tartó kényszerpihenő után a látogatók a május 1-i újranyitáskor számos új dologgal találkozhatnak. „Az erdő kapujaként” a Budakeszi Vadaspark küldetése, hogy kicsiknek és nagyoknak interaktív módon, testközelből, játékos formában mutassa be a Kárpát-medence őshonos élővilágát. 

Új otthont kapnak a Vadaspark madarai

Látványos röpdékkel bővült a Vadaspark és a Budakeszi Dinópark közötti terület. Az összesen nyolc kifutót a madarak vehetik birtokba, az érdeklődőket pedig a jelenlegi látványvilágba beleillő stílusú sétaút kalauzolja körbe.

Bella és Belizár, a hóbagoly páros is ide költözik, mert régi helyüket egy 80 fős fedett foglalkoztatótér veszi majd át. Az állatok színes fajleíró táblán mutatkoznak be.

A játszva tanulásban ezentúl piktogramokkal ellátott, egyedi tervezésű fajleíró táblák segítik a gyerekeket és a felnőtteket. A látogatók az újfajta tanulási élményt 30 állatfaj kifutója előtt próbálhatják ki. A Vadaspark a külföldi vendégeire is gondolt: az érdekességek már angolul is olvashatók.

Még több zöld játék

A legkisebbek örömére faállatokkal, homokozóval, és állatnyomokkal bővült a „Bárcsak erdész lehetnék!” játszótér, a természet valódi érintését pedig a játszótér mellett kialakított Kneipp mezítlábas tanösvényen lehet megtapasztalni.

Az erdő világáról, szerepéről és jelentőségéről a muflonok kifutója melletti interaktív oktatótáblákon lehet tájékozódni. A „Legyen az erdő mindenkié!” sorozat színes táblái bemutatják az erdész munkáját, az örökerdő-gazdálkodás alapjait és a hazai erdők változatos állat- és növényvilágát. Új játszóteret és esőbeállókat kap a közelben lévő Szilfa-tisztás is.

26 hektáron 120 állat

A Budakeszi Vadaspark a budai hegyek közt, Budapest és Budakeszi határában található, a Pilisi Parkerdő Zrt. kezelésében működik. A parkot 1979-ben nyitották meg; célja a a hazánkban és Európában őshonos vadfajok erdei környezetben való bemutatása. A vadaspark 26 hektáros területén természetes, erdei környezetben él 32 állatfaj mintegy 120 egyede. 

A családbarát vadasparkban medvék, őzek, szarvasok, muflon, farkasok, bölények, vaddisznók és más nagyvadakat élnek természetes élőhelyükön, erdei környezetben. A park egész éven át érdekes és tartalmas programokat kínál, pl. lát­vány­ete­tés­sel és állati tré­nin­gek­kel vár­ják az érdeklődő­ket. 

A vadaspark látványosságait biztonságos turistautakon járhatjuk végig, a tanösvényeken hatalmas sétákat tehetünk az év minden szakaszában, játszótér és piknikező helyet is találunk a közelben. A vadas­park szom­széd­já­ban kaland­park is talál­ható, ahol kisebbeknek és nagyobbaknak is építettek pályát.

Nyitvatartás:
Hétfő-Péntek 9:00-17:00
Hétvégén és Ünnepnapokon 9:00-18:00

A hatályos kormányrendelet (194/2021 (IV. 26.)) alapján 18 éven felül csak és kizárólag védettségi igazolvány bemutatásával látogatható jelenleg a Vadaspark.

Cím: 2092, Budakeszi 0210/12 hrsz.

Forrás

- Budapestimami -

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

„Átalakítás miatt zárva „ - A modern kamasz nevelése, avagy mit kell tudni a szülő-kamasz konfliktusról és annak kezeléséről?

„Átalakítás miatt zárva „ - A modern kamasz nevelése, avagy mit kell tudni a szülő-kamasz konfliktusról és annak kezeléséről?

Statisztikák szerint kb. 1,2 millió kamasz él ma Magyarországon, életkoruk 12-20 év között van. Ez azt jelenti, hogy kb. két millió szülőt érint az ő életük és problémájuk.
"Pesztonkának egy jegyet, legyen szíves!" avagy mozi a 21. században

"Pesztonkának egy jegyet, legyen szíves!" avagy mozi a 21. században

Szombaton a védettségi igazolvánnyal rendelkezőknek és a velük érkező 18 éven aluliaknak kinyithattak a mozik. Vagyis a 18 év alattiak csak védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtt kíséretében ülhetnek be a filmekre. Vagy tucatszor elolvastam ezt a két mondatot... na ne már!!!
Májusi bakancslista

Májusi bakancslista

Ebben a szép tavaszi hónapban új élmények, új lehetőségek, várnak: a szürkeséget megtöri a napfény, végre meleg van, virágillattal telik meg a levegő. A hosszú bezártság után jól esik kimozdulni, szabadtéri programokat tervezni, felfedezni természet szépségeit. Ehhez adunk néhány pofonegyszerű tippet!
Egyedülálló lehetőség óvodáknak, iskoláknak: Várépítő pályázat! Ezt kár lenne kihagynod!

Egyedülálló lehetőség óvodáknak, iskoláknak: Várépítő pályázat! Ezt kár lenne kihagynod!

Ha a Ti ovitokra is ráférne a felújítás, vagy az iskolai mosdót kellene rendbetenni, akkor itt a nagy lehetőség: pályázzatok! Az idei évben több, mint 20 vállalat és szervezet csatlakozott a Várépítő pályázat felajánlói közé. Ezzel összesen 13,6 millió forint + ÁFA értékű termékre, 1,9 millió forint készpénzre, és számokban ki nem fejezhető, önkéntes munkában felajánlott szolgáltatásra lehet pályázni. 

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére