Jelenlegi hely

Tedd meg MAgadért! - Környezettudatos családi- és sportnap a Margitszigeten

Nyárindító piknik, közösségi virágültetés, színpadi programok, koncertek, kézműves termékek, street food sétány, parkmozi, csapat- és egyéni sportprogramok várnak mindenkit szombaton.

A FŐKERT Nonprofit Zrt., Budapest Főváros Önkormányzata Sportosztályával karöltve rendezi meg ismét a „Tedd Meg MAgadért!” nagyszabású, ingyenes, környezettudatos családi- és sportnapját 2018. június 2-án, szombaton, délelőtt 10 órától este 22 óráig, a Margitszigeten.

Színes programokkal várják az érdeklődőket, lesz közösségi virágültetés, zöld jövő, színpadi programok, koncertek, közműcégek standjai, kézműves termékek, street food sétány, parkmozi, csapat- és egyéni sportprogramok. Az idei családi nap különlegessége, hogy egy igazi piknik hangulatot varázsol a Margitszigetre.

A rendezvény a minden évben június 5-én tartott környezetvédelmi világnaphoz csatlakozik. A környezetvédelmi világnap célja széles körben felhívni a figyelmet a környezetszennyezés következményeire, elősegíteni az együttgondolkodást és a közös cselekvést, terjeszteni a fenntartható fejlődés eszméjét.

A rendezvényen bemutatkoznak Budapest közművállalatai is, akik mind stratégiai céljuknak tűzték ki a fenntarthatóságot, a környezettudatos személet terjesztését és az edukációt. A látogatók hasznos információkkal és érdekességekkel gazdagított szórakoztató- és sportprogramokon is részt vehetnek a nyárköszöntő, ingyenes rendezvényen a Margitszigeten.

FŐKERT NAGYSZÍNPAD PROGRAMOK

10:30-11:00 Fittmóka Kozma Zsuzsival

11:10-11:50 Csodák Palotája – csodálatos fizika

11:50-12:20 TF SE Aerobik Szakosztály utánpótlás versenyzők – bemutató

12:20-12:50 II. János Pál pápa iskola – néptánccsoport

12:50-13:00 Nyereménysorsolás (Füles)

13:00-13:20 Sziluett Táncstúdió – bemutató

13:30-14:10 Petőfi Musical Studio – bemutató

14:10-14:20 Nyereménysorsolás

14:20-14:50 Drumkillers – koncert

15:00-15:30 Csodák Palotája – csodálatos fizika

15:30-16:00 Nyereménysorsolás (Füles)

16:00-16:50 Potatopatch – koncert

17:00-17:50 CéAnne & The Chapel Jiggaz – koncert

18:00-18:50 STIKLI – koncert

18:50-19:00 Nyereménysorsolás (Fődíj)

19:30-21:00 The Carbonfools – záró koncert

PROGRAMOK

10:00 – 10:30 Hivatalos megnyitó, köszöntők

10:30 – Egynyári virágültetés a Margitszigeti Zenélő Szökőkút körüli ágyásokba

KÖZMŰ SÉTÁNY – A közmű cégek egész napos programokkal és meglepetésekkel várják az érdeklődőket standjaiknál. Pecsétgyűjtős játékuk közben pedig értékes nyereményekre lehet szert tenni.

KÉZMŰVESEK – A kézműves sétányon kicsiket és nagyokat egyaránt várják a különböző kézműves foglalkozások.

PARKMOZI – Filmvetítés: Kincsem. Feléled a Vörösmarty parkmozi, ahol egy nagyjátékfilm vetítéssel idézzük fel a régi idők piknikhangulatát. (21:30 – 23:00 között).

SPORTPROGRAMOK

PARKRÖPLABDA – 10.00 órától látványos labdás bemelegítés a Kispest SE utánpótlás leány csapataival. A bemelegítés során lehetőséget biztosítunk érdeklődők részére, hogy kipróbálhassák, végig csinálják a látványos labdás elemeket. Utána egymás elleni játék úgy, ahol a helyi érdeklődők is bekapcsolódhatnak, beállhatnak a játékba. Déltől felnőtt instruktorainkkal kiegészülve lehet szabad játékot játszani.

BUDAPESTI TERMÉSZETBARÁT SPORTSZÖVETSÉG – Bemutató előadásokkal, valamint különböző játékokkal várja a Szövetség az érdeklődőket. Megismerkedhetnek a látogatók a barlangászok munkájával, valamint kötélcsúszdán is végig mehetnek a résztvevők.

BUDAPESTI SZABADIDŐSPORT SZÖVETSÉG – Rengeteg programmal várja az érdeklődőket a Szövetség: mászófal, gyermekjátszó, népi játékok, nordic walking, teke, dart’s, modellezés, egészségügyi felmérés, tanácsadás.

BUDAPESTI TORNA SZÖVETSÉG – Különböző bemutatókkal várjuk az érdeklődőket.

TOLLASLABDA – Óránkénti bemutatóval, valamint izgalmas TOTÓ játékkal várjuk a résztvevőket.

AMERIKAI FUTBALL – 4-5 állomáson a sportág egyes elemeit és eszközeit lehet kipróbálni.

TÁJFUTÁS – Mátrix játék többféle pályával (belépő szintű tájfutó pályák).

FUTÓVERSENY – GREEN 6.5 – a környezettudatos futóverseny műanyagpoharak, rajtzacskók és szórólapok nélkül!

JÓGA – Két helyszínen is várjuk a szabadban jógázni az érdeklődőket.

A. helyszín: 10:00 Jóga flow 12:00 Tao Yin 13:00 Tradicionális hatha 14:00 Gerincjóga / Gerinc Flow 15:00 Csípőnyitó jóga 16:00 Egyensúly jóga 17:00 Tradicionalis hatha

B. helyszín: 10:30 Jóga flow 11:30 Jin jóga 12:30 Hatha 13:30 Haladó hatha 14:30 Jin jóga 15:30 Dinamikus gerincjóga

Forrás

- Budapestimami -

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Ingyenesen látogatható az elképesztő karácsonyi fényben úszó csodaház

Ingyenesen látogatható az elképesztő karácsonyi fényben úszó csodaház

Friss: Sokan érdeklődtetek, és igen, Eta néni 2021-ben ismét sok szeretettel vár mindenkit! Nyitva a ház az adventi időszakban.Dabason van egy ház, ami varázslatos ünnepi fényárban úszik. De nem egyszerűen tujákra aggatott fényfüzéreket kell elképzelni, hanem egy olyan színes csillogást, mintha becsöppentél volna egy karácsonyi Hollywoodi rajzfilm közepébe. Eta néni több mint tíz éve díszíti fel házát és udvarát az ünnepek közeledtével.
Országos adventi programajánló

Országos adventi programajánló

Adventi ablaknaptár, gyertyagyújtások, vásári és betlehemes programok.. a várakozás, a csodák, a meglepetések időszaka. Különleges adventi programok készülődnek szerte az országban, válogattunk belőle.
Már látogatható a Vörsi Betlehem

Idén újra látogatható a Vörsi Betlehem

Tudtad, hogy egy Balaton melletti kis faluban látható Közép-Európa legnagyobb betleheme? Idén 72. alkalommal építette fel Vörsön a falu apraja-nagyja Jézus születésének pillanatát megörökítő bibliai jelenetet, aminek csodájára járnak a világ minden részéről.
„Hagyj el egy mikulás csomagot” és csalj mosolyt egy kisgyermek arcára

„Hagyj el egy mikulás csomagot” és csalj mosolyt egy kisgyermek arcára

Ha felerősödik a vágy, hogy segíts másokon, akkor itt egy remek lehetőség, amivel bizony nagy mosolyt csalhatsz egy gyermek arcára! Nincs más dolgod, csak egyszerűen december 6-ára készíts egy mikulás csomagot, és rakd le egy padra, egy párkányra, bárhová, ahol egy kisgyermek megtalálhatja.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére