Jelenlegi hely

Tavaszi séta a városban – 5+1 virágbontó hely

Olyan parkokat mutatunk Pesten és Budán, ahol megcsodálhatjuk a virágmezőt!

Széllkapu park a Millenárison

2019-ben adták át a II. kerületben a korábbi Millenáris Parkhoz kapcsolódó új területet, a Millenáris Széllkaput. A 26 ezer négyzetméter területű parkban 355 fa, sok virág és bokor, egy cseresznyefa-liget is helyet kapott, látványos design-napelemek, 650 négyzetméteres tó és látványsétány is várja a lazítani vágyókat. A pihenőparkban találunk háromdimenziós függőkertet, kilátót, játszóteret, rengeteg árnyékos pihenőhelyet, pompás növényeket és kis tavat is.

1024 Budapest, Széllkapu park

Füvészkert

Az ELTE botanikus kertje a VIII. kerületben. A kert nevezetessége az országban első és sokáig egyetlen Victoria-ház, de büszkeségei közé tartoznak a kert legöregebb fái, mint például a 150 évnél is idősebb páfrányfenyők, vagy az orchidea- és a több száz fajt bemutató kaktuszgyűjteménye, akárcsak az Ausztrál-ház és a többi érdekesség. Egzotikus növények is találhatóak itt: pálma, aloe vera, kávé, papaya, avokádó, sárkánygyümölcs. Évszázados fák, 85 veszélyeztetett hazai faj bemutatása, több mint 230 éves múlt. A látogatók kellemes környezetben megismerkednek a növényvilág csodáival.

Sakura ünnep április 15-16-án lesz, ilyenkor a japán cseresznyefák virágot bontanak a Füvészkertben, a látogatók – a japán szokásokhoz hasonlóan – takaróra telepedve piknikezhetnek a kertben, gyönyörködhetnek a Sakura fák virágzásában.

A hétvégi programokon a japán kultúra nagyon sok különleges és érdekes formában mutatkozhatott be. Idén is lesz japán nyelvóra, japán zene, japán harcművészeti –és fegyverbemutató, Go oktatás, koncertek, manga bemutató és e szubkultúra találkozója.

1083 Budapest, Illés u. 25.

Tóth Árpád sétány a Várban

A Várnegyed népszerű sétaútvonala a Tóth Árpád sétány, ahonnan szép panoráma nyílik a budai hegyekre. A tavasszal (áprilisban) pompásan virágzó japán díszcseresznyefák látványát nem érdemes kihagyni!

1014 Budapest, Tóth Árpád sétány

Margitszigeti Rózsakert

A Margitsziget szívében, közel a kisállatkerthez találjuk a díszparkot. Az ellipszis alakban kialakított óriási virágoskert szimmetrikus ágyásaiban egynyári virágok illatoznak, körülötte zöld pázsit. A park mentén megpihenhetünk a padon és megcsodálhatjuk a színpompás virágzást.

A díszpark mellett kezdődik a Rózsakert pergolákkal, padokkal, sok színben pompázó különleges rózsákkal. Nyáron a legszebbek, de néhány faj még ősszel is virágzik. A Rózsakert arról kapta a nevét, hogy egykor sokféle, különböző színű és fajtájú rózsabokrot ültettek ide. Az első rózsakert az 1810-es években József nádor kezdeményezésére a nádori nyaraló közelében jött létre.

Budapest, Margitsziget

Szent István Park 

A XIII. kerületi Szent István park kedvelt pihenőhely a Duna-part közelében. Innen szép kilátás nyílik a Margitszigetre és a budai hegyekre. Hatalmas fák lomjai alatt hűsölhetünk, megnézhetjük a sokféle rózsát és az egynyári növényekből álló virágmezőt. Nagy játszótér, sportpálya és sok pad várja a látogatókat.

1137 Budapest, Szent István park

Mechwart liget

A Mechwart liget a II. kerületben található, a Margit körút és a Keleti Károly utca találkozásánál. Az önkormányzat épülete előtti virágágyásokba minden évben 15 ezer egynyári és hagymás virágot ültetnek. Tavasszal szép látványt nyújt a zöld liget és az árnyas fák.

1024 Budapest, Margit körút 47-49.

- Budapestimami -

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Hátizsák

Hátizsák

„Június volt s ujjongtunk, nincs tovább…” Hosszú évekig június közepe táján Dávid is átérezte az Ady-vers üzenetét, várva a „szabad mellű” örömöket ígérő vakációt. A gimnázium hat évének legutolsó tanítási napján viszont nem volt ujjongás. Valami véget ért. Eljött a búcsúzás ideje.
Nem akar több gyereket? Akkor "kikapjuk"!

Nem akar több gyereket? Akkor "kikapjuk"!

Már négy éve nem lenne méhem, ha a nőgyógyászom lesújtó mondatai után nem találok rá véletlenül az inteneten a mióma embolizáció lehetőségére.
Min múlik gyermeked sikere?

Min múlik gyermeked sikere?

Saját magunkról alkotott hiedelmeink befolyásolják a személyiségünkről alkotott képünket, illetve, hogy mit akarunk és mit tudunk elérni az életünkben. Gondolkodásmódunk hatással van teljesítményünkre, motiváltságunkra. Sokan azt gondolják, hogy a tehetség, az intelligencia alapvetően garantálja a sikert. Bizonyosan nagy hatása van, de csak ezen múlhat, hogy ki mire viszi az életben?
A jó szó öröme

A jó szó öröme

Hiánycikk. Semmibe sem kerül, mégis nagyon sokat ér. Nélküle nehezen lehetne túlélni a hétköznapokat.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére