Jelenlegi hely

Sport, zene és számháború is lesz idén a Gyerek Szigeten

Háromnapos fesztivállal indul a vakáció a Hajógyári-sziget árnyas fái közt. Június 21-23 között várja a családokat a Generali Gyerek Sziget, ahol koncertekkel, bohócokkal, artistákkal, számháborúval, morzézó amatőr rádiósokkal és rengeteg kézműves programmal várják a látogatókat.

A hagyományosan az óbudai Hajógyári-szigeten szervezett program nagyszínpadán június 21-én, pénteken már délelőtt elkezdődnek a koncertek a Kiflihajó produkciójával, délután pedig Halász Judit lép fel.

A három nap alatt az Apacuka együttes, a Kiskalász, valamint Farkasházi Réka és a Tintanyúl is zenél majd a közönségnek. Újdonság lesz a Grecsó Krisztián gyerekverseire épülő zenés-táncos-verses gyerekelőadás, amelyen a szerző maga is részt vesz.

 

A legfiatalabbakat Babajátszóházzal várják, ahol a játék mellett mozgásfejlesztéssel, tanácsadással is segítik majd a szülőket, a  Gymnathlon programon pedig a sport testi-lelki fejlődésben betöltött szerepére igyekeznek majd felhívni a szakemberek a figyelmet.

A csecsemőkkel érkező anyukákat a Maminbaba hordozós fitneszprogram várja, a nagyobb gyerekeknek pedig lesz óriás ugrálóvár, tizenöt állomásos akadálypálya, a Cserkésztábor területén pedig számháború is.

Kukutyinban a régi mesterségek elevenednek majd meg, az állatsimogatóban a vidék állataival találkozhatnak a családok, a Kézműves palotában pedig az alkotókedvű gyerekeket várják.

Hatállomásos családi játékkal is készülnek a szervezők, amelynek során a gyerekek találkozhatnak ügyességi, logikai és kreatív feladatokkal, de megtanulhatják azt is, hogyan kell jól segíteni.

A Gyerek Paradicsom elnevezésű helyszínen a környezetvédelem és a fenntarthatóság témájához kapcsolódva mézgyűjtésre vagy vadonlesre várják az érdeklődőket, akik akár saját receptfüzetüket is elkészíthetik majd, amelyben friss fűszernövények és új ötletek kaphatnak helyet. Lehet majd kertészkedni, madarakkal ismerkedni, merített papírt készíteni, sárkányt eregetni vagy a megunt pólókból táskát varrni.

A helyi cirkuszban Karamella bohóc tréfákkal, bűvészmutatványokkal és zsonglőrtrükkökkel mulattatja majd a közönséget, de a gyerek bohóctanoncok is porondra léphetnek.

RÉSZLETES PROGRAM

Időpont: 2024. június 21-23.
Helyszín: Budapest, III., Hajógyári-sziget

Forrás: MTI, gyereksziget.hu

- Budapestimami -

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Hogyan töltsük az Apák napját? 5+1 tuti ötlet

Hogyan töltsük az Apák napját? 5+1 tuti ötlet

Mindjárt itt az Apák napja! Magyarországon az Apák napját június harmadik vasárnapján tartjuk, idén június 16-ra esik. Ez az a nap, amikor végre a kedves édesapák is kapnak egy kis figyelmet és törődést, rukkoljunk hát elő valami emlékezetessel! Hiszen megérdemlik, hogy ezen a napon kicsit lazítsanak és jól érezzék magukat. Ha egy kis inspirációra van szükséged, íme 5+1 tuti ötlet, hogyan töltsétek el ezt a napot.
Újdonság: Tesz-Vesz város lakói asztalhoz ülnek

Újdonság: Tesz-Vesz város lakói asztalhoz ülnek

Mókás könyv az étkezésről a 105 éve született Richard Scarry rajzaival.
Mit is adjunk évzáróra a tanár néninek?

Mit is adjunk évzáróra a tanár néninek?

Csakis olyat, amit Te magad is elfogadnál! Belegondoltál már, mit jelenthet neki hazacipelni 3 tálcát az osztály nevével feliratozvam 2 vázát és számtalan bögrét minden évben? 
Önállóan olvasna a gyermekem, de milyen könyvet válasszak neki?

Önállóan olvasna a gyermekem, de milyen könyvet válasszak neki?

Az olvasás maga, a titkok és kalandok világába való repülés. De hogy repüljön egy, az olvasást most kezdő gyerek? Különlegesen szerkesztett könyvekkel segíthetünk nekik. Segítünk a választásban!

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére