Jelenlegi hely

Nosztalgiajáratokkal is utazhattok júniusban

 Szuper nyári kikapcsolódás, egyfajta időutazás: muzeális járművekkel utazhattok Budán és Pesten, retro trolik, buszok, nyitott Cabrio Ikarus,  Bengáli villamos...

Matuzsálemi korú járművek kicsiknek és nagyoknak

A nosztalgiaközlekedés több mint egyszerű közlekedési szolgáltatás: időutazás, amely egyszersmind szerethetővé és élménnyé teszi a közösségi közlekedést. A járművek vezetői és a kalauzok olyan válogatott személyzet tagjai, akik a munkájuk elvégzése mellett lelkesen és kedvesen beszélgetnek az utasokkal, mesélnek a régi járművekről. Az érdeklődő utasok jegyeit felszálláskor a kalauz lyukasztja ki, illetve a digitálisan megvásárolt felnőtt nosztalgiajegyeket is a kalauz érvényesíti. A végállomáson akár csengethetnek is a villamosok csengőjével.

A nosztalgiavillamosokkal utazni nemcsak a kisgyermekes családok számára kedvelt program, a külföldi vagy vidékről Budapestre látogató turisták körében, és a fővárosban élők is örömmel fogadják a matuzsálemi korú, hangulatos járműveket.

Kihagyhatatlan élmény a szombatonként közlekedő N2-es nosztalgiavillamosra szállni a Közvágóhíd és a Jászai Mari tér között. Különböző korszakokból érkeznek majd a villamosok minden hétvégén. Favázas kocsival utazhatnak a 436-os, 1820-as és 2806-os villamosokkal, vagy a 30-as és 40-es évek esztétikája, a 1522-es acélvázas villamos nyűgözi le az utazókat. A páratlan budai oldal panoráma mindig feledhetetlenné teszi a kalandot.

Az N19-es villamos vonalán pedig vasárnap közlekednek a villamosok, itt kipróbálható a 611-es barna vagy a 1820-as és 2806-os sárga favázas, a 2624-es acélvázas és a 3430-as modernizált UV villamos is.

Az N18-as villamos vonalán június 9-én, vasárnap a népszerű 1233-as „Bengáli” villamos siklik. Utolsó budapesti útja 1983-ban volt, ekkor vonták ki a budapesti forgalomból, mert lomha és korszerűtlen típusnak számított, de egy alapos felújítás után 2018 óta ismét utazhatnak vele. Ma pedig ez az utasok egyik nagy kedvence.

A Múzeumok éjszakája alkalmából N36-os nosztalgia járat közlekedik június 22-én, szombaton 16:30 és 23:30 között. Ezzel a járattal a 1233-as „Bengáli” villamoson utazva, stílusoson elérhető a Közlekedési múzeum kiállítása. Ez a járat a Keleti pályaudvar és Kőbánya alsó vasútállomás (Kápolna utca) között szállítja majd az utasokat. Ugyanaznap közlekedik az N7679-es jelzéssel egy ZiU-9-es trolibusz szombaton 18:30-tól vasárnap hajnali 2 óráig. A járat a 79-es trolibuszvonal minden megállóhelyén megáll.

AZ N109-es autóbusz vonalán június 15-én egy kabrió kivitelű, eredeti Csepel-motor által hajtott, eredeti sebességváltóval rendelkező Ikarus 630-assal utazhatnak.

A nosztalgiajáratokat nosztalgia vonal- vagy napijeggyel lehet igénybe venni, amelyek elővételben megvásárolhatók a BKK ügyfélközpontjaiban, pénztáraiban, valamint elérhetők a nosztalgiajáratok személyzeténél is, illetve a legkeresettebb, teljes árú felnőtt nosztalgiajegy kényelmesen, akár otthonról is beszerezhető a BudapestGO alkalmazásban.

További részletek a BKK oldalán találhatók.

Forrás

- Budapestimami -

 

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Hogyan töltsük az Apák napját? 5+1 tuti ötlet

Hogyan töltsük az Apák napját? 5+1 tuti ötlet

Mindjárt itt az Apák napja! Magyarországon az Apák napját június harmadik vasárnapján tartjuk, idén június 16-ra esik. Ez az a nap, amikor végre a kedves édesapák is kapnak egy kis figyelmet és törődést, rukkoljunk hát elő valami emlékezetessel! Hiszen megérdemlik, hogy ezen a napon kicsit lazítsanak és jól érezzék magukat. Ha egy kis inspirációra van szükséged, íme 5+1 tuti ötlet, hogyan töltsétek el ezt a napot.
Újdonság: Tesz-Vesz város lakói asztalhoz ülnek

Újdonság: Tesz-Vesz város lakói asztalhoz ülnek

Mókás könyv az étkezésről a 105 éve született Richard Scarry rajzaival.
Mit is adjunk évzáróra a tanár néninek?

Mit is adjunk évzáróra a tanár néninek?

Csakis olyat, amit Te magad is elfogadnál! Belegondoltál már, mit jelenthet neki hazacipelni 3 tálcát az osztály nevével feliratozvam 2 vázát és számtalan bögrét minden évben? 
Önállóan olvasna a gyermekem, de milyen könyvet válasszak neki?

Önállóan olvasna a gyermekem, de milyen könyvet válasszak neki?

Az olvasás maga, a titkok és kalandok világába való repülés. De hogy repüljön egy, az olvasást most kezdő gyerek? Különlegesen szerkesztett könyvekkel segíthetünk nekik. Segítünk a választásban!

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére