Jelenlegi hely

Pancsolós, csobogós játszóterek Budapesten

A gyerkőcöknek nagy öröm kis vödörbe vizet vinni, sarazni, fröcskölni, de a nagyobbak is felfrissülhetnek ezeken a vizes játszótereken, csobogós parkokban.

Bikás park, Kalóz játszótér
1116 Budapest, Bártfai utca 45-51.

A nemrég felújított, nagy területű szabadidős parkban minden korosztály jól érzi magát: babák, tinik, kutyások, sportolók, idősek. Az ősfás parkban sétautak, futópályák, sportpályák, szökőkút, trambulin park, fagyizó is van. A Kalóz játszótéren extra széles csúszda, mászókák, homokozók, pörgők, pagoda is helyet kapott. Nyáron a gyerekek kedvenc helye a vizes-homokozós játék és a pancsoló.

Benczúr kert
Budapest, VI. Benczúr u. 37.

Budapest legújabb mesejátszóterén fedett homokozó és vizes-pancsolós rész is helyet kapott. A mesék világát idéző színes, varázslatos kertben, az árnyas fák alatt kellemesen lehet kikapcsolódni.

Szent Adalbert téri játszótér
1118 Budapest, Szent Adalbert tér 1-7.

Vizes-pancsolós, homokozós játszóeszközzel felszelt játszótér, főleg kisebb gyerekeknek (1-5 évesek) ajánlott, a nagyobbakat mini-kötélpálya (csúszóhinta) várja.

Tarzan Park - Placcs Placc
1046 Budapest, Tábor u. 28.

A Placcs Placc nevű vizes játszótéren sokféle locsoló, spriccelő játékok és vízágyuk nyújtanak frissítő szórakozást minden korosztálynak. A homokbányában vizezni, sarazni, építeni lehet. A park területén fejlesztő játékeszközök, ugráló domb, mászókák, hajó, homokozók, ügyességi játékok találhatóak.

Szilas Családi Park
Budapest, IV. Hajló u.

Van itt minden: kosár -és tengópálya, pingpongasztalok, mini Kresz-pálya, piknik park, kutyafuttató, zöld terület. Nyári hőségben élményt nyújt a gyerekeknek a vizes játszótér, ahol kis gátakon keresztül vezetik a vizet a kőből kialakított csatornákon keresztül. A teknősbékák és a dombok körül kis patak kanyarog. Itt lehet homokvárat építeni, kis hajót úsztatni, egyensúlyozni a farönk hídon, kipróbálni a különleges mászókákat.

Hullám Csónakházak melletti játszótér Pesterzsébeten
Budapest, Vízisport utca 12-18.

A Hullám Csónakház mellett, a Duna partján fekvő játszótér hajós-vizes tematika alapján készült, sok kreatív és látványos játszótéri eszköz: csúszkapálya, hinta, fahajó, ugrórámpa kipróbálható. Kis favályúkban folyik a víz egy tóba, a gyerekek a Dunából is meríthetnek vizet a vödreikbe. A játszótér minden nap reggel 8.00-20.00 között van nyitva két nap kivételével: hétfőn és csütörtökön 11.00 és 15.00 óra között karbantartási munkálatok miatt zárva.

Olimpia Park
Budapest, V. kerület a Kossuth tér és a Jászai Mari tér között

A Duna-parton fekvő park megközelíthető BKV hajóval, villamossal, kerékpárral. A pihenőhely teljesen körbekerített, több bejáraton is be lehet jutni. Nagy zöld terület, füves gurulós domb, csobogó, kosárpálya, ivókút, wc, pelenkázó, akadálymentes mosdó. A játszótéri rész mindenhol gumilapos. A piciknek kirakó, tölcsérek, homokozó, rugós játékok, csúszda, baba-mama hinta. A nagyobbaknak egy nagyobb mászókás, hajós játszórészt alakítottak ki. A kutyákat pedig elkülönített kutyajátszótér várja. A park közepén felszökkenő csobogóban szaladgálhatnak a gyerekek.

Akácfa utcai játszótér
1039 Budapest, Akácfa utca

A Római-part közelében található játszótér központjában kapott helyet a homokozó, melynek szomszédságában áll  a játszóház és a csúszda, körülöttük pedig hinták, rugós játékok és egy hatalmas mászóka. A pihenőpark fő attrakciója az öt fúvófejes, nyáron párásítóként is üzemelő vízjáték.

Szabadság téri szökőkút
1054 Budapest, Szabadság tér

A szökőkút közepébe szárazon besétálhatunk, majd a vízfal körülvesz bennünket. A feltörő vízoszlopok frissítő élményt nyújtanak kicsiknek és nagyoknak.

Újpesti Fő téri szökőkút
Budapest, IV. Fő tér

Az Újpesti Fő téren hatalmas csobogó, szökőkút csábítja a hűsölni vágyókat.

Széll Kálmán téri csobogó
Budapest, Ii. Széll Kálmán tér

Este mindenféle színben pompázik, és sokféle méretű és erősségű vízsugár szórakoztatja az arra járókat.

A szökőkutak vize nem alkalmas a fürdésre, a szökőkútbeli megmártózás számos közegészségügyi veszélyt rejt, a víz különböző fertőzések forrása lehet., ill a csúszós kő balesetveszélyes.

Budapestimami

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

„Átalakítás miatt zárva „ - A modern kamasz nevelése, avagy mit kell tudni a szülő-kamasz konfliktusról és annak kezeléséről?

„Átalakítás miatt zárva „ - A modern kamasz nevelése, avagy mit kell tudni a szülő-kamasz konfliktusról és annak kezeléséről?

Statisztikák szerint kb. 1,2 millió kamasz él ma Magyarországon, életkoruk 12-20 év között van. Ez azt jelenti, hogy kb. két millió szülőt érint az ő életük és problémájuk.
"Pesztonkának egy jegyet, legyen szíves!" avagy mozi a 21. században

"Pesztonkának egy jegyet, legyen szíves!" avagy mozi a 21. században

Szombaton a védettségi igazolvánnyal rendelkezőknek és a velük érkező 18 éven aluliaknak kinyithattak a mozik. Vagyis a 18 év alattiak csak védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtt kíséretében ülhetnek be a filmekre. Vagy tucatszor elolvastam ezt a két mondatot... na ne már!!!
Májusi bakancslista

Májusi bakancslista

Ebben a szép tavaszi hónapban új élmények, új lehetőségek, várnak: a szürkeséget megtöri a napfény, végre meleg van, virágillattal telik meg a levegő. A hosszú bezártság után jól esik kimozdulni, szabadtéri programokat tervezni, felfedezni természet szépségeit. Ehhez adunk néhány pofonegyszerű tippet!
Egyedülálló lehetőség óvodáknak, iskoláknak: Várépítő pályázat! Ezt kár lenne kihagynod!

Egyedülálló lehetőség óvodáknak, iskoláknak: Várépítő pályázat! Ezt kár lenne kihagynod!

Ha a Ti ovitokra is ráférne a felújítás, vagy az iskolai mosdót kellene rendbetenni, akkor itt a nagy lehetőség: pályázzatok! Az idei évben több, mint 20 vállalat és szervezet csatlakozott a Várépítő pályázat felajánlói közé. Ezzel összesen 13,6 millió forint + ÁFA értékű termékre, 1,9 millió forint készpénzre, és számokban ki nem fejezhető, önkéntes munkában felajánlott szolgáltatásra lehet pályázni. 

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére