Jelenlegi hely

Pancsolós, csobogós játszóterek Budapesten

A gyerkőcöknek nagy öröm kis vödörbe vizet vinni, sarazni, fröcskölni, de a nagyobbak is felfrissülhetnek ezeken a vizes játszótereken, csobogós parkokban.

Bikás park, Kalóz játszótér
1116 Budapest, Bártfai utca 45-51.

A nemrég felújított, nagy területű szabadidős parkban minden korosztály jól érzi magát: babák, tinik, kutyások, sportolók, idősek. Az ősfás parkban sétautak, futópályák, sportpályák, szökőkút, trambulin park, fagyizó is van. A Kalóz játszótéren extra széles csúszda, mászókák, homokozók, pörgők, pagoda is helyet kapott. Nyáron a gyerekek kedvenc helye a vizes-homokozós játék és a pancsoló.

Benczúr kert
Budapest, VI. Benczúr u. 37.

Budapest legújabb mesejátszóterén fedett homokozó és vizes-pancsolós rész is helyet kapott. A mesék világát idéző színes, varázslatos kertben, az árnyas fák alatt kellemesen lehet kikapcsolódni.

Szent Adalbert téri játszótér
1118 Budapest, Szent Adalbert tér 1-7.

Vizes-pancsolós, homokozós játszóeszközzel felszelt játszótér, főleg kisebb gyerekeknek (1-5 évesek) ajánlott, a nagyobbakat mini-kötélpálya (csúszóhinta) várja.

Tarzan Park - Placcs Placc
1046 Budapest, Tábor u. 28.

A Placcs Placc nevű vizes játszótéren sokféle locsoló, spriccelő játékok és vízágyuk nyújtanak frissítő szórakozást minden korosztálynak. A homokbányában vizezni, sarazni, építeni lehet. A park területén fejlesztő játékeszközök, ugráló domb, mászókák, hajó, homokozók, ügyességi játékok találhatóak.

Szilas Családi Park
Budapest, IV. Hajló u.

Van itt minden: kosár -és tengópálya, pingpongasztalok, mini Kresz-pálya, piknik park, kutyafuttató, zöld terület. Nyári hőségben élményt nyújt a gyerekeknek a vizes játszótér, ahol kis gátakon keresztül vezetik a vizet a kőből kialakított csatornákon keresztül. A teknősbékák és a dombok körül kis patak kanyarog. Itt lehet homokvárat építeni, kis hajót úsztatni, egyensúlyozni a farönk hídon, kipróbálni a különleges mászókákat.

Hullám Csónakházak melletti játszótér Pesterzsébeten
Budapest, Vízisport utca 12-18.

A Hullám Csónakház mellett, a Duna partján fekvő játszótér hajós-vizes tematika alapján készült, sok kreatív és látványos játszótéri eszköz: csúszkapálya, hinta, fahajó, ugrórámpa kipróbálható. Kis favályúkban folyik a víz egy tóba, a gyerekek a Dunából is meríthetnek vizet a vödreikbe. A játszótér minden nap reggel 8.00-20.00 között van nyitva két nap kivételével: hétfőn és csütörtökön 11.00 és 15.00 óra között karbantartási munkálatok miatt zárva.

Olimpia Park
Budapest, V. kerület a Kossuth tér és a Jászai Mari tér között

A Duna-parton fekvő park megközelíthető BKV hajóval, villamossal, kerékpárral. A pihenőhely teljesen körbekerített, több bejáraton is be lehet jutni. Nagy zöld terület, füves gurulós domb, csobogó, kosárpálya, ivókút, wc, pelenkázó, akadálymentes mosdó. A játszótéri rész mindenhol gumilapos. A piciknek kirakó, tölcsérek, homokozó, rugós játékok, csúszda, baba-mama hinta. A nagyobbaknak egy nagyobb mászókás, hajós játszórészt alakítottak ki. A kutyákat pedig elkülönített kutyajátszótér várja. A park közepén felszökkenő csobogóban szaladgálhatnak a gyerekek.

Akácfa utcai játszótér
1039 Budapest, Akácfa utca

A Római-part közelében található játszótér központjában kapott helyet a homokozó, melynek szomszédságában áll  a játszóház és a csúszda, körülöttük pedig hinták, rugós játékok és egy hatalmas mászóka. A pihenőpark fő attrakciója az öt fúvófejes, nyáron párásítóként is üzemelő vízjáték.

Szabadság téri szökőkút
1054 Budapest, Szabadság tér

A szökőkút közepébe szárazon besétálhatunk, majd a vízfal körülvesz bennünket. A feltörő vízoszlopok frissítő élményt nyújtanak kicsiknek és nagyoknak.

Újpesti Fő téri szökőkút
Budapest, IV. Fő tér

Az Újpesti Fő téren hatalmas csobogó, szökőkút csábítja a hűsölni vágyókat.

Széll Kálmán téri csobogó
Budapest, Ii. Széll Kálmán tér

Este mindenféle színben pompázik, és sokféle méretű és erősségű vízsugár szórakoztatja az arra járókat.

A szökőkutak vize nem alkalmas a fürdésre, a szökőkútbeli megmártózás számos közegészségügyi veszélyt rejt, a víz különböző fertőzések forrása lehet., ill a csúszós kő balesetveszélyes.

Budapestimami

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

SOS KARÁCSONY 2020 -  Adventi tippek, nyomtatható tervezők az Imamitól!

SOS KARÁCSONY 2021 - Adventi tippek, nyomtatható tervezők az Imamitól!

Az idei karácsony egy kicsit más lesz, mint a többi: visszafogottabb, bensőségesebb, talán lassúbb is. Már most is érezzük, hogy nem zúdul ránk minden oldalról a karácsony marketingje, nem rohanunk boltról boltra, programról programra.
Karácsonyfa legek

Karácsonyfa legek

A legmagasabb fa, a legnagyobb dísz, a legnagyobb szaloncukor, a legtöbb karácsonyfaégő... akadnak legek a karácsonyfa körül. Szépek, izgalmasak, de nem biztos, hogy mindegyik kellene otthonra!
Álomút gyermekrajz pályázat

Álomút gyermekrajz pályázat

Szeretnél igazi úthengert vezetni? Kipróbálnád, milyen lehet utat építeni? Akár együtt az egész osztállyal? Ha igen, akkor nincs más dolgod, mint rajzolni!
Régi idők karácsonya Budapesten

Régi idők karácsonya Budapesten

Milyen volt az ünnepi készülődés az elmúlt évszázadban a fővárosban? Régi képekkel mutatjuk be, hogy milyen is volt egykor a karácsonyi forgatag.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére