Jelenlegi hely

Olvasni jó, olvasni menő!

Gyerekeknek szóló könyvtári beiratkozási akció nyereményjátékkal.

Olvasni jó, olvasni menő címmel könyvtári beiratkozási és kölcsönzési akció indult a főváros tizenegy kerületében.

Az akció célja, hogy 2024. április 2. és május 15. között minél több, 3-14 év közötti gyerek iratkozzon be a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár kerületi könyvtáraiba, s kölcsönözzön onnan; fedezze fel a könyvtárakat, a könyvtárba járás és az olvasás élményét. A szervezők az akcióban részt vevő gyerekek között ajándékokat sorsolnak ki.

Az akcióban részt vehet minden, budapesti óvodába vagy iskolába járó, 3-14 éves korú gyermek, aki 2024. április 2. és május 15. között:

- beiratkozik a (FSZEK I., VI., IX., X., XI., XII., XIV., XV., XVIII., XIX., XX.) kerületi tagkönyvtárba és onnan legalább 1 könyvet kölcsönöz; (Ebben a kategóriában minden kerületből 20 gyermeket sorsolnak ki, akik oklevelet és ajándékot kapnak.)

- a (FSZEK I., VI., IX., X., XI., XII., XIV., XV., XVIII., XIX., XX.) kerületi tagkönyvtárban már tagsággal rendelkezik és a fent időszakban onnan legalább 2 könyvet kölcsönöz. (Közülük minden kerületből 5 főt sorsolnak ki, akik szintén oklevelet, és ajándékot kapnak.)

A programban a FSZEK fenti kerületekben működő tagkönyvtárai, összesen 23 könyvtár vesz rész.  A könyvtárosok segítenek választani, az érdeklődési körnek megfelelően.

A program a Fővárosi Önkormányzat, az Öthét Egyesület, a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár, valamint az I., VI., IX., X., XI., XII., XIV., XV., XVIII., XIX. és XX. kerület önkormányzatainak együttműködésében valósul meg.

Forrás

- Budapestimami -

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Hogyan neveljünk magabiztosabb gyerekeket? - 10 hasznos lépés

Hogyan neveljünk magabiztosabb gyerekeket? - 10 hasznos lépés

Gyorsan változó világunkban, ahol a gyerekekre nap mint nap számos kihívás vár és könnyen elfoghatja őket a bizonytalanság érzése, az önbizalom az egyik legnagyobb ajándék, amit egy szülő adhat.
Kapcsoljunk ki: a feltöltődést elősegítő tippek kamaszokkal!

Kapcsoljunk ki: a feltöltődést elősegítő tippek kamaszokkal!

Itt a tavasz, vele együtt az egyre több időt is töltünk a szabadban.  Szülőként komoly kihívás, hogy a kamasz gyerkőcök is valóban élvezzék a kinti tartózkodást, és ne állandóan a mobiljukat akarják nyomogatni.
Aludj jól: tippek a pihentető alváshoz!

Aludj jól: tippek a pihentető alváshoz!

Az alvás kulcsfontosságú a test-lelki egészségünk szempontjából. Mégis sokan úgy vélik, hogy nincs szükségük túl sok alvásra.
Humoros locsolóversek apáknak!

Humoros locsolóversek apáknak!

Hamarosan itt a locsolkodás ideje, ezért csokorba szedtük, ha nem is a legszebb húsvéti, de vicces locsolós verseket apáknak. A szép és hagyományos locsolóvers mellé, minden férfinak kell a tarsolyába egy humoros vers is... Mert hát a lányok várják ám azt is!

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére