Jelenlegi hely

Netezz biztonságban! – Kreatív pályázat diákoknak

Te hogyan tennéd biztonságosabbá a netezést? És az információs technológiát? Ezekre a kérdésekre keresi a választ Európa egyik vezető kiberbiztonsági vállalata, az ESET – a diákok körében. A „Netezz biztonságban!” címmel meghirdetett kreatív pályázatban a résztvevők nem csak értékes nyereményekkel, hanem hasznos tudással is gazdagodhatnak.

A te gyereked is belekóstolt már az internet világába?

A neten tartja a kapcsolatot a barátaival, osztja meg az élményeit, esetleg már online vásárol és olvas híreket?

Nem csoda, ha kicsit aggódsz, hiszen az interneten számtalan lehetőség várja, ám sok veszély is leselkedhet rá. Az iskoláskorú gyerekek és fiatalok adathalászat, személyazonosságlopás, profil feltörés, kártevő programok, rosszindulatú appok és cyberbullying áldozataivá válhatnak, sőt, olyan, kifejezetten őket célzó veszélyekkel is találkozhatnak, mint az ösztöndíjas csalás vagy a hamis diákmunka ajánlatok. Ezért nagyon fontos, hogy körültekintően használják az internetet.

Az ESET most egy kreatív pályázat meghirdetésével szeretné felhívni a figyelmet a kiberbiztonságra

Október 1. és október 31. között olyan pályamunkákat várnak, amelyek írásban vagy képben mutatják meg, hogyan lehet és érdemes biztonságban netezni.

Nevezni két korcsoportban lehet: a 6-12 évesek körében a biztonságos internetezés, a 13-20 éves korosztály esetében pedig a biztonságos információs technológia (IT) kapcsán várnak kreatív megoldásokat.

A pályázók szövegeket - verset, mesét, novellát, esszét, sőt, akár viccet is – feltölthetnek a pályázat oldalára, aki pedig képpel nevezne, alkothat digitális képet, vagy lefényképezheti az alkotását. A szervezők rajzokat, kollázsokat, képregényeket és mémeket is várnak.

A beérkezett műveket egy internetbiztonsági és digitális szakértőkből álló zsűri bírálja el, az általuk, illetve a közönségszavazáson kiválasztott legjobb pályamunkák alkotói értékes díjakat, internet biztonsági szoftvert, biztonságos követőt (Apple AirTag vagy Samsung Galaxy SmartTag), illetve ajándékcsomagot kapnak.

A fődíj a 6-12 évesek korcsoportban egy Nintendo Switch szülői felügyelettel és sport játékkal, a 13-20 éves korcsoportban pedig egy Microsoft Xbox Series X 1TB játékkonzol.

A pályázók az ESET Tudástárában hasznos és érdekes, gyerekek és fiatalok számára készült tartalmakat találnak.

Ha pedig Te is szeretnél többet tudni arról, hogyan tudhatod a gyerekedet a neten biztonságban, látogass el az ESET kifejezetten szülőknek szóló aloldalára, ahol a biztonságos okoseszközökről, a közösségi média használatáról és az online ragadozók elleni védekezésről is olvashatsz.

A pályázatban való részvételhez figyeld október 1-től az ESET oldalát!

- Budapestimami -

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Minden gyereknek jár a mese

Minden gyereknek jár a mese

...a lét nagy kérdéseire sokszor találhatunk válaszokat gyógyító, segítő, terápiás mesékben is. A mese tehát nagyon fontos szerepet játszik az életünkben: adjuk meg a módját a gyerekkori mesélésnek és engedjük, hogy felnőttként is elkísérjen bennünket a varázsa, ameddig csak lehet. Pszichológus szakértő gyűjti csokorba gondolatait arról, hogy miért meséljünk, mikor milyen mesére lehet szüksége a gyerekeknek, oviskortól kamaszkorig egyaránt.
Hogyan neveljünk magabiztosabb gyerekeket? - 10 hasznos lépés

Hogyan neveljünk magabiztosabb gyerekeket? - 10 hasznos lépés

Gyorsan változó világunkban, ahol a gyerekekre nap mint nap számos kihívás vár és könnyen elfoghatja őket a bizonytalanság érzése, az önbizalom az egyik legnagyobb ajándék, amit egy szülő adhat.
Kapcsoljunk ki: a feltöltődést elősegítő tippek kamaszokkal!

Kapcsoljunk ki: a feltöltődést elősegítő tippek kamaszokkal!

Itt a tavasz, vele együtt az egyre több időt is töltünk a szabadban.  Szülőként komoly kihívás, hogy a kamasz gyerkőcök is valóban élvezzék a kinti tartózkodást, és ne állandóan a mobiljukat akarják nyomogatni.
Aludj jól: tippek a pihentető alváshoz!

Aludj jól: tippek a pihentető alváshoz!

Az alvás kulcsfontosságú a test-lelki egészségünk szempontjából. Mégis sokan úgy vélik, hogy nincs szükségük túl sok alvásra.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére