Jelenlegi hely

Mókuska játszótér és sportpark a Svábhegyen

A Svábhegy környéken élők kezdeményezésére készült el a Hegyvidék legújabb játszótere a Városkút mellett, a Devecseri Gábor parkban.

A XII. kerület legújabb játszóterét már birtokba vették a környéken élő családok. Pokorni Zoltán polgármester szerint a tervek kidolgozásakor fontos szempont volt, hogy olyan, többgenerációs játszóteret hozzanak létre, ahol a legkisebbek ugyanúgy jól érezhetik magukat, mint a kamaszok. A Béla király útja és a Költő utca mellett található Devecseri park adottságai lehetővé tették, hogy egy viszonylag nagy, mintegy 500 négyzetméteres játszóteret alakítsanak ki benne.

"A játszótér nemcsak a gyerekeké, hanem komfortos közösségi térként, találkozási pontként is működik" – mondta a polgármester úr a hegyvidéki játszótér és fitneszpark avatásán. 

 

Közösségi kezdeményezésből jött létre a park, a tervet támogatta az önkormányzat. A kisebb gyermekeket csúszda, bébi-, és gyerekhinta várja, ill. olyan homokozó, ami ponyvával árnyékolható, valamint le is fedhető, amikor épp nem játszanak benne a gyerekek. A nagyobbak és az odalátogató felnőttek fitneszeszközöket is igénybe vehetnek, ilyen pl. az elliptikus tréner, a hátizom-erősítő és a függőleges létra. A szabadtéri, önállóan végezhető mozgásformák iránt jelentős az érdeklődés, ezért hoznak létre kerületszerte fitneszparkokat, ahol a kihelyezett gépek segítségével minden izomcsoportot át lehet mozgatni.

"Gyönyörű lett a park, a munkálatok kezdetéig sokan el sem hitték, hogy ez a kis tér itt megvalósul" – mondta a fejlesztés kezdeményezője, Raczkocki Gergely, aki megemlítette azt is, hogy a környéken korábban nem volt játszótér, a szülők a Normafához vagy a kerület lejjebb fekvő játszótereire vihették gyermekeiket.


A játszótér névadója, egy mókus is látható a parkban. A tervek között szerepel, hogy a magyar erdőkben megtalálható összes állat a játszótéren is képviselti majd magát, egyfajta figura park jön létre.

Forrás: hegyvidekiujsag.eu, raczkocki-gergely.webnode.hu

 

 

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Ingyenesen látogatható az elképesztő karácsonyi fényben úszó csodaház

Ingyenesen látogatható az elképesztő karácsonyi fényben úszó csodaház

Friss: Sokan érdeklődtetek, és igen, Eta néni 2021-ben ismét sok szeretettel vár mindenkit! Nyitva a ház az adventi időszakban.Dabason van egy ház, ami varázslatos ünnepi fényárban úszik. De nem egyszerűen tujákra aggatott fényfüzéreket kell elképzelni, hanem egy olyan színes csillogást, mintha becsöppentél volna egy karácsonyi Hollywoodi rajzfilm közepébe. Eta néni több mint tíz éve díszíti fel házát és udvarát az ünnepek közeledtével.
Országos adventi programajánló

Országos adventi programajánló

Adventi ablaknaptár, gyertyagyújtások, vásári és betlehemes programok.. a várakozás, a csodák, a meglepetések időszaka. Különleges adventi programok készülődnek szerte az országban, válogattunk belőle.
Már látogatható a Vörsi Betlehem

Idén újra látogatható a Vörsi Betlehem

Tudtad, hogy egy Balaton melletti kis faluban látható Közép-Európa legnagyobb betleheme? Idén 72. alkalommal építette fel Vörsön a falu apraja-nagyja Jézus születésének pillanatát megörökítő bibliai jelenetet, aminek csodájára járnak a világ minden részéről.
„Hagyj el egy mikulás csomagot” és csalj mosolyt egy kisgyermek arcára

„Hagyj el egy mikulás csomagot” és csalj mosolyt egy kisgyermek arcára

Ha felerősödik a vágy, hogy segíts másokon, akkor itt egy remek lehetőség, amivel bizony nagy mosolyt csalhatsz egy gyermek arcára! Nincs más dolgod, csak egyszerűen december 6-ára készíts egy mikulás csomagot, és rakd le egy padra, egy párkányra, bárhová, ahol egy kisgyermek megtalálhatja.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére