Jelenlegi hely

Megnyílt a Nulla Hulladék Tanösvény

A Humusz Szövetség megnyitotta az interaktív Nulla Hulladék Tanösvényt, ami hétköznaponként szabadon látogatható. A 6 állomásból álló tanösvény egy kárpitozott fotel példáján keresztül mutatja be, hogy egyetlen termék előállításához mekkora erőforrás szükséges, és hogy milyen környezeti terhelést jelent, amikor a végén hulladékként végzi. Mosipelus, ökopiac, komposztálás és sok más téma is felmerül - mindez játékosan.

Szeptember 23-án átadták a Nulla Hulladék Tanösvényt a Humusz Ház kertjében. A hulladék ösvényen keresztül eljuthatunk a csővégi, elfogadhatatlan és szennyező gyakorlatoktól egészen a körforgásos, fenntartható és hulladékmentes élet megoldásaihoz. A tanösvényt járva életünk mindennapjait érintő ügyekben szerezhetünk új információkat és közben játékos módon tanulhatunk a környezetvédelemről.

A látogatók megismerhetik a környezetbarát háztartás és a zöld város működését (mosipelus-mosoda, ökopiac, cserebere böze, többször használatos csomagolás, ideális komposztálás). Kiderül az is, hogyan lehet egy kertet fenntarthatóvá tenni.

Aki szeretne értékes ajándékokat nyerni, az megteheti:

"Járd végig önállóan vagy barátaiddal közösen a tanösvényt a vezetőfüzet segítségével, válaszold meg a kérdéseket, és vegyél részt a sorsolásban! Nem kell aggódnod, a kérdéseket úgy állítottuk össze, hogy alapvetően saját szokásaidat ismerhesd meg, így minden hiánytalanul kitöltött kérdéssorral lehet a játékra nevezni" - írják a szervezők.

Az egyes állomásokon található QR kódok segítségével további hasznos tudnivalókhoz juthatsz. Vezetőfüzet a Humusz munkatársaitól kérhető, de online formában is elérhető. A tanösvény 6 állomásból áll, alapos bejárása 20-30 percet vesz igénybe. 

A Humusz Szövetség élményfoglakozásokkal várja az általános iskolai (5-8. osztályos) és középiskolai (9-12.osztályos) csoportokat, illetve kísérőiket.

A tanösvény hétköznap 9 és 17 óra között szabadon  látogatható. 

Letölthető és nyomtatható vezetőfüzet

Humusz Ház, Budapest, XI., Saru u. 11.

Forrás

- Budapestimami -

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Szeretethiányban felnőni

Szeretethiányban felnőni

Amikor anyává válunk, minden megváltozik. Lelkünk egy része „testünkön kívülre” kerül, megtapasztaljuk, hogy a szeretetünk sosem fogy el, hanem egyre nagyobb és több lesz. Szülőként az élet legtermészetesebb dolga, hogy bármit megtennénk a gyermekünkért, ő számunkra a legfontosabb, születésétől kezdve úgy próbálunk élni, cselekedni, hogy neki majd jobb és könnyebb élete legyen, mint a miénk volt.
Csomagolj zölden karácsonykor!

Csomagolj zölden karácsonykor!

Még bőven van idő felkészülni az ajándékok csomagolására. Miért ne lehetne ezt megtenni környezettudatosan? Ehhez hoztam otthon vagy a természetben is fellelhető alapanyagokat.
20+1 karácsonyi idézet: ajándékkártyára is tökéletes!

20+1 karácsonyi idézet: ajándékkártyára is tökéletes!

Ha Te is szereted idézettel ellátni az ajánddékkártyákat, üdvözlőlapokat, és gondot okoz egy-egy érzés, gondolat megfogalmazása, használd ezeket!
Szabad-e büntetni a gyereket?

Szabad-e büntetni a gyereket?

Arra a kérdésre, hogy „Szabad-e büntetni a gyereket?”, a családok többségében a szülők egyenes választ adnak, de ezek három csoportba sorolhatók. Nem is maradunk meg a három jellemző válasznál, hanem inkább megnézzük, mit okoz a büntetés, és mennyire éri el a célját. - Novák Ferenc pedagógiai viselkedéskutató​ írása.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére