Jelenlegi hely

Lenyűgöző téli vízitúrák a Héviz-patakon

Nyíló tündérrózsák, havas táj, melegen gőzölgő patak, felröppenő vízimadarak. Ilyen gyönyörű környezetben evezhettek, ha részt vesztek ti is az Indián-vízitúra idei Hévíz-patak túráin.

A téli hévizi evezős program lassan már hagyománynak számít az Indián-vízitúránál, melyen idén tengeri kajakokban és kenuban indulhatnak útnak résztvevők. Ne aggódj, nem gond, ha nincs evezős jártasságod. 2-80 éves korig még a teljesen kezdők is könnyedén teljesítik a varázslatos tájakon átvezető túrát. 

A különleges programon nemcsak az evezés élménye vár rátok, hanem profi oktatók segítségével egy feledhetetlen téli evezős kalandra készüljetek. A havas tájban gőzölgő Hévíz-lefolyón evezve ti is megcsodálhatjátok a téli élővilág szépségeit. A túra végén pedig egy pohár frissen főzőtt teával, vagy forralt borral pihenhetitek ki az evezés fáradalmait!

Téli evezős túrák novembertől márciusig minden hétvégén

A Hévíz-patak túra szezon 2019. november 30-án szombaton indul, és 2020. március 15-ig hétvégenként lesznek turnusok.

Különleges időpontok:
Mikulás túra - 2019. december 7.
Szilveszter edition - 2019. december 31.

További túraidőpontok:
- 2019. november 30.
- 2019. december 7., 8., 28., 29., 30., 31.
- 2020. január 4., 11., 18., 25., 26.
​- 2020. február 1., 2., 8., 9., 15., 16., 22., 23., 29
- 2020. március 1., 7., 8., 14., 15.

Érdemes időben lefoglalni a helyeteket. 
Bővebb info és jelentkezés itt ››

A túra menete

A vízitúra első szakaszán megcsodálhatjuk a Hévíz-patak különleges mikroklímáját, a tavirózsák szépségét, a télen csak itt megtalálható változatos élővilágot, amelyre vízitúrázóként különösen vigyázunk utunk során.

A terület java védett láp, ezért figyelünk arra, hogy kárt ne okozzunk.

A Hévíz-lefolyó sajátosságaként helyenként alacsony hidak és átereszek, a néhol feltorlódott úszó növényi szigetek számtalan kenus fogás alkalmazására adnak lehetőséget, amelyekről az oktatáson szót ejtünk. 

A hévízi vízitúrázással járó különféle kenus és tengeri kajakos feladatokat csapatmunkával és némi egyéni rátermettséggel magunktól is könnyedén megoldjuk majd. A szűk és kanyargós nádfalak közt jó hangulatban evezhetünk az esetleges hétvégi napsütésben - vagy a fagyott havas tájban.

Mi minden történik még velünk útközben?

Az indulás izgalmai és a közös evezőstempó felvétele után elkezdjük bebarangolni a vízi útvonalat, fényképeket készítünk stb. Az első zsilipig sima az út, utána pedig előkerülnek az enni-innivalók, és meg-megállhat a csapat egy-egy kortyra vagy pár falatra. Néha elengedünk pár szemből jövő hajót, az összeállt növényi részeknél pedig egymást segítve haladhatunk tovább.

A Hévíz-patak túra végefele ismét a nyíltabb vízre érkezünk, ahol felgyorsulhat újra az evezőstempó - a szélesedő víz könnyű előzési lehetőséget kínál.

A kikötési hely elérésével egy-egy pohár forralt borral vagy teával töltődhetünk fel ismét, amelyet addigra mi elkészítünk.

Ilyenkor már oldott hangulatban folynak az események, a frissen átélt kalandok elmesélésétől kezdve a csapat fotók elkészítéséig. A közös hajómosás és felpakolás után az egynaposevezésen résztvevő vízitúratársaktól itt a Hévíz-patak partján legkésőbb 15.50-kor búcsúzunk el.

A kétnapos illetve háromnapos túrásoknaktermészetesen itt nem ér véget a kaland...

Részvételi díjak, kedvezmények

Túrakenuval:
•    Felnőtt jegy: 4.900 Ft/fő 
•    Gyermekjegy (0-14 év): 3.900 Ft/fő
•    Csoportos jegy (10 főtől): 4.500 Ft/fő 

Tengeri kajakkal:
•    Felnőtt és gyermekjegy: 6.900 Ft/fő
•    Csoportos jegy (10 főtől): 6.500 Ft/fő

A túradíj tartalmazza: a szervezést, az oktatást, a felszerelések használatát, sofőrtranszfert, teát / forralt bort, e-kommunikációs kedvezményt. 

A díj nem tartalmazza az utazást, étkezést, szállást, a Nemzeti park belépőt, biztosítást.

Figyelem! A Nemzeti park belépődíja 1.000 Ft/fő, ezt a túradíj nem tartalmazza, de beszedéséről és befizetéséről gondoskodunk.

További információ ITT és ITT
Kapcsolattartó: 
Horváth Péter "Kisindián" és az Indián-vízitúra csapata
Telefon: +36203210811
Web: https://indian-vizitura.hu
E-mail: info@indian-vizitura.hu

- Budapestimami -

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Oké, de hogyaaan? - 5 tipp, hogy hogyan romantikázzunk a családi vakáción

Oké, de hogyaaan? - 5 tipp, hogy hogyan romantikázzunk a családi vakáción

Vajon hogyan lehet a romantikát belecsempészni egy családi vakációba? Milyen praktikákat lehet bevetni annak érdekében, hogy az együtt töltött időben sem feledkezzünk meg egymásról? Azt gondolom könnyedén, csak egy kicsit tervezzünk előre. Hoztam 5 tippet, melyet ti is bevethettek akár azonnal. – Ihász Anita párkapcsolati tréner írása.
Nyári ötletelő – 67 tipp a szünidő túléléséhez

Nyári ötletelő – 67 tipp a szünidő túléléséhez

Mit csináljunk a gyerekekkel, amikor épp nincsenek táborban vagy a nagyinál és a családi nyaralás is messze van? Nem kell feltétlenül nyaralni menni ahhoz, hogy élményekben gazdag legyen a vakáció. Ehhez adunk inspiráló öteleteket!
Könyvajánló kamaszoknak: Holden Rose és a Lapátos fickó

Könyvajánló kamaszoknak: Holden Rose és a Lapátos fickó

A debreceni Ünnepi Könyvhét valamint új könyvsorozatának első kötetének megjelenése miatt látogatott el Debrecenbe Kovács Attila avagy Holden Rose. Vele beszélgettünk gyerekekről, motívációról, és nem utolsó sorban kamaszoknak szóló 10 pluszos könyvéről, a Lapátos fickóról.
Ti ünneplitek még a pedagógusnapot?

Ugye ti is ünneplitek még a pedagógusnapot?

Idén 70 éve, pontosan 1952 június 7-e óta ünnepeljük Magyarországon június első vasárnapján a Pedagógusnapot. Belépünk az óvoda ajtaján és akár évtizedekig elkísérnek minket, velünk vannak, míg tanulunk. Sőt, sokszor tovább. Köszönjük!

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére