Narancsos jeges kávé
Ha képesek vagyunk elvonatkoztatni attól, hogy a kávé kizárólag csak tejes ízvilágú kiegészítőkkel jó, akkor feltárul előttünk a kávék világának legjava. A kávé ugyanis citrusos, frissítő jegyekkel is kiváló hűsítő lehet. Nincs más dolgunk, mint egy nagy kancsóba önteni a kotyogós kávéfőző, vagy a kávégép tartalmát, majd jó sok jeget és narancslevet adni hozzá. Ezt az alapot pedig kedvünkre tovább ízesíthetjük, akár egy kis tejszínnel vagy fahéjjal is. A végeredmény egy frissítően citrusos, édeskés kávékülönlegesség lesz. Az ilyen italokat tetszés szerint variálhatjuk, beállítva a koffeintartalom mértékét. Sőt, akár esti kerti partikhoz alkoholos verzióban is elkészíthetjük, egyszerűen úgy, hogy édes kávélikőrt használunk a főzős helyett.
Gyömbéres kávé juharsziruppal
A gyömbér már önmagában is egy igen frissítő, pikáns fűszer. Kávéval együtt pedig igazi ízorgiát kapunk, ahol a kávé karamellás édessége találkozik a pikáns gyömbérrel. Jeges verziójában pedig egy egészen keleties, fűszeres finomság lesz a végeredmény. Ha ezt juharsziruppal bolondítjuk meg, akkor különlegesen balzsamos ízvilágot érhetünk el vele. Ínyenceknek kötelező kipróbálni, illetve a juharszirupot tetszés szerint mézzel is helyettesíthetjük.
Málnaszörpös kávé vaníliafagyival
A megszokott fagyis kávé helyett itt málnaszörpöt is adunk a jeges kávéhoz. Ez az ízvilág pedig olyan izgalmas egyveleget ad ki, amivel garantáltan elkápráztathatjuk még a legkényesebb kávéimádó barátainkat is. A málnaszörp helyett használhatunk másféle gyümölcsös, édes szörpöt is.
Mandulás, mogyorós ízek a jeges kávéban
Egyszerű mogyorókrémmel és mandulalikőrrel eszméletlen ízeket csalhatunk elő a kávéból. Ha szeretjük a jeges tejszínes finomságokat, akkor tejszínnel nyakon öntve egy krémes-jeges ízbombát kapunk majd!
Szponzorált tartalom