Jelenlegi hely

Középkori hangulat a Vármakett Parkban

A Velencei-tó mellett, Dinnyésen nyitotta meg kapuit a Várpark.

A park megálmodója és megalkotója, Alekszi Zoltán célja az volt, hogy elfeledett, romos középkori várakat abban a formában mutassa be, amilyenek eredetileg lehettek:

"2012 februárjában kezdtem el komolyabban foglalkozni a Várpark megvalósításának gondolatával. Hosszú előkészítő munka előzte meg, mely magában foglalta a történelmi anyagok felkutatását, a megfelelő helyszín kiválasztását, a kivitelezés megtervezését. A célom az volt, hogy középkori magyar várakat mutassak be, egyedülálló módon. Az egyediségük abban rejlik, hogy az épületek eredeti anyagukból készültek, fából és kőből, a legvalósághűbb megjelenés érdekében. 35 vár készült el, eredeti tájolással. A várakat egy sétány övezi, mely Nagy-Magyarország formáját ölti magára, így a várak eredeti helyükön körbejárhatók. A sétányt emlékoszlopok övezik, melyek mindegyike 1-1 magyar királynak, kormányzónak, fejedelemnek állít emléket. A dinnyési Hagyományőrző Központtól néhány lépésnyire, saját udvaromon építettem fel a kuriózumnak szánt látványosságot. A makettek minden korosztály számára élményt jelenthetnek, a tárlatvezetés lehetőséget ad a történelmi ismeretek elmélyítésére."

Idén felavatásra került a Magyar Várkutatók Emlékháza, mely egyben vetítőterem is. A látogatók Fodor Zsolt várakról készült látványrajzait nézhetik meg. A vendégek élményszerű ismeretszerzés mellett népi játékokkal is tölthetik az időt.

Csoportoknak, osztályoknak ideális lehetőség kihelyezett történelemóra tartására, igény szerint biztosítanak speciális foglalkozást. Ehhez előzetes bejelentkezés szükséges.

Programok 2019-ben

 • Március 15. Harcosok napja /kezdés: 14 óra/
 • Április 19-22.Húsvéti piknik és kézműves napok
 • Május 1. Kézműves nap
 • Május 11-12. Kézműves hétvége
 • Május 18-19. IV. Országos Vármakett kiállítás
 • Május 25-26. Gyereknapi hétvége
 • Június 8-9. Kézműves hétvége
 • Július 13-14. Kézműves hétvége
 • Augusztus 10-11. Kézműves hétvége
 • Augusztus 20. Kézműves hétvége
 • Szeptember 14-15. Kézműves hétvége
 • Október 12-13. Kézműves hétvége
 • Október 23. Harcosok napja / kezdés: 14 óra / kézműves hétvége

A változtatás jogát fenntartjuk.

Elérhetőség

2485 Dinnyés, Kossuth u. 17.
Telefon: (+36 20) 928 7156
Email: info@varpark.hu

Nyitvatartás

Hétfő - Vasárnap: 9-18 óráig

Jegyárak

Teljes árú: 1200 Ft/fő
Családi (2 felnőtt + gyerek): 950 Ft/fő
Gyermek (18 éves korig), nyugdíjas: 950 Ft/fő
Csoportos (20 főtől): 800 Ft/fő
Tárlatvezetés (20 főtől): 350 Ft/fő

További információ

- Budapestimami -

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Karácsonyfa legek

Karácsonyfa legek

A legmagasabb fa, a legnagyobb dísz, a legnagyobb szaloncukor, a legtöbb karácsonyfaégő... akadnak legek a karácsonyfa körül. Szépek, izgalmasak, de nem biztos, hogy mindegyik kellene otthonra!
Álomút gyermekrajz pályázat

Álomút gyermekrajz pályázat

Szeretnél igazi úthengert vezetni? Kipróbálnád, milyen lehet utat építeni? Akár együtt az egész osztállyal? Ha igen, akkor nincs más dolgod, mint rajzolni!
Régi idők karácsonya Budapesten

Régi idők karácsonya Budapesten

Milyen volt az ünnepi készülődés az elmúlt évszázadban a fővárosban? Régi képekkel mutatjuk be, hogy milyen is volt egykor a karácsonyi forgatag.
Ingyenesen látogatható az elképesztő karácsonyi fényben úszó csodaház

Ingyenesen látogatható az elképesztő karácsonyi fényben úszó csodaház

Eta néni 2021-ben ismét sok szeretettel vár mindenkit! Nyitva a ház az adventi időszakban.Dabason van egy ház, ami varázslatos ünnepi fényárban úszik. De nem egyszerűen tujákra aggatott fényfüzéreket kell elképzelni, hanem egy olyan színes csillogást, mintha becsöppentél volna egy karácsonyi Hollywoodi rajzfilm közepébe. Eta néni több mint tíz éve díszíti fel házát és udvarát az ünnepek közeledtével.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére