Jelenlegi hely

Középkori hangulat a Vármakett Parkban

A Velencei-tó mellett, Dinnyésen nyitotta meg kapuit a Várpark.

A park megálmodója és megalkotója, Alekszi Zoltán célja az volt, hogy elfeledett, romos középkori várakat abban a formában mutassa be, amilyenek eredetileg lehettek:

"2012 februárjában kezdtem el komolyabban foglalkozni a Várpark megvalósításának gondolatával. Hosszú előkészítő munka előzte meg, mely magában foglalta a történelmi anyagok felkutatását, a megfelelő helyszín kiválasztását, a kivitelezés megtervezését. A célom az volt, hogy középkori magyar várakat mutassak be, egyedülálló módon. Az egyediségük abban rejlik, hogy az épületek eredeti anyagukból készültek, fából és kőből, a legvalósághűbb megjelenés érdekében. 35 vár készült el, eredeti tájolással. A várakat egy sétány övezi, mely Nagy-Magyarország formáját ölti magára, így a várak eredeti helyükön körbejárhatók. A sétányt emlékoszlopok övezik, melyek mindegyike 1-1 magyar királynak, kormányzónak, fejedelemnek állít emléket. A dinnyési Hagyományőrző Központtól néhány lépésnyire, saját udvaromon építettem fel a kuriózumnak szánt látványosságot. A makettek minden korosztály számára élményt jelenthetnek, a tárlatvezetés lehetőséget ad a történelmi ismeretek elmélyítésére."

Idén felavatásra került a Magyar Várkutatók Emlékháza, mely egyben vetítőterem is. A látogatók Fodor Zsolt várakról készült látványrajzait nézhetik meg. A vendégek élményszerű ismeretszerzés mellett népi játékokkal is tölthetik az időt.

Csoportoknak, osztályoknak ideális lehetőség kihelyezett történelemóra tartására, igény szerint biztosítanak speciális foglalkozást. Ehhez előzetes bejelentkezés szükséges.

Programok 2019-ben

 • Március 15. Harcosok napja /kezdés: 14 óra/
 • Április 19-22.Húsvéti piknik és kézműves napok
 • Május 1. Kézműves nap
 • Május 11-12. Kézműves hétvége
 • Május 18-19. IV. Országos Vármakett kiállítás
 • Május 25-26. Gyereknapi hétvége
 • Június 8-9. Kézműves hétvége
 • Július 13-14. Kézműves hétvége
 • Augusztus 10-11. Kézműves hétvége
 • Augusztus 20. Kézműves hétvége
 • Szeptember 14-15. Kézműves hétvége
 • Október 12-13. Kézműves hétvége
 • Október 23. Harcosok napja / kezdés: 14 óra / kézműves hétvége

A változtatás jogát fenntartjuk.

Elérhetőség

2485 Dinnyés, Kossuth u. 17.
Telefon: (+36 20) 928 7156
Email: info@varpark.hu

Nyitvatartás

Hétfő - Vasárnap: 9-18 óráig

Jegyárak

Teljes árú: 1200 Ft/fő
Családi (2 felnőtt + gyerek): 950 Ft/fő
Gyermek (18 éves korig), nyugdíjas: 950 Ft/fő
Csoportos (20 főtől): 800 Ft/fő
Tárlatvezetés (20 főtől): 350 Ft/fő

További információ

- Budapestimami -

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

10 film tanárokról és diákokról

10 film inspiráló tanárokról

Válogatásunkban találtok drámát és vígjátékot, elitiskolában és "nehéz környéken" játszódó történeteket is. Közös bennük, hogy a főszereplők inspiráló tanárok, akik életre szóló mintát adnak tanítványaiknak.
Utam az iskolába – Filmajánló

Utam az iskolába – Filmajánló

Négy kiskamasz a világ négy pontján. Ami közös bennük, hogy örömmel járnak iskolába, akkor is, ha ez nagy nehézségekkel és veszéllyel jár: elefántok elől menekülnek, lóháton mennek a hegyekben, folyón kelnek át, kilométereket gyalogolnak. Lenyűgöző dokumentumfilm, egyben tanmese iskolásoknak.
Minden, amit tudnod kell a szétnyílt hasizomról

Minden, amit tudnod kell a szétnyílt hasizomról

Ez a probléma férfiaknál és nőknél egyaránt előfordulhat, sőt csecsemőknél is kialakulhat, mégis legtöbbször a várandóssággal kapcsolatban találkozunk vele. A terhes kismamák esetén általában már a második trimeszterben elindul a hasfal „szétnyílása”. Kezelésével kapcsolatban erősen megoszlanak a vélemények. A magánklinikák gyakran műtétet javasolnak, de nem biztos, hogy minden esetben indokolt – hívta fel a figyelmet Karóczi Csilla a Sherlock Rehab gyógytornásza, manuálterapeutája.
Oké, de hogyaaan? - 5 tipp, hogy hogyan romantikázzunk a családi vakáción

Oké, de hogyaaan? - 5 tipp, hogy hogyan romantikázzunk a családi vakáción

Vajon hogyan lehet a romantikát belecsempészni egy családi vakációba? Milyen praktikákat lehet bevetni annak érdekében, hogy az együtt töltött időben sem feledkezzünk meg egymásról? Azt gondolom könnyedén, csak egy kicsit tervezzünk előre. Hoztam 5 tippet, melyet ti is bevethettek akár azonnal. – Ihász Anita párkapcsolati tréner írása.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére