Jelenlegi hely

Kézműves babatakaró és játékkonyha - Játszva tanulni

A játék alapvető, mindennapi tevékenység a gyermek számára, amely kulcsfontosságú társadalmi, érzelmi és testi fejlődése szempontjából. A játék hozzájárul a különböző motorikus képességek fejlődéséhez, erősíti a testet, az izmokat. Rajta keresztül szerzi meg a gyermek a világgal kapcsolatos ismereteit. A játék fejleszti kreativitását, gondolkodását, leleményességét.

A játék szó hallatán mindenkinek más, és más jut eszébe. Azt azonban leszögezhetjük, a játék egyidős az emberrel, fontos része az emberré válás folyamatának. Hogy ez a kijelentés nem túlzás, néhány példával szolgálok a múltból. Gondoljunk csak, a Mezopotámiában játszott kockajátékokra. Az Ur város királysírjaiban talált díszes, nemesfémekkel, féldrágakövekkel berakott játéktáblákra. A ma is oly népszerű sakk és malom- játékokat is játszották már a múltban, Kutatások alapján megállapítható, a játéktáblán vagy kockával végzett rituális játék: a jóslás, illetve mágia minden kultúra része, a fejlődés végén a társasjáték, gyermekjáték áll. Angliából indultak útjára az 1800-as évek elején a történelmi tárgyú társasjátékok, vagy az Európai utazás című, földrajzi játék, de matematikaoktatási céllal is készült társasjáték Számtani időtöltés címmel. A játékok azonban nemcsak azt a célt szolgálták, hogy oktassanak, a morális nevelés számára is kitűnő lehetőséget nyújtottak és nyújtanak ma is, ha jól választjuk meg azokat és gyermekeinket megtanítjuk játszani…

A játék alapvető, mindennapi tevékenység a gyermek számára, amely kulcsfontosságú társadalmi, érzelmi és testi fejlődése szempontjából. A játék hozzájárul a különböző motorikus képességek fejlődéséhez, erősíti a testet, az izmokat. Rajta keresztül szerzi meg a gyermek a világgal kapcsolatos ismereteit. A játék fejleszti kreativitását, gondolkodását, leleményességét.

Az a gyermek, aki tud játszani és elfoglalja magát hosszabb-rövidebb ideig, bizonyítottan jobb teljesítményt nyújt a tanulás területén is. A szülő felelősség ebben az esetben is óriási. Gyermekeink ösztönösen is arra törekednek, hogy részévé váljanak a környezetüknek, beilleszkedjenek abba. Általában kétféle játékot különböztetünk meg: a funkcionális játékokat illetve a szerepjátékokat. A funkcionális játékoknál a gyerekek azokat saját rendeltetéseik szerint használják, például az autót autózásra, a babát babázásra. A játékokra épült iparág, a percenként megjelenő új játékok mindegyike nem egyértelműen szolgálják gyermekeink szellemi és lelki fejlődését. A választás felelőssége is a szülőké. A tudatosságot ez esetben sem nélkülözhetik.  A 2-2,5 éves korban megjelenő szerepjáték általában az iskolás korig, a hatodik életévig lesz domináns. Az úgynevezett szimbólumjáték során a gyermekek a tárgyakat „átnevezik” például, amikor a kiflivel egy komplett beszélgetést bonyolítanak le.

A klasszikus szerepjáték, vagy más néven, utánzójáték során, a gyerekek a felnőttek tevékenységeit képzeletük, kreativitásuk segítségével újraalkotják. Utánozzák szüleik mozdulatait, hanghordozását, szójárását. Ezért is fontos, hogyan viselkedünk gyermekeink előtt.

Babakonyha

A konyha kedvelt játéktér a gyermekeink számára. Mosható textilből készül, alapja egy IKEA Jok-mokk szék. Amikor már kinőtték, vagy megunták a gyerekek, összehajtogatva a szekrénybe kerülhet és a szék újra eredeti funkcióját látja el.

GRÁTISZ AJNDÉK BUDAPESTIMAMI OLVASÓKNAK: A játékkonyha megrendelése esetén az ajándék: "vágható" zöldségcsomag vagy nyakkendős előke

Az alábbi űrlap kitöltésével igényelheted meg a kézműves babatakaró és játékkonyha kedvezményre jogosító kódját.

A takaró amely nem csak melegít

Segíti elsajátítani a gyakran megoldhatatlannak tűnő feladatokat, befűzni a cipőt és masnit kötni. Javul a baba mozgáskoordinációja és a téri orientáció. Fejlődik a figyelme, memóriája, játszva tanulja a színeket és formákat. A gyermek játékában hasonmásokat, képzeletbeli játszótársakat teremt (mint a primitív népek a mítoszokban és rítusokban).

Kézzel készített színes interaktív textilfigurák, amelyek egyénileg is összeválogathatók. 4 vagy 6 darabos takarót, kérésre egyéni méreteket is készítünk, valamint az 5kép "könyvlapok" formájában egymásba hajthatók, vagy a kiságy rácsaiba húzhatók.

Foglalkoztató, baba takaró – saját készítésű, foltvarrás technikával és/vagy gépi tűzéssel készül megrendelés szerint.
Méret: 50x50 cm, 50x75 cm, 125x 25 cm, (egyedi méretben is)
Alapanyag: 100% pamut
Töltet: 140gr-os fliz
Kiegészítők: műanyag csatok, zippzár, szatén szalagok, karikák, ringlik fagolyók.


Ez is érdekelhet!

Ovis zsák - saját óvodai jellel

 

Tányéralátét kisgyerekeknek
Melyik a bal és a jobb kezem? Hova kerülnek az evőeszközök? És a pohár?


További információ: facebook’vasarfia’ oldalon
Rendelés: Stella design - stellapammer@gmail.com, 06-20-3903335

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Már látogatható a Vörsi Betlehem

Idén újra látogatható a Vörsi Betlehem

Tudtad, hogy egy Balaton melletti kis faluban látható Közép-Európa legnagyobb betleheme? Idén 72. alkalommal építette fel Vörsön a falu apraja-nagyja Jézus születésének pillanatát megörökítő bibliai jelenetet, aminek csodájára járnak a világ minden részéről.
„Hagyj el egy mikulás csomagot” és csalj mosolyt egy kisgyermek arcára

„Hagyj el egy mikulás csomagot” és csalj mosolyt egy kisgyermek arcára

Ha felerősödik a vágy, hogy segíts másokon, akkor itt egy remek lehetőség, amivel bizony nagy mosolyt csalhatsz egy gyermek arcára! Nincs más dolgod, csak egyszerűen december 6-ára készíts egy mikulás csomagot, és rakd le egy padra, egy párkányra, bárhová, ahol egy kisgyermek megtalálhatja.
Parázs a hó alatt

Parázs a hó alatt – Karácsonyi ének házasoknak

„Már a kezdeteknél elromlott valami. Vagy egyszerűen csak megfagyott az évek alatt.” Történet a reményről és újrakezdésről, egy különös lelki utazásról. „Minden hópehely olyan, mint egy meghozott döntés. Ezek a hópelyhek idővel egymásra rakódnak.” A házasságban is ez történik. Nyerd meg a Harmat Kiadó újdonságát nálunk!
Fénylő ablakok nyílnak – Világító adventi kalendárium

Fénylő ablakok nyílnak – Világító adventi kalendárium

Élő adventi naptárrá változnak azok a települések, ahol a házak ablakait ünnepi fénybe és díszbe öltöztetik, számmal jelölve a napokat december elsejétől karácsonyig. A várakozás izgalma igazi közösségi élménnyé válik. Testi-lelki egészséget szolgáló program lehet ilyenkor az esti séta lakóhelyünk utcáin.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére