Jelenlegi hely

Játszóház Projekt - Társasjáték, a legális tudatmódosító

Egy csapat fiatal úgy döntött, társasjátékokkal fogja meghódítani a budapesti éjszakát. 

Egy nappaliból indult kezdeményezés, ami másfél év alatt rendszeres programsorozattá nőtte ki magát, ahol esténként több száz aranyásó, bandita, karanténspecialista, tehénkereskedő és tünde ül egy asztalhoz. Így lett a Játszóház Projekt. Mert a társasjáték - a legújabb legális tudatmódosító!

"A Játszóházban összegyűlünk egy-egy hétköznap este, és társasjátékozunk. Sok jófej ember, sok jó játék, jó hangulat, világbéke miegymás. Itt hiába keresed a Ki nevet a végén?-t vagy a Monopolyt. Mi jobban preferáljuk az újhullámos, kreatív, izgalmas játékokat, amiket egyelőre még kevesen ismernek, bár úgy tűnik, ez nem sokáig marad így:

A Játszóház egészen biztos, hogy megszámlálhatatlan Dixit-, Lego Activity-, Ticket to Ride-, Panic Lab-, és Dobble-függőt termelt ki az utóbbi időkben. Nem hallottál még egyikről sem? Semmi pánik, először mind így voltunk ezzel, játékmestereink örömmel segítenek majd."

"És hogy miért jó a társasozás, és miért nem iszunk inkább? Mert tuti, hogy azt már Te is unod. A társas alternatív szórakozási lehetőség, ahol könnyen lehet új barátokat szerezni, régiekkel találkozni, nagyokat kacarászva világuralmat megkaparintani. Sör persze azért lesz."

A jó társasjáték számos pozitívummal bír: növeli a kreativitást, valamint jótékony hatást gyakorol az emberi gondolkodásra és személyiségfejlesztő szereppel is rendelkezik.

Néhány szakkifejezés:
(forrás: Magyar Társasjátékos Egyesület)

parti játék (party game)
Nagyobb létszámú társaság könnyed szórakozásának céljával létrehozott játék, aminek hangsúlya a társasági interakción, a kreativitáson és a beszéden van.
Pl. Dixit, Tabu, Aranyásók

stratégia (strategy)
1. Általában a játékosok hosszútávú terveit nevezzük stratégiának, szembeállítva a rövidtávú, taktikai döntésekkel. Számos játékban érdemes már kezdetektől egy bizonyos stratégiát követni – amit persze szükség esetén módosítani kell, vagy akár fel is adni.
2. A háborús stratégiai játékokban a játékosok nagyobb katonai egységeket (zászlóajlakat, hadosztályokat, hadseregeket) vagy egész országokat irányítanak, egész hadjárokat, háborúkat harcolnak végig.

szerencse (luck)
A játékosok döntéseitől független, de eredményeikre hatással lévő játékmechanizmus eredménye. Bizonyos játékok teljesen nélkülözik a szerencsét (pl. sakk, Medina, Maharaja), más játékokban kicsi, megint más játékokban nagyon nagy a szerencse szerepe.

interakció (player interaction)
A mértéke és a gyakorisága annak, hogy a játékosok mennyire képesek hatással lenni egymásra, egymás lépéseire, hogy így befolyásolják az eredményt. Általában minél több a játékos interakció, annál kevesebb a holtidő. A játékokat, ahol minimális a játékos interakció, gyakran többszemélyes pasziánszoknak csúfolják.

Hétfőnként a K11-ben rendeznek rendszeresen játszóházat, további információ:

K11 Művészeti és Kulturális Központ, 
1075 Budapest, Király utca 11.

Web
Facebook
videó
Játékok

- Budapestimami -

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Lélekfrissítő történetek 2.

Lélekfrissítő történetek 2.

Egy jó történet tanít, megerősít, beszélgetésre késztet, összekapcsol másokkal. Ezek a tanulságos, szívhez szóló történetek az élet dolgairól szólnak, útravalók a mindennapokba.
Miért nem vagyunk mi szuperanyuk? - Bebetonozott hagyomány, vagy instant anyaság?

Miért nem vagyunk mi szuperanyuk? - Bebetonozott hagyomány, vagy instant anyaság?

Hogy miért kapjuk sokszor meg a „bezzeg az én időmben, mindig rendben volt a ház, finom főtt étellel az asztalon, pedig még ennyi elektromos csodánk sem volt?”. Hogy a mai lányok miért nincsenek felkészítve az életre? Van erre egy teóriám.
A tornaszőnyegről a digitális térbe avagy miért jó az online mozgás

A tornaszőnyegről a digitális térbe avagy miért jó az online mozgás

A bezártság és a beszűkült mozgási lehetőségek alaposan átalakították az edzőtermi kínálatot. Gyakorlatilag mindenki az online térben próbál érvényesülni, ami hatalmas választékot eredményezett. Válogatásunkban a kicsiktől a 60+os tornáig, a jógától a pilates-en át az intimtornáig végigvesszük a kínálatot.
Hálóing kontra pizsama. Te melyikben alszol szívesebben?

Hálóing kontra pizsama. Te melyikben alszol szívesebben?

Az alváshoz a megfelelő öltözéket kiválasztani nem mindig könnyű feladat. A kínálat hihetetlen sokszínűsége csak tovább nehezíti a döntést. Az Adora.hu webáruház oldalán a mindenkori szezonhoz és az aktuális trendekhez igazodó hálóruhák hatalmas kínálatából választhatsz, bármi is legyen a kívánalom.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére