Jelenlegi hely

Itt a parlagfűszezon, tisztíttasd az autóklímádat!

A tavaszi pollenhullám után ősszel érkezik a következő veszedelem. Ilyenkor nő meg ugyanis a parlagfű pollenkoncentrációja a levegőben, ami sok autós életét megkeseríti. Sokat segíthet egy jól működő autóklíma, de ezeke figyelj oda!

A nyári melegben a jól működő autóklíma óriási szolgálatot tett, de a nyár elmúltával még mindig nagy szükségünk van rá, hogy karban tartsuk. Összeszedtük, hogy mit kell tudnod az autóklímáról és az üzemeléséről.

Az autóklíma a modernebb autók integráns része, de sokan nem használják, mert azt gondolják, hogy túl sokat fogyaszt miatta a kocsi, vagy egészségtelen a használata. Mindkét tévhitet gyorsan oszlassuk is el!

A klíma jelentette többletfogyasztás nagyjából azonos mértékű autótól függetlenül, így a kisebb étvágyú autóknál jelentkezik jobban. Az erre vonatkozó mérések szerint azonban még a kisfogyasztású autóknál is csak minimális, 5-7%-os fogyasztásnövekedést eredményezett, aminek a fele a letekert ablakokkal megnövekvő légellenállás miatt is fellép. Tehát nem kerül annyival többe az autóklíma használata.

Másrészt viszont a használatával pedig pont a megbetegedéseket okozó vírusok és baktériumok kerülnek kiszűrésre, így nemhogy árt, de kifejezetten egészséges a használata.

Miért annyira fontos, hogy tisztán tartsuk?

A légkondi rendszere egy nedves közeg, amiben megtapadhatnak különféle mikroorganizmusok. Ezek a kocsi nyugalmi időszaka alatt elszaporodhatnak és a kocsi légterébe jutva fertőzhetnek. Ennek megelőzésére fontos, hogy a teljes autóklíma rendszert szakember fertőtlenítse és tisztítsa ki időnként. Emellett az útközben felcsapódó és megtapadó por is elkoszolódást, ezáltal pedig meghibásodást okozhat a rendszerben.

Télen se feledkezz meg az autóklíma karbantartásáról!

A nyári melegben hamarabb jut eszünkbe a klíma és a tisztíttatása, de szeptember elején a parlagfű második hulláma érkezik, ami miatt ismét érdemes bekapcsolni az autóklímát. A klíma kiszűri ugyanis a levegőben lévő polleneket is így csökkentve az allergiás reakciókat.

Télen ugyan nincs pollenveszély, akkor azonban a kocsi utasterének páramentesítésével tehet nagy szolgálatot egy tisztán tartott és jól működő autóklíma. Sok baleset forrása volt már a párás ablak, így érdemes erre figyelmet fordítani.

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Álomút gyermekrajz pályázat

Álomút gyermekrajz pályázat

Szeretnél igazi úthengert vezetni? Kipróbálnád, milyen lehet utat építeni? Akár együtt az egész osztállyal? Ha igen, akkor nincs más dolgod, mint rajzolni!
Régi idők karácsonya Budapesten

Régi idők karácsonya Budapesten

Milyen volt az ünnepi készülődés az elmúlt évszázadban a fővárosban? Régi képekkel mutatjuk be, hogy milyen is volt egykor a karácsonyi forgatag.
Ingyenesen látogatható az elképesztő karácsonyi fényben úszó csodaház

Ingyenesen látogatható az elképesztő karácsonyi fényben úszó csodaház

Eta néni 2021-ben ismét sok szeretettel vár mindenkit! Nyitva a ház az adventi időszakban.Dabason van egy ház, ami varázslatos ünnepi fényárban úszik. De nem egyszerűen tujákra aggatott fényfüzéreket kell elképzelni, hanem egy olyan színes csillogást, mintha becsöppentél volna egy karácsonyi Hollywoodi rajzfilm közepébe. Eta néni több mint tíz éve díszíti fel házát és udvarát az ünnepek közeledtével.
Országos adventi programajánló

Országos adventi programajánló

Adventi ablaknaptár, gyertyagyújtások, vásári és betlehemes programok.. a várakozás, a csodák, a meglepetések időszaka. Különleges adventi programok készülődnek szerte az országban, válogattunk belőle.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére