Jelenlegi hely

Itt a parlagfűszezon, tisztíttasd az autóklímádat!

A tavaszi pollenhullám után ősszel érkezik a következő veszedelem. Ilyenkor nő meg ugyanis a parlagfű pollenkoncentrációja a levegőben, ami sok autós életét megkeseríti. Sokat segíthet egy jól működő autóklíma, de ezeke figyelj oda!

A nyári melegben a jól működő autóklíma óriási szolgálatot tett, de a nyár elmúltával még mindig nagy szükségünk van rá, hogy karban tartsuk. Összeszedtük, hogy mit kell tudnod az autóklímáról és az üzemeléséről.

Az autóklíma a modernebb autók integráns része, de sokan nem használják, mert azt gondolják, hogy túl sokat fogyaszt miatta a kocsi, vagy egészségtelen a használata. Mindkét tévhitet gyorsan oszlassuk is el!

A klíma jelentette többletfogyasztás nagyjából azonos mértékű autótól függetlenül, így a kisebb étvágyú autóknál jelentkezik jobban. Az erre vonatkozó mérések szerint azonban még a kisfogyasztású autóknál is csak minimális, 5-7%-os fogyasztásnövekedést eredményezett, aminek a fele a letekert ablakokkal megnövekvő légellenállás miatt is fellép. Tehát nem kerül annyival többe az autóklíma használata.

Másrészt viszont a használatával pedig pont a megbetegedéseket okozó vírusok és baktériumok kerülnek kiszűrésre, így nemhogy árt, de kifejezetten egészséges a használata.

Miért annyira fontos, hogy tisztán tartsuk?

A légkondi rendszere egy nedves közeg, amiben megtapadhatnak különféle mikroorganizmusok. Ezek a kocsi nyugalmi időszaka alatt elszaporodhatnak és a kocsi légterébe jutva fertőzhetnek. Ennek megelőzésére fontos, hogy a teljes autóklíma rendszert szakember fertőtlenítse és tisztítsa ki időnként. Emellett az útközben felcsapódó és megtapadó por is elkoszolódást, ezáltal pedig meghibásodást okozhat a rendszerben.

Télen se feledkezz meg az autóklíma karbantartásáról!

A nyári melegben hamarabb jut eszünkbe a klíma és a tisztíttatása, de szeptember elején a parlagfű második hulláma érkezik, ami miatt ismét érdemes bekapcsolni az autóklímát. A klíma kiszűri ugyanis a levegőben lévő polleneket is így csökkentve az allergiás reakciókat.

Télen ugyan nincs pollenveszély, akkor azonban a kocsi utasterének páramentesítésével tehet nagy szolgálatot egy tisztán tartott és jól működő autóklíma. Sok baleset forrása volt már a párás ablak, így érdemes erre figyelmet fordítani.

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Őszi bakancslista - pogramajánló

Bakancslista őszre: keressük a kalandokat!

Nehéz az őszre hangolódni egy ilyen ajándékba kapott csodálatos strandidővel szeptember elején. Őszi bakancslistánkra összegyűjtöttünk sok-sok kalandlehetőséget és ötletet. Kiránduljatok sokat, gyűjtsétek be az utolsó meleg napsugarakat!
Csak pozitívan - az osztályban! Ajándék letölthető plakátok iskolásoknak!

Csak pozitívan - az osztályban! Ajándék letölthető plakátok iskolásoknak!

Rosszabb pillanatokban sokat tud segíteni egy jó szó, kedves gondolat. Erősebbé tesz, ha tudjuk, hogy a felhők felett mindig kék az ég. Készítettünk Nektek egy kis ajándékot az iskolába, hogy ne felejtsétek el az ég színét a szürke napokon se!
Háromlépéses terv egy problémamentes tanévre, avagy hogyan készüljünk az előttünk álló évre?

Háromlépéses terv egy problémamentes tanévre, avagy hogyan készüljünk az előttünk álló évre?

Igaz, hogy az új év január 1-én kezdődik, és sokan akkor tesznek újévi fogadalmakat, de azoknak, akiknek iskolás gyerekük van, a szeptember elseje legalább olyan vízválasztó dátum, ha nem fontosabb. - Dezsőfi Beatrix írása.
Rajtam kívül mindenki nyaral – Társas összehasonlítás a közösségi médiában

Rajtam kívül mindenki nyaral – Társas összehasonlítás a közösségi médiában

„Mindenki boldog, mindenki nyaral… rajtam kívül.” – mondta egyik barátom. Szerinte „minden” ismerőse egzotikus helyeken vakációzik, amiket #hawaii, #dizsi, #napfény posztokkal mutat be, miközben ők „csak a Balatonra” mennek néhány napra.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére