Jelenlegi hely

Irány a szabadba! – Nyári játékok gyerekeknek

A nyár a legtöbb gyerek számára a vakáció, a szabadság és a kaland időszaka. Ilyenkor nincs is jobb, mint a szabadban játszani, mozogni, felfedezni a természetet és új élményeket szerezni. A szabadtéri játékok nemcsak szórakoztatóak, de a gyerekek testi és lelki állapotára is pozitív hatással vannak.


kép forrása: canva

Összegyűjtöttünk néhány ötletet, hogy mivel tölthetitek el a nyári napokat a kertben vagy a közeli parkban!

Homokozó

A homokozó az egyik legnépszerűbb és legkreatívabb játék a kisgyermekek körében. Nem csoda, hiszen a homok formázható, építhető, ásni és lapátolni lehet. A homokozás fejleszti a finommotorikát, a térbeli érzékelést, az alkotókészséget és a fantáziát.

A homokozóban nemcsak vödrökkel és lapátokkal lehet játszani, hanem más eszközökkel is, mint például műanyag tányérok, kanalak, sütőformák vagy akár kagylók. A homokozóban készíthetünk a gyerekekkel homok tortákat, süteményeket, várat, állatokat vagy akár egy egész várost!

Futóbicikli

A futóbicikli egy remek módszer arra, hogy a gyerekek megtanulják az egyensúlyozást és az irányítást. Ez a jópofa gyerek járgány olyan, mint egy hagyományos bicikli, csak nincs rajta pedál és lánc.

A gyerekek a közlekedés során a lábukkal tolják magukat előre és azzal is fékeznek. A futóbiciklizés erősíti az izmokat, javítja a koordinációt és növeli az önbizalmat. A futóbiciklivel lehet versenyezni, akadálypályán menni vagy csak sétálni a környéken. Kiválóan megalapozza a későbbi kerékpár tanulást is!

Célbadobás

A célbadobás egy egyszerű, de izgalmas játék, amit akár többen is játszhatnak. A játék lényege, hogy valamilyen tárgyat kell eltalálni egy másik tárggyal. Például labdát dobni egy kosárba vagy vízzel teli lufit egy céltáblára.

A célbadobás fejleszti a célzó készséget, a dobókészséget és a pontosságot. A célbadobásnál fontos figyelni arra, hogy biztonságos tárgyakat használjunk, nehogy sérülést vagy kárt okozzunk.


kép forrása: canva

Akadálypálya

Az akadálypálya egy olyan játék, amely során a gyerekeknek különböző feladatokat kell teljesíteniük egy meghatározott útvonalon. Az akadálypálya lehet egyszerű vagy bonyolult, attól függően, hogy milyen korúak és ügyesek a gyerekek.

Az akadálypálya fejleszti az állóképességet, az ügyességet, az egyensúlyérzéket és a problémamegoldó képességet. Ebben a játékban bátran lehet futni, ugrálni, mászni, csúszni vagy bármi mást. Az akadálypálya elemeit könnyen elkészíthetjük otthon is használt tárgyakból vagy természetes anyagokból.

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Hogyan töltsük az Apák napját? 5+1 tuti ötlet

Hogyan töltsük az Apák napját? 5+1 tuti ötlet

Mindjárt itt az Apák napja! Magyarországon az Apák napját június harmadik vasárnapján tartjuk, idén június 16-ra esik. Ez az a nap, amikor végre a kedves édesapák is kapnak egy kis figyelmet és törődést, rukkoljunk hát elő valami emlékezetessel! Hiszen megérdemlik, hogy ezen a napon kicsit lazítsanak és jól érezzék magukat. Ha egy kis inspirációra van szükséged, íme 5+1 tuti ötlet, hogyan töltsétek el ezt a napot.
Újdonság: Tesz-Vesz város lakói asztalhoz ülnek

Újdonság: Tesz-Vesz város lakói asztalhoz ülnek

Mókás könyv az étkezésről a 105 éve született Richard Scarry rajzaival.
Mit is adjunk évzáróra a tanár néninek?

Mit is adjunk évzáróra a tanár néninek?

Csakis olyat, amit Te magad is elfogadnál! Belegondoltál már, mit jelenthet neki hazacipelni 3 tálcát az osztály nevével feliratozvam 2 vázát és számtalan bögrét minden évben? 
Önállóan olvasna a gyermekem, de milyen könyvet válasszak neki?

Önállóan olvasna a gyermekem, de milyen könyvet válasszak neki?

Az olvasás maga, a titkok és kalandok világába való repülés. De hogy repüljön egy, az olvasást most kezdő gyerek? Különlegesen szerkesztett könyvekkel segíthetünk nekik. Segítünk a választásban!

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére