Jelenlegi hely

Ingyenes UH-vizsgálat csecsemőknek

Modellértékű, ingyenes programjában ultrahang szűrővizsgálattal és prevenciós csoportokkal segíti a Gézengúz Alapítvány a koraszülött gyermekeket nevelő és rászoruló családokat.

A program a CIB Alapítvány mintegy 1.000.000 Ft-os támogatásával valósul meg, az alapítvány budakalászi Cseppek Háza Központi Intézetében.
A két lépcsős, modellértékű program első eleme az ultrahang szűrővizsgálat. A 6-8 hetes csecsemőknél az eszközzel számos olyan probléma felfedezhető, ami a korai időszakban könnyebben és hatékonyabban gyógyítható. A körülbelül fél órás, fájdalommentes, otthonos körülmények között történő vizsgálat kiemelten fontos azok számára, akiknek családjában előfordult fejlődési rendellenesség, vesebetegség vagy csípőficam, illetve ha a szülő úgy érzi, hogy a gyermek fejlődése az átlagosnál lassabb, sokat bukik, ikerterhességből, farfekvésből vagy koraszülöttként született. A szűrővizsgálaton a fejet, a hasat és a csípőt vizsgálja az alapítvány szakorvosa.

A szűrővizsgálat után a családok ingyenes 4 alkalmas játékos, prevenciós csoportfoglalkozáson vehetnek részt az alapítvány szakembereinek közreműködésével. A babákat dédelgető foglalkozásainkon tradicionális babamasszázzsal, átmozgatással hangoljuk a közös tornára, majd játékos gyakorlatok következnek, amelyek amellett, hogy a gyermek és szülő közötti kommunikációt, egymásra hangolódást segítik, fejlesztik a baba mozgását, idegrendszeri érését. A foglalkozásokat szakmai konzultáció követi gyógytornász, gyógypedagógus, pszichológus, védőnő részvételével. 

Emellett megvalósul az ingyenes szűrésen részt vett, érintett gyermekek bekapcsolása az alapítvány ellátási protokolljába.
A Gézengúz Alapítvány évente több mint kétezer gyermeknek segít koragyermekkori intervenciós hálózatában. Többségük koraszülöttként vagy sérüléssel jött világra, de sok olyan család is érkezik a szervezethez, akik aggódnak gyermekük megfelelő fejlődése miatt vagy szeretnének részt venni a fejlesztő és tehetséggondozó foglalkozásokon.

A programon a családok előzetes telefonos regisztráció és időpont-egyeztetés után vehetnek részt szeptembertől, decemberig. Szeretettel várják az újszülött gyermekek családjainak jelentkezését!

Cseppek Háza Központi Intézet
2011 Budakalász, Sport utca 3.
tel: +36 (26) 546-327

Forrás: gezenguz.hu

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Ingyenesen látogatható az elképesztő karácsonyi fényben úszó csodaház

Ingyenesen látogatható az elképesztő karácsonyi fényben úszó csodaház

Friss: Sokan érdeklődtetek, és igen, Eta néni 2021-ben ismét sok szeretettel vár mindenkit! Nyitva a ház az adventi időszakban.Dabason van egy ház, ami varázslatos ünnepi fényárban úszik. De nem egyszerűen tujákra aggatott fényfüzéreket kell elképzelni, hanem egy olyan színes csillogást, mintha becsöppentél volna egy karácsonyi Hollywoodi rajzfilm közepébe. Eta néni több mint tíz éve díszíti fel házát és udvarát az ünnepek közeledtével.
Országos adventi programajánló

Országos adventi programajánló

Adventi ablaknaptár, gyertyagyújtások, vásári és betlehemes programok.. a várakozás, a csodák, a meglepetések időszaka. Különleges adventi programok készülődnek szerte az országban, válogattunk belőle.
Már látogatható a Vörsi Betlehem

Idén újra látogatható a Vörsi Betlehem

Tudtad, hogy egy Balaton melletti kis faluban látható Közép-Európa legnagyobb betleheme? Idén 72. alkalommal építette fel Vörsön a falu apraja-nagyja Jézus születésének pillanatát megörökítő bibliai jelenetet, aminek csodájára járnak a világ minden részéről.
„Hagyj el egy mikulás csomagot” és csalj mosolyt egy kisgyermek arcára

„Hagyj el egy mikulás csomagot” és csalj mosolyt egy kisgyermek arcára

Ha felerősödik a vágy, hogy segíts másokon, akkor itt egy remek lehetőség, amivel bizony nagy mosolyt csalhatsz egy gyermek arcára! Nincs más dolgod, csak egyszerűen december 6-ára készíts egy mikulás csomagot, és rakd le egy padra, egy párkányra, bárhová, ahol egy kisgyermek megtalálhatja.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére