Jelenlegi hely

Hétvégi ingyenes mesedélelőttök a Margitszigeten

A Margitszigeti Színház nyári szezonja alatt a Margitszigeten szombaton és vasárnap ingyenes gyermekelőadások várják a gyerekeket az Interaktív Meseszínpadon és a Szent Margit-romoknál.

Interaktív Meseszínpad a Mesefánál

A Meseszínpadot a Margitszigeti Szabadtéri Színpad bejáratával szemben lévő, 3 platánfa által körülhatárolt területen találjátok. 

Kacagó Bábszínház: PIROSKA ÉS A FARKAS

2023. június 3., szombat 10:30

Piroska vidáman énekelve igyekszik nagyihoz a szép napsütötte erdőn keresztül. Levest és kalácsot visz kosárkájában, amit ő is segített megsütni! 

Az ám, de útközben az erdő kedves kis lakói: Mókus mama, Nyuszi és Mackó Lackó állják útját, akik bajba kerültek. Piroska segít nekik és "jó tett helyébe jót várj", barátai is egyből ott teremnek, amikor nagyi házában megjelenik a korgó gyomrú farkas. 

Csibész, motoros farkasunk, hiába próbálkozik különféle álruhákkal, végül újabb leckét kap az erdő állataitól... Bábelőadásunk az eredeti mese átirata, melyben farkas nem eszi meg Piroskát és nagyit, sőt palacsintasütővel kap a fejére, hogy el ne felejtse mesénk tanulságát... - a legkisebbek is nézhetik!

Magyar Népmeseszínház: KRISTÓF AZ ÓRIÁS - interaktív mesejáték

2023. június 10., szombat 10:30

„Lengetjük a kalpagot, túrós mákos jó napot!” Ezzel a dallal kezdődik a gülü szemű, lapát fülű, buldog képű Kristóf története. Ez az óriás, tör-zúz maga körül mindent. Ki fogja őt szeretni?! Kristóf végig csetlik-botlik élete útján, - vele együtt mi is – míg végül értelmet kap roppant ereje és mi egész biztos megszeretjük őt.

Dvorák Patka Színház: A BÉKAKIRÁLY - zenés játék Grimm meséje alapján

2023. június 17., szombat 10:30

3-10 éves gyerekeknek

A gyönyörű királylány eladósorba kerül, jönnek is a kérők messze földről, hogy elnyerjék

a kezét és vele a fele királyságot. A kis királylány szerelmét a gonosz boszorkány a próbatételek során csúf békává változtatja, s így - míg a varázslat tart - nem lelhetnek egymásra. Ha azonban a királylány megcsókolná a békát, megszűnne a gonosz átok...

Hogy így lesz-e, megtudhatjátok, ha eljöttök, s megnézitek a mesét!

MAJOROS ÁGI BÁBSZÍNHÁZA: Az aranyhajú királylány - egyszemélyes bábelőadás kicsiknek és nagyoknak

2023. június 24., szombat 10:30

Az előadásból kiderül, hogy szabadul meg Szironka királykisasszony a keresztelői átoktól és hogyan találja meg párját az életben. Eleinte – az átok miatt - kopaszon éli életét, majd folytonosan növekvő aranyhajával küszködik. Szironka szerelme Timót kalandos útja során sok különös lényekkel találkozik. Timót segítségével megszűnik az átok és a királylány végre normális életet élhet. Ahogy a mese végén lenni szokott a hős elnyeri jutalmát így Szironka és Timót egybekelhetnek.

Reneszánsz délelőttök - Margitszigeti Szent Margit kolostor-romok

A Margitszigeti Szabadtéri Színpad mellett található Szent Margit romoknál.

A XII. században idetelepült premontreiek Szent Mihály templomát a legújabb korban rekonstruálták, maradványait római katolikus kápolnába foglalták. Közelében feküdt a kolostor, annak romjait 1923-ban tárták fel. A templom homlokzata előtt jobbra látható Árpád-házi Szent Margit sírkápolnája. A romokat 1838-tól több szakaszban tárták fel.

Tabulatúra Régizene Együttes: A KÁRPÁT-MEDENCE RÉGI HANGSZEREI - Játékos hangszerbemutató

2023. június 4., vasárnap 10:30

A Tabulatúra Régizene-együttes, fő arculata a középkortól a XVIII. századig terjedő időszak zenei emlékeinek hiteles megszólaltatása, zenetörténeti ismeretterjesztés, különös tekintettel a magyar hagyományokra és a nemzeti folklórkincs vonatkozásaira. A zenekar 2000-ben alakult, tagjai historikus hangszereken, korhű hangszerelésben játszanak, hangszerbemutatókkal, ismeretterjesztő és hagyományőrző zenei előadásokkal, emlékműsorokkal gyakran szerepelnek hazai rendezvényeken, koncerteken, de rendszeres fellépők külföldön is. Műsorainak tematikája a középkori zenétől a reformkori hangszeres darabokig folyamatos.

Aranygyapjú Társulat: VIVÁT MÁTYÁS KIRÁLY - középkori játszóház

2023. június 11.. vasárnap 10:30

Tekerős, kobzos, tárogatós barangolás a Kárpát-medencében, megidézve a középkori magyar királyi udvar hangulatát.

Az Aranygyapjú Társulat célja, hogy a népművészetben gyökerező kifejezőerőt, gondolkodásmódot hitelesen tolmácsolja. Előadásait az igény hívta létre, hogy alkotóközösségként és előadóként olyan művészi báb- és gyerekelőadásokat állítson színpadra, ahol ötvözni tudja a magyar és kelet-európai népek zenéjének hiteles megszólaltatását, a magyar népmesék és mondák varázslatos világának megidézését a művészi bábjáték modern kifejezőeszközeivel.

Danny mesél: KODZSUGUKILA, A BOSZORKÁNY - afrikai mese bábokkal és különleges hangszerekkel

2023. június 18.. vasárnap 10:30

Az amerikai zenész, zeneszerző, mesélő és előadó Danny Bain, 2010-ben érkezett Magyarországra, azóta számos gyerekelőadása született, melyekkel bejárta már az országot.

Aranyalma Páros: MESÉK MÁTYÁS KIRÁLYRÓL

2023. június 25. vasárnap 10:30

Interaktív mesetáncház, melyben Mátyás királyról szóló meséket, mondákat, korabeli történetírók feljegyzéseinek részleteit és egy széphistóriát válogatottunk és kötögettünk össze megannyi régi hangszer játszotta magyar népzenei dallam és reneszánsz muzsika fonalával vidám zenés-táncos, igény szerint sok gyereket is kis színjátékossá avató interaktív játékká. Történetünkre a bölcs Mátyás királyunk eszén is túljáró furfangos lány meséje tesz koronát.

Hangszereinkkel és énekeinkkel azokat az időket idézzük, mikor az emberek még értették a madarak nyelvét, érezték a napsugár ízét a szőlőfürtön, ismerték az ünnepek rendjét, együtt tudtak keseregni és vigadni, s gyógyulni a zene ereje által.

Forrás

- Budapestimami -

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Hogyan töltsük az Apák napját? 5+1 tuti ötlet

Hogyan töltsük az Apák napját? 5+1 tuti ötlet

Mindjárt itt az Apák napja! Magyarországon az Apák napját június harmadik vasárnapján tartjuk, idén június 16-ra esik. Ez az a nap, amikor végre a kedves édesapák is kapnak egy kis figyelmet és törődést, rukkoljunk hát elő valami emlékezetessel! Hiszen megérdemlik, hogy ezen a napon kicsit lazítsanak és jól érezzék magukat. Ha egy kis inspirációra van szükséged, íme 5+1 tuti ötlet, hogyan töltsétek el ezt a napot.
Újdonság: Tesz-Vesz város lakói asztalhoz ülnek

Újdonság: Tesz-Vesz város lakói asztalhoz ülnek

Mókás könyv az étkezésről a 105 éve született Richard Scarry rajzaival.
Mit is adjunk évzáróra a tanár néninek?

Mit is adjunk évzáróra a tanár néninek?

Csakis olyat, amit Te magad is elfogadnál! Belegondoltál már, mit jelenthet neki hazacipelni 3 tálcát az osztály nevével feliratozvam 2 vázát és számtalan bögrét minden évben? 
Önállóan olvasna a gyermekem, de milyen könyvet válasszak neki?

Önállóan olvasna a gyermekem, de milyen könyvet válasszak neki?

Az olvasás maga, a titkok és kalandok világába való repülés. De hogy repüljön egy, az olvasást most kezdő gyerek? Különlegesen szerkesztett könyvekkel segíthetünk nekik. Segítünk a választásban!

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére