Jelenlegi hely

Ezt a hátizsákot nem kell letenni a ruhatárban!

Ismeritek a családi felfedező hátizsákot, ami a kis felfedezők kalandjait segíti? Nézzük meg, milyen titkokat rejt a Magyar Nemzeti Múzeum!

Családi felfedező hátizsák két korosztálynak

Annak érdekében, hogy a múzeumlátogatás izgalmas és feltöltődést jelentő élmény legyen a múzeumpedagógusok megalkották a felfedező hátizsákot. A Magyar Nemzeti Múzeumban a gyerekek kutatócsapatként fedezhetik fel, hogy az állandó kiállítások milyen titkos kincseket rejtenek.

A hátizsákban minden ott lapul, amire szükség lehet a felfedezés során: egy felfedezőfüzet, íróeszközök, hegyező, ülőpárna és témánként változó kreatív meglepetéscsomag, amely további otthoni tevékenységgel egészíti ki a múzeumi élményt. A felfedező hátizsák 3300 forintba kerül, a múzeumi boltban lehet megvásárolni.

Gyerekek és szüleik, nagyszüleik együtt használhatják a családi felfedező hátizsákot, amely lehetőséget nyújt egy izgalmas történeti korszak közös vagy akár önálló megismerésére is.

A Nemzeti Múzeum munkatársai a látogatók és a dolgozók biztonsága érdekében fokozottan ügyelnek az egészségügyi szabályok betartására: az épületben kötelező a maszk használata, továbbá a bejáratnál fertőtlenítőt, a mosdókban kézfertőtlenítő szappanokat helyeztek el.

A kiállítási terekben a távolság könnyen betartható, a múzeumi dolgozók ügyelnek arra, hogy ne forduljon elő zsúfoltság, ez igaz a ruhatárra és a büfére is. A múzeum tereit (kiállítás, mosdók, büfé) folyamatosan takarítják.

A felfedező hátizsákokat különböző témában két korosztálynak ajánlják:

ŐSKORI TÚLÉLŐKALAUZ

Felfedező füzet 5-7 éveseknek

Beszippantott egy időörvény! Csukd be a szemed, nehogy elszédülj! Amikor kinyitod, az ősember világában találod magad. Tudod, hogyan élj túl az őskőkorban, ahol a mamut, a barlangi medve és az őstulok az úr? Segítségedre lesz ez a kalauz, amely minden fontos tudnivalót tartalmaz.

SEGÍTSÉG! ELVESZTEM PANNÓNIÁBAN!

Felfedező füzet 5-7 éveseknek

Repülj vissza a Római Birodalom korába! Képzeld magad a pannóniai Savaria híres városába, ahol Isis istennő tiszteletére rendeztek egy fényes ünnepséget. Ámulatba ejtenek a hatalmas kocsik, a sok ember és a nyüzsgő piac ezerféle illata. Éppen ezeket csodálod, amikor észreveszed, hogy valami nincs rendben. A probléma megoldását a füzetben találod!

UTAZÁS PANNÓNIÁBAN

Felfedező füzet 8-13 éveseknek

Réges-régen, a nem is oly messzi Pannoniában mit tehetett a város polgármesterének fi a, ha szerelmes lett egy barbár származású lányba? Vedd fel ezt a hátizsákot, és családoddal együtt fedezzétek fel, milyen volt egy legionárius katona élete, mit árultak a piacon és milyen történetekkel szórakoztatták magukat a rómaiak.

TÜNDÉRORSZÁG NYOMÁBAN

Felfedező füzet 5-7 éveseknek

Hol volt, hol nem volt még az Óperenciás-tengeren is túl… volt egyszer egy Tündérország. Kalandos felfedezésre hívunk, indulj el Tündérországba! Segítőid az erdei állatok és mezei virágok lesznek. Csöppenj a mesék világába, és ismerd meg a régi Magyarország csodálatos kincseit.

UTAZÁS A HÁROM RÉSZRE SZAKADT MAGYARORSZÁGON

Felfedező füzet 8-13 éveseknek

Pattanj lóra, és látogasd meg a rég nem látott rokonságot a három részre szakadt Magyarországon! Utazz át a Magyar Királyságon, ahol a Habsburg császár az úr, látogasd meg a török pasa székhelyét a török hódoltság területén és kalandozz az erdélyi fejedelem csodákkal teli földjén. Vigyázz, nehogy útonállókkal találkozz! Merre indulj ezek után? A füzet majd segít!

Forrás

- Budapestimami -

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Régi idők karácsonya Budapesten

Régi idők karácsonya Budapesten

Milyen volt az ünnepi készülődés az elmúlt évszázadban a fővárosban? Régi képekkel mutatjuk be, hogy milyen is volt egykor a karácsonyi forgatag.
Ingyenesen látogatható az elképesztő karácsonyi fényben úszó csodaház

Ingyenesen látogatható az elképesztő karácsonyi fényben úszó csodaház

Eta néni 2021-ben ismét sok szeretettel vár mindenkit! Nyitva a ház az adventi időszakban.Dabason van egy ház, ami varázslatos ünnepi fényárban úszik. De nem egyszerűen tujákra aggatott fényfüzéreket kell elképzelni, hanem egy olyan színes csillogást, mintha becsöppentél volna egy karácsonyi Hollywoodi rajzfilm közepébe. Eta néni több mint tíz éve díszíti fel házát és udvarát az ünnepek közeledtével.
Országos adventi programajánló

Országos adventi programajánló

Adventi ablaknaptár, gyertyagyújtások, vásári és betlehemes programok.. a várakozás, a csodák, a meglepetések időszaka. Különleges adventi programok készülődnek szerte az országban, válogattunk belőle.
Már látogatható a Vörsi Betlehem

Idén újra látogatható a Vörsi Betlehem

Tudtad, hogy egy Balaton melletti kis faluban látható Közép-Európa legnagyobb betleheme? Idén 72. alkalommal építette fel Vörsön a falu apraja-nagyja Jézus születésének pillanatát megörökítő bibliai jelenetet, aminek csodájára járnak a világ minden részéről.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére