Jelenlegi hely

Életünk mellékszereplői - Nyerd meg Polus Enikő érzelmi intelligenciát fejlesztő vadonatúj könyvét a Budapestimamin

Megjelent Polus Enikő átkeretező, érzelmi intelligenciát fejlesztő könyve, mely rendhagyó módon nyújt segítséget önismeretünkben. A könyv részletes bemutatóját megtalálod a Felelős Szülők Iskolája oldalán.

Mit hozhat az életünkbe egy biztató tanári szó? Mit okoz egy keményebb edző? Mit üzen egy hajléktalan ember? És milyen érzelmi „hamuban sült pogácsát” jelentenek nagyszüleink intelmei, jó szavai?

Az Életünk mellékszereplői kötet a mese és életmese példák mellett, a mellékszereplők ránk gyakorolt – negatív és pozitív – hatásait, annak érzelmi aspektusait mutatja be.

Polus Enikő kiváló mentálhigiénés- és családsegítő szakember és író. Szakmai és emberi szemlélete mindig is az embert tette a középpontba. Enikő segítő munkáját sokan ismerik és elismerik, legyen szó akár előadásokról, tréningekről, vagy épp a cikkeiről. November 9-től kapható frissen megjelent könyve, amelyben az író saját életútvonalát, a kliensek élettörténeteiből elmondható esethelyzeteket is elénk tárja svédasztalszerűen.

 

„Mindenkinek van egy életútja, amelyhez kaptunk életidőt, lehetőségeket és érzelmi képességeket is. Ahogy telnek az életünk napjai, és haladunk az életúton, mindennap találkozunk olyan mellékszereplőkkel, akik hatással vannak ránk. Hol segítve bennünket, hol hátráltatva, de mindenképp valamilyen lelki nyomot hagyva bennünk. De sokszor észre sem vesszük őket, vagy estére már el is felejtjük. Pedig csak pár perc lenne végiggondolni, hogy akivel aznap találkoztál, miként hatott rád, vagy milyen érzéseket váltott ki benned. De nemcsak személy lehet mellékszereplő, hanem egy tárgy, vagy egy jelenség is akár. A lelki fejlődés és az érzelmi intelligencia érlelésének a képességét segíti az, ha erre rendszeresen és tudatosan ránézünk. Sőt ez alapján érzelmi térképet is készíthetünk önmagunknak, ahol az a legfontosabb, hogy ne érzelmi vaktérkép alapján tájékozódjunk magunk működéséről, hanem az önismeretünk tükrében világos legyen, hogy:

  • a „hétfejű sárkányaim” fejére mi van ráírva?
  • hogyan és mitől növekednek fölém?
  • hogyan tudom őket megszelídíteni?
  • miként álljanak az én szolgálatomra?” - üzeni a szerző.

Lassíts és figyelj magadra!

“Ha lassítunk ebben a nagy rohanásban, és a mellékszereplőkkel felvesszük a személyes kontaktot, akkor ők komoly érzelmi edukációt végeznek bennünk.

Például abban is segítenek, hogy ki tudjuk pakolni az élethátizsákjainkból azokat a lelki köveket, amelyek teherként nehezednek a család- és sortörténelmeinkre.

A könyvben ehhez a meséket és szimbólumait hívtam segítségül, hiszen a mesei közszereplők, és mellékszereplők rendkívülien sokat segíthetnek abban, hogy erre rálássunk." – fogalmaz Polus Enikő, frissen megjelent, érzelmi intelligenciát fejlesztő könyve, az Életünk mellékszereplői kapcsán.

Online könyvbemutató itt, további infó a könyvről a Felelős Szülők Iskolája oldalán.

- Budapestimami - 

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Régi idők karácsonya Budapesten

Régi idők karácsonya Budapesten

Milyen volt az ünnepi készülődés az elmúlt évszázadban a fővárosban? Régi képekkel mutatjuk be, hogy milyen is volt egykor a karácsonyi forgatag.
Ingyenesen látogatható az elképesztő karácsonyi fényben úszó csodaház

Ingyenesen látogatható az elképesztő karácsonyi fényben úszó csodaház

Eta néni 2021-ben ismét sok szeretettel vár mindenkit! Nyitva a ház az adventi időszakban.Dabason van egy ház, ami varázslatos ünnepi fényárban úszik. De nem egyszerűen tujákra aggatott fényfüzéreket kell elképzelni, hanem egy olyan színes csillogást, mintha becsöppentél volna egy karácsonyi Hollywoodi rajzfilm közepébe. Eta néni több mint tíz éve díszíti fel házát és udvarát az ünnepek közeledtével.
Országos adventi programajánló

Országos adventi programajánló

Adventi ablaknaptár, gyertyagyújtások, vásári és betlehemes programok.. a várakozás, a csodák, a meglepetések időszaka. Különleges adventi programok készülődnek szerte az országban, válogattunk belőle.
Már látogatható a Vörsi Betlehem

Idén újra látogatható a Vörsi Betlehem

Tudtad, hogy egy Balaton melletti kis faluban látható Közép-Európa legnagyobb betleheme? Idén 72. alkalommal építette fel Vörsön a falu apraja-nagyja Jézus születésének pillanatát megörökítő bibliai jelenetet, aminek csodájára járnak a világ minden részéről.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére