Jelenlegi hely

Cinemira Nemzetközi Gyerekfilm Fesztivál

A CINEMIRA - az első nemzetközi filmfesztivál Magyarországon kifejezetten gyerekeknek! A háromnapos családi filmünnepen 4-14 éves gyerekeknek szóló kisfilmeket, animációkat és dokumentumfilmeket láthattok az Akvárium Klubban. Két vetítés között filmes, animációs, kaszkadőr, sminkes workshopok, képregény és film market, valamint a legnépszerűbb gyerekfilmek szinkronhangjai várják a látogatókat.

A Cinemira Nemzetközi Gyerekfilm Fesztiválon a világ minden tájáról a legkiemelkedőbb rövid animációs, élőszereplős és dokumentumfilmeket vetítik 4-14 éves gyerekek és szüleik számára az Akvárium Klubban, 2018. április 6.,7.,8-án.

Ezt a hiánypótló, magas színvonalú, családoknak és fiataloknak szóló filmünnepet azzal a céllal hozzák létre, hogy felélesszék a gyerekfilmes hagyományokat hazánkban. A háromnapos rendezvény alatt Európa legkiemelkedőbb, 4-14 éves gyerekek számára készített, rövid animációs, élőszereplős és dokumentumfilmjeinek indítanak versenyprogramot, illetve a régióban készült legsikeresebb egészestés gyerek -és ifjúsági filmeket panoráma programokban vetítik.

Kipróbálnátok, hogyan kell rajzfilmet készíteni? Szeretnétek megismerni a kaszkadőrök technikáit? Netán arra vagytok kíváncsiak, hogyan készülnek a különleges maszkok a filmekhez? Animációs és filmes workshopjainkon elleshetitek a filmkészítés titkait.

Emellett retrospektív vetítéseket tartanak a korábban készült legendás hazai gyerekfilmekből. A filmvetítések mellett filmes -és animációs workshopokat és szemináriumokat rendeznek. VR, animáció, green screen, kaszkadőr, smink, casting workshop 8-16 éveseknek.

Fontos, hogy a CINEMIRA egy nemzetközileg is elismert, rangos, évente megrendezésre kerülő fesztivállá érjen, ehhez pedig a lehető legszínvonalasabb módon szeretnék megszervezni az eseményt. Ezt segíti, hogy a fesztivál mögött álló Gyerekfilm Akadémia tagja az Európai Gyerekfilm Szövetségnek (ECFA), 2017-ben szakmai találkozókon vettek részt a legnagyobb európai gyerekfilm fesztiválokon, (Berlinale, Zlin Film Festival, Cinekid).

Nemzetközi kapcsolataikat és a legrangosabb fesztiválokon válogatott filmeket felhasználva szervezik meg az első nemzetközi gyerekfilm fesztivált hazánkban. A szervezők hisznek abban, hogy a magyar film sikere a gyerekfilmnél kezdődik. 

2018. április 6-8.
Akvárium Klub, Budapest, V. kerület, Erzsébet tér 12.

Forrás

- Budapestimami -

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Régi idők karácsonya Budapesten

Régi idők karácsonya Budapesten

Milyen volt az ünnepi készülődés az elmúlt évszázadban a fővárosban? Régi képekkel mutatjuk be, hogy milyen is volt egykor a karácsonyi forgatag.
Ingyenesen látogatható az elképesztő karácsonyi fényben úszó csodaház

Ingyenesen látogatható az elképesztő karácsonyi fényben úszó csodaház

Eta néni 2021-ben ismét sok szeretettel vár mindenkit! Nyitva a ház az adventi időszakban.Dabason van egy ház, ami varázslatos ünnepi fényárban úszik. De nem egyszerűen tujákra aggatott fényfüzéreket kell elképzelni, hanem egy olyan színes csillogást, mintha becsöppentél volna egy karácsonyi Hollywoodi rajzfilm közepébe. Eta néni több mint tíz éve díszíti fel házát és udvarát az ünnepek közeledtével.
Országos adventi programajánló

Országos adventi programajánló

Adventi ablaknaptár, gyertyagyújtások, vásári és betlehemes programok.. a várakozás, a csodák, a meglepetések időszaka. Különleges adventi programok készülődnek szerte az országban, válogattunk belőle.
Már látogatható a Vörsi Betlehem

Idén újra látogatható a Vörsi Betlehem

Tudtad, hogy egy Balaton melletti kis faluban látható Közép-Európa legnagyobb betleheme? Idén 72. alkalommal építette fel Vörsön a falu apraja-nagyja Jézus születésének pillanatát megörökítő bibliai jelenetet, aminek csodájára járnak a világ minden részéről.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére