Jelenlegi hely

Belépőjegy nélkül látogatható a Lajta Monitor Múzeumhajó

Ha nyáron a belvárosban jártok, ne hagyjátok ki! A Lajta Monitor Múzeumhajó július 2. és augusztus 23. között ingyenesen látogatható a Parlament előtt.

A Lajta, a világ egyetlen vízen úszó helyreállított monitor típusú hajója, 2014-től minden évben tavasztól őszig a főváros egyik legszebb pontján, a Világörökség részét képező pesti Duna-parton, az Országház mellett horgonyoz.

Idén május 17-én volt 150 éve, hogy az SMS LEITHA monitort vízre bocsájtották, ezért a jeles évforduló alkalmából augusztus 23-ig ingyenesen látogatható.

Utazz vissza 150 évet a dunai hadihajózás történetében, ismerd meg az egykori osztrák-magyar hadiflotta egyetlen helyreállított egységét, a világ legöregebb folyami páncélos hadihajóját, mely 47 évig állt hadi szolgálatban, és végig harcolta az első világháborút.

Az egyedülálló múzeumhajón korabeli fegyvereket, felszereléseket, egyenruhákat, valamint a fedélzeten található fegyvereket is megnézhetik az érdeklődők.

A hajó végig járása közben megtekinthető az elülső rakodótér, a legénységi szállás, a lövegkamra, a gép-, illetve kazánház, a parancsnoki kabin és az altiszti szálláshelyek, továbbá a monitorok és az S.M.S. LEITHA történetét bemutató kiállítás.

A fedélzet felépítményei, így a két mellékhelyiség, a konyha, a lövegtorony, a külső kormányállás és a parancsnoki torony szintén látogatható.

Lajta Monitor Múzeumhajó
1055 Budapest, Parlament előtti id. Antall József rakpart
Nyitva tartás: Kedd - Vasárnap: 09:00 - 17:00, Hétfő: zárva

Forrás

-Budapestimami –

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

„Elereszti a hasizmokat úgy, hogy a hasa kissé lesüllyedjen, majd elgondolkozik azon, hogy már megint milyen kövér lett az utóbbi időben”- avagy a nő és férfi közötti különbségek

Szégyenlős vagy csábító - avagy a nő és a férfi közötti különbségek a zuhanyzóban

Micsoda rendkívüli kihívást jelent az, ha valaki úgy dönt, megosztja sorsát, vagy inkább a fürdőszobáját egy ellenkező neművel... 
Hol zöldebb?

Zöldnek lenni trendi! Magyarország zöld térképe

Egy nagyon kedves olvasónk, Gábor kérésére most egy olyan hazai gyűjteményt hoztam el Nektek, amiben térképes és tematikus kereső segítségével tudjátok fellelni azokat a helyeket és szolgáltatókat, akik egy kicsit zöldebbé teszik mindennapjaitokat.
Amit mond és amit gondol - 15 férfi-mondat

Amit mond és amit gondol - 15 férfi-mondat

A férfiak sohasem fogják megérteni a nőket, és a nők sohasem fogják megérteni a férfiakat...
Pöttöm Fürdő Program - Újház Centrum

Pöttöm Fürdő Program - Újház Centrum

Pályázat típusa: rajzpályázatBeküldési határidő: 2021. július 31.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére