Jelenlegi hely

Az ünnep tüzénél melegedni – Adventi Kölyöknapok Nemzetiben

Az ingyenes családi rendezvényeken koncertekkel, prózai, zenés és bábelőadásokkal, kézműves foglalkozásokkal, betlehemezéssel, jótékonysági gyűjtéssel várja a látogatókat a Nemzeti Színház. 

Az utóbbi évek járványhelyzete és az ebből adódó rengeteg nehézség miatt is különösen fontos, hogy ebben az évben valóban tiszta lélekkel, jól készüljünk fel az ünnepre, megtanuljunk örülni mindannak, amink van, és elfelejteni a problémákat. Ezekre a gondolatokra összpontosítanak a Nemzeti Színház Kölyöknapjai az adventi időszakban.

Az ingyenes családi rendezvényeken koncertekkel, prózai, zenés és bábelőadásokkal, kézműves foglalkozásokkal, betlehemezéssel, jótékonysági gyűjtéssel is várja az érdeklődőket a teátrum.

Az immár évek óta hagyományosnak számító Kölyöknapok idei adventi sorozatának előfutára lesz november 21-én egy igazi őszbúcsúztató program. Ezen a vasárnapon 9 óra 30 perctől 11 óráig kukoricacsuhé-díszeket és mézeskalácsot is készíthetnek a kicsik, de lehetőségük lesz 11 órától megnézni a János vitéz előadását, illetve akár az ebben szereplő jelmezeket is felpróbálhatják majd.

Az első adventi vasárnapon, november 28-án szintén 9 óra 30 perctől a Klárisok zenekar koncertje, valamint a Gobbi Hilda Stúdiószínpadon, a gyertyagyújtás után a Leánder és Lenszirom előadása várja az ünnepre készülőket, emellett természetesen ekkor is lehet majd különböző kézműves díszekkel foglalatoskodni a színház közönségforgalmi tereiben, ahol különleges hangszerek készítésére is lehetőség nyílik Wittek Béla hangszerkészítővel.

Az ünnepváró második vasárnapon, december 5-én, a Kaláka együttes ad koncertet a gyertyagyújtás után fél 10-től, 11 óra 30-ig. 12 órától a Hajóorrban a holládi bábtáncoltató betlehemessel és egy székely betlehemes játékkal ismerkedhetnek meg azok, akik ellátogatnak a programra.

December 12-én, a harmadik adventi vasárnapon szintén lesz betlehemes csoport, mégpedig a debreceni görög katolikus hagyományőrzők elevenítik fel a karácsonyi ünnepkör tradícióit 12 órától. Előtte, 10 órától a már megszokott kézműves foglalkozások várják a gyerekeket.

12 órától az Aranyszamár Színház karácsonyi témájú bábos játékát nézhetik meg a kíváncsiak. Az utolsó vasárnapon, december 19-én a kézműves alkalmakon túl, 11 órától a Magyar Népmese Színház Karácsonyi bábos betlehemes előadásán és 12- től a gencsapáti betlehemezők játékán vehetnek részt a programokra érkezők.

Az adventi Kölyöknapok előadásai ingyenesek, de internetes foglaláshoz kötöttek, a regisztráció a Nemzeti Színház honlapján elérhető. A Nemzeti Színház adventi Kölyöknapjaira az adakozó kedvűek különböző hasznos holmikat is hozhatnak a rászoruló gyerekeknek, például tartós élelmiszert, tisztálkodószereket, játékokat lehet adományozni a Reménycsillag Gyermekeinkért Alapítványnak.

November 28., vasárnap

10:00 – 13:00 - Wittek Béla - hangszerkészítővel különleges hangszerek készítése – közönségforgalmi rész

10:00 – 13:00 - Tószegi Judit – mézműves foglalkoztató – közönségforgalmi rész

10:00 – 10:50 - Klárisok zenekar – ünnepre hangoló koncert – nézőtéri büfé előtt (regisztracio@nemzetiszinhaz.hu címre kérjük az előzetes regisztrációt)

10:50 – 11:00 - adventi gyertyagyújtás a Gobbi Hilda Stúdiószínpad előterében (a 11 órakor kezdődő Leander és Lenszirom előadás előtt)

December 5., vasárnap

10:30 – 11:30 - Kaláka koncert – Nagyszínpad (honlapon online lehet jegyet foglalni)

11:40 – adventi gyertyagyújtás – előtér (vagy a Hajóorr)

12:00 – 12:15 - Hollád Bábtáncoltató Betlehemes – Hajóorr (vagy az előtér)

12:15 – 12:30 - Székely Népcsoport Betlehemes – Hajóorr (vagy az előtér)

December 12., vasárnap

10:00 – 13:00 - Bodnár Kata- kézműves foglalkoztató Néprajzi Múzeum – közönségforgalmi rész

10:00 – 13:00 - Tószegi Judit – mézműves foglalkoztató – közönségforgalmi rész

10:00 – 13:00 - Mundrucz Anett gyertyaöntő – közönségforgalmi rész

10:30 – 11:30 - Aranyszamár Színház - Régi karácsony előadás – Kaszás Attila terem (regisztracio@nemzetiszinhaz.hu címre kérjük az előzetes regisztrációt)

11:40 – adventi gyertyagyújtás a Kaszás Attila teremben

12:00 – 12:20 - Debreceni Görögkatolikus Csoport betlehemes műsora – Hajóorr (vagy Kaszás Attila terem)

December 19., vasárnap

10:00 – 13:00 - Bodnár Kata- kézműves foglalkoztató Néprajzi Múzeum - közönségforgalmi rész

10:00 – 13:00 - Tószegi Judit – mézműves foglalkoztató – közönségforgalmi rész

10:00 – 13:00 - Mundrucz Anett gyertyaöntő – közönségforgalmi rész

10:30 - 11:30 - Magyar Népmese Színház : Karácsonyi bábos betlehemes – előadás – Gobbi Hilda Stúdiószínpad (regisztracio@nemzetiszinhaz.hu címre kérjük az előzetes regisztrációt)

11:40 – adventi gyertyagyújtás a Gobbi Hilda Stúdiószínpad előterében

12:00 –12:15 Gencsapáti Betlehemes Csoport – Hajóorr (vagy Gobbi Hilda Stúdiószínpad)

Forrás

- Budapestimami -

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

SOS KARÁCSONY 2020 -  Adventi tippek, nyomtatható tervezők az Imamitól!

SOS KARÁCSONY 2021 - Adventi tippek, nyomtatható tervezők az Imamitól!

Az idei karácsony egy kicsit más lesz, mint a többi: visszafogottabb, bensőségesebb, talán lassúbb is. Már most is érezzük, hogy nem zúdul ránk minden oldalról a karácsony marketingje, nem rohanunk boltról boltra, programról programra.
Karácsonyfa legek

Karácsonyfa legek

A legmagasabb fa, a legnagyobb dísz, a legnagyobb szaloncukor, a legtöbb karácsonyfaégő... akadnak legek a karácsonyfa körül. Szépek, izgalmasak, de nem biztos, hogy mindegyik kellene otthonra!
Álomút gyermekrajz pályázat

Álomút gyermekrajz pályázat

Szeretnél igazi úthengert vezetni? Kipróbálnád, milyen lehet utat építeni? Akár együtt az egész osztállyal? Ha igen, akkor nincs más dolgod, mint rajzolni!
Régi idők karácsonya Budapesten

Régi idők karácsonya Budapesten

Milyen volt az ünnepi készülődés az elmúlt évszázadban a fővárosban? Régi képekkel mutatjuk be, hogy milyen is volt egykor a karácsonyi forgatag.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére