Jelenlegi hely

Amire figyelj a gyerekszoba rendberakásakor

Amikor belevágunk a gyermekvállalásba, az sok izgalmat rejt magában. Egyik sarkalatos pont, hogy azonnal legyen-e külön gyerekszoba, és ha igen, azt mivel és hogyan rendezzük be, valamint hogyan tartsunk benne rendet? Ebben a cikkben hozunk pár szempontot, amivel hamar választ kaphatunk ezekre a kérdésekre.

Életkorhoz illően szervezve

A cseperedő gyermeknek rengeteg tárgya lesz az évek alatt: a játékoktól a ruhákon át az óvodai és iskolai papírokig sok minden felhalmozódhat, és ha ezek rendszerezésére nem figyelünk, akkor a gyerekszoba könnyen rendetlenné válhat. Ezt megelőzhetjük a jól kiválasztott gyerekbútorok segítségével.

Az életkornak megfelelően választhatunk ideiglenes és hosszú távra szóló bútorokat. A pelenkázó például elegendő lesz a teljes szobatisztaság eléréséig, de egy kicsiknek való könyvespolc vagy egy játékosláda éveken át elkísérheti a csemetét.

Az idő előrehaladtával érdemes folyamatosan figyelni a gyermek szükségleteit is. Ha szeret olvasni, akkor több polcra vagy könyvtárolóra lehet szükség. Ha nagy kollekciói vannak, akkor több tárolót igényelhet a LEGO vagy plüss gyűjteménye.

Amire nincsen szükség

Egy idő után néhány tárgy már nem tudja betölteni a funkcióit, esetleg elkallódott az ágy alá, vagy csak porfogó lesz a polcokon. A rácsos gyerekágyak például legkésőbb 4-5 éves kortól már átalakíthatóak vagy lecserélhetőek hagyományos gyerekággyá, és a szekrény polcairól is érdemes lehet kiüríteni azokat a dolgokat, amikre már nem lesz szükség.

Szelektálj okosan

Eltört egy játék, vagy már hordhatatlan egy ruhadarab? Esetleg nem szívesen használjátok a gyerkőccel? Alkossatok három kupacot: az elsőbe azok kerüljenek, amiket jelenleg is használtok (szezonális ruhák, kedvenc játékok). A második kupacba azok a tárgyak kerüljenek, amiknek már nincsen szezonja és jövőre sem fogjátok használni - kinőtt, de jó állapotban lévő ruhák, kevésbé kihasznált játékok. Ezek ismerősök kisebb gyermekeinek, vagy adomány boltoknak ajándékozhatóak. A harmadikba olyasmik kerüljenek, amik már kacatnak vagy lomnak minősülnek: törött játékok, szakadt vagy végleg bepiszkolódott ruhák, felesleges papírok.

Most, hogy minden polcot és zegzugot kitakarítottál, már szuperül átláthatod, hogy mire lesz szükséged, és mitől válj meg.

A fotó forrása:

vanitjan / Shutterstock.com

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

SOS KARÁCSONY 2020 -  Adventi tippek, nyomtatható tervezők az Imamitól!

SOS KARÁCSONY 2021 - Adventi tippek, nyomtatható tervezők az Imamitól!

Az idei karácsony egy kicsit más lesz, mint a többi: visszafogottabb, bensőségesebb, talán lassúbb is. Már most is érezzük, hogy nem zúdul ránk minden oldalról a karácsony marketingje, nem rohanunk boltról boltra, programról programra.
Karácsonyfa legek

Karácsonyfa legek

A legmagasabb fa, a legnagyobb dísz, a legnagyobb szaloncukor, a legtöbb karácsonyfaégő... akadnak legek a karácsonyfa körül. Szépek, izgalmasak, de nem biztos, hogy mindegyik kellene otthonra!
Álomút gyermekrajz pályázat

Álomút gyermekrajz pályázat

Szeretnél igazi úthengert vezetni? Kipróbálnád, milyen lehet utat építeni? Akár együtt az egész osztállyal? Ha igen, akkor nincs más dolgod, mint rajzolni!
Régi idők karácsonya Budapesten

Régi idők karácsonya Budapesten

Milyen volt az ünnepi készülődés az elmúlt évszázadban a fővárosban? Régi képekkel mutatjuk be, hogy milyen is volt egykor a karácsonyi forgatag.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére