Jelenlegi hely

Amire figyelj a gyerekszoba rendberakásakor

Amikor belevágunk a gyermekvállalásba, az sok izgalmat rejt magában. Egyik sarkalatos pont, hogy azonnal legyen-e külön gyerekszoba, és ha igen, azt mivel és hogyan rendezzük be, valamint hogyan tartsunk benne rendet? Ebben a cikkben hozunk pár szempontot, amivel hamar választ kaphatunk ezekre a kérdésekre.

Életkorhoz illően szervezve

A cseperedő gyermeknek rengeteg tárgya lesz az évek alatt: a játékoktól a ruhákon át az óvodai és iskolai papírokig sok minden felhalmozódhat, és ha ezek rendszerezésére nem figyelünk, akkor a gyerekszoba könnyen rendetlenné válhat. Ezt megelőzhetjük a jól kiválasztott gyerekbútorok segítségével.

Az életkornak megfelelően választhatunk ideiglenes és hosszú távra szóló bútorokat. A pelenkázó például elegendő lesz a teljes szobatisztaság eléréséig, de egy kicsiknek való könyvespolc vagy egy játékosláda éveken át elkísérheti a csemetét.

Az idő előrehaladtával érdemes folyamatosan figyelni a gyermek szükségleteit is. Ha szeret olvasni, akkor több polcra vagy könyvtárolóra lehet szükség. Ha nagy kollekciói vannak, akkor több tárolót igényelhet a LEGO vagy plüss gyűjteménye.

Amire nincsen szükség

Egy idő után néhány tárgy már nem tudja betölteni a funkcióit, esetleg elkallódott az ágy alá, vagy csak porfogó lesz a polcokon. A rácsos gyerekágyak például legkésőbb 4-5 éves kortól már átalakíthatóak vagy lecserélhetőek hagyományos gyerekággyá, és a szekrény polcairól is érdemes lehet kiüríteni azokat a dolgokat, amikre már nem lesz szükség.

Szelektálj okosan

Eltört egy játék, vagy már hordhatatlan egy ruhadarab? Esetleg nem szívesen használjátok a gyerkőccel? Alkossatok három kupacot: az elsőbe azok kerüljenek, amiket jelenleg is használtok (szezonális ruhák, kedvenc játékok). A második kupacba azok a tárgyak kerüljenek, amiknek már nincsen szezonja és jövőre sem fogjátok használni - kinőtt, de jó állapotban lévő ruhák, kevésbé kihasznált játékok. Ezek ismerősök kisebb gyermekeinek, vagy adomány boltoknak ajándékozhatóak. A harmadikba olyasmik kerüljenek, amik már kacatnak vagy lomnak minősülnek: törött játékok, szakadt vagy végleg bepiszkolódott ruhák, felesleges papírok.

Most, hogy minden polcot és zegzugot kitakarítottál, már szuperül átláthatod, hogy mire lesz szükséged, és mitől válj meg.

A fotó forrása:

vanitjan / Shutterstock.com

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Te mit viszel a játszótérre? Hasznos tippek és vélemények anyukáktól.

Te mit viszel a játszótérre? Hasznos tippek és vélemények anyukáktól

Kezdő anyukák első játszóterezéseik előtt gyakori kérdés: - Ti mit vesztek fel? Mit visztek magatokkal? Mi kérdeztünk, ti meséltetek. Néhány hasznos tipp gyakorlott játszóteres anyukáktól.
A játszótér ingyenes képességfejlesztő, tudtad?

A játszótér ingyenes képességfejlesztő, tudtad?

Játszótér, fejlesztés, iskolaérettség... Gondolnád, hogy ezek a szavak szoros összefüggésben vannak egymással?
A játszótér ingyenes képességfejlesztő - és melyik játék miben fejleszt?

A játszótér ingyenes képességfejlesztő - és melyik játék miben fejleszt?

Játszótér, fejlesztés, iskolaérettség... Hol az összefüggés? Nézzük meg, melyik játék miben fejleszt!
Zöldséges tócsni - mert nem csak krumpliból lehet

Zöldséges tócsni - mert nem csak krumpliból lehet

Zöldséges tócsni (neve tájegységenként változik): úgy készül, hogy a krumpliból készült tócsnitól eltérően a krumpli helyett különféle zöldségeket használunk. Felhasználás egyik feltétele, hogy a zöldség reszelhető legyen

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére