Jelenlegi hely

Adventi könyvajánló és nyereményjáték a Budapestimamin

7 szuper gyerekkönyv, amivel öröm lesz várni az ünnepeket! Hamarosan beköszönt az advent időszaka, mindenki várja az ünnepeket, de legfőképp a család legkisebb és kicsit nagyobb tagjai. A Kolibri Kiadó idén is sok könyvvel készült az ünnepekre, hogy a legszebb, legvarázslatosabb, legérdekesebb könyvek kerülhessenek a Mikulás csizmájába és a fa alá, hiszen mindenkinek van egy jó könyvük. Egy kis szerencsével a Budapestimamin most bármelyiket megnyerhetitek!

A várakozás 24 napjára
A karácsony nagy könyve
illusztrálta: Tony Ross

24 klasszikus történet a karácsonyváráshoz, olyan híres szerzők tollából, mint Charles Dickens, Oscar Wilde, Hans Christian Andersen, a Grimm testvérek, Louisa May Alcott és még sokan mások. Amikor beköszönt a tél és a levegőben hópelyhek ezrei kavarognak, eljön az ideje az esti kuckózásnak, a meséknek és a varázslatnak. A könyv lapjain bátor gyerekek, beszélő állatok, kis gyufaárusok, karácsonyi szellemek és a napkeleti bölcsek is megelevenednek. Találkozhattok a Mikulással, a Kisasszonyokkal és a Hókirálynővel. Sőt, bepillantást nyerhettek a manók, óriások és tündérek világába is. A karácsony nagy könyve tökéletes társ az adventi időszakban ahhoz, hogy közösen várjátok a szeretet ünnepét. Töltsétek meg a karácsony előtti estéket vidámsággal és ünnepi hangulattal!

Korosztály: 6-10 éveseknek
További info ››

Az apró ünnepváróknak
Bajzáth Mária-Probojcsevity Iván: Az állatok karácsonya
illusztrálta: Láng Anna

A kis Jézus születését ünneplő és az állathangok utánzására épülő leleményes mesét Bajzáth Mária 8 éves fiával, Ivánnal együtt írta, és meséli azóta is minden évben.
A meséléssel eltöltött idő örök útravaló - a közös mókázás pedig feledhetetlen ajándék kicsiknek és nagyoknak, amely még meghittebbé teszi a közös ünnepvárást.

Korosztály: 0-3 éveseknek
További info ››

A Mikulásrajongóknak
Mauri Kunnas: Mikulás tizenkét ajándéka

Mauri Kunnas klasszikus mesekönyve az ajándékozás öröméről szól. Gazdag, színes és vidám - akár álmaink karácsonya. Vili, a kis manógyerek nagyon szeretné megajándékozni a Mikulást. De mivel szerezhetne neki örömet? Mivel épp tizenkét nap van hátra karácsonyig, Vili úgy dönt, minden egyes napra új meglepetést talál ki. Tizenkét meglepetés! Ez lesz aztán az ajándék! - gondolja. Bár Vili meglepetései nem egészen úgy sülnek el, ahogyan tervezte, ajándékai nem csupán a Mikulást, hanem az egész falut jó kedvre derítik.

További info ››

Igazi meglepetés karácsonyra
Kicsi Gesztenye Klub: Az első karácsony

Magyarország egyik legnépszerűbb animációs mesesorozata és zenés produkciója végre megjelenik könyvben is! A 3-6 éveseknek szóló lapozó két meséje a karácsony körül forog. A Kicsi Gesztenye Klub tagjai együtt készülnek az ünnepekre, és élvezik a téli időjárás adta örömöket. Hóembert építenek, korcsolyáznak, és megvizsgálják, miből van a jégcsap meg a jégvirág. A közös kalandok közben a négy őselemet szimbolizáló figurákkal (Napsugárral, Pufival, Ollyval és Kicsi Gesztenyével) meg persze a bátor és okos kislánnyal, Lizával együtt mi is tanulunk a minket körülvevő világról.

Korosztály: 3-6 éveseknek
További info ››

A csodaváróknak
Matt Haig: Az Igazmondó Glimpi

Igazmondó Glimpinek, a Karácsony-trilógia egyik legnépszerűbb szereplőjének nehéz az élete, hiszen képtelen hazudni, és emiatt folyton bajba kerül. De ebben a könyvben Glimpi végre igazi otthonra talál!

Majd pirulsz és vidulsz és rossz viccen nevetsz,
és szaladsz és maradsz és szeretsz és feledsz.
Te döntesz, hogy telik veled az élet el,
úgy hajlik, mint hangod, amikor énekel.

Ez a vicces és szívmelengető mese az igaz barátságról, az őszinteségről, a kudarcok feldolgozásáról, de leginkább mégis az élet szépségéről szól, amit csakis mi teremthetünk meg a magunk számára. Szabó T. Anna friss, szemtelen és könnyfakasztó fordításában.

Korosztály: 6-10 éveseknek
További infó ››

A klasszikusok kedvelőinek
Dr. Seuss: Kalapos Macska visszatér

Kalapos macska visszatér! Méghozzá meglepetésvendégekkel. Ismerjétek meg az ábécé betűit a Kalapos Macska kalamajkája közben, 26 minicica segítségével!
Sáriéknál lehullott a hó, játékra nincs idő, vár rájuk az egész napos hólapátolás... Kalapos Macska ezért úgy dönt, hogy amíg a gyerekek dolgoznak, addig ő finom meleg fürdőt vesz. Vajon ez jó ötlet? Dehogy! Végre benézhetünk a híres, piros-fehér csíkos, hatalmas kalap alá! Vajon mi vagy kik bújnak meg alatta? És segítenek-e Sáriéknak, hogy rend legyen a házban és a kertben, mire anya visszaér?

A Kolibri Klasszikusok sorában hetedik Dr. Seuss-könyv Szabó T. Anna humoros és zseniális fordításában olvasható.

Korosztály: 3-6 éveseknek
További info ››

Újra a boltokban
Dr. Seuss: A Grincs

Végre újra olvasható Dr. Seuss legnagyobb klasszikusa! Grincs Kikfalva közelében lakik, és teljes szívéből utálja a karácsonyt. Már ha egyáltalán van szíve... Gyűlöl mindent, ami az ünneppel kapcsolatos. Ezért úgy dönt, ellopja a karácsonyt. Véghez is viszi gonosz tervét, ám földbe gyökerezik a lába, amikor meglátja, hogy Kikfala lakói ajándékok nélkül is boldogan ünnepelnek. A Kolibri Klasszikusok sorában hatodik Dr. Seuss-könyv most Tandori Dezső klasszikussá vált, mégis megújult fordításában jelenik meg.

Korosztály: 3-6 éveseknek
További info ››

- Budapestimami -

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Álomút gyermekrajz pályázat

Álomút gyermekrajz pályázat

Szeretnél igazi úthengert vezetni? Kipróbálnád, milyen lehet utat építeni? Akár együtt az egész osztállyal? Ha igen, akkor nincs más dolgod, mint rajzolni!
Régi idők karácsonya Budapesten

Régi idők karácsonya Budapesten

Milyen volt az ünnepi készülődés az elmúlt évszázadban a fővárosban? Régi képekkel mutatjuk be, hogy milyen is volt egykor a karácsonyi forgatag.
Ingyenesen látogatható az elképesztő karácsonyi fényben úszó csodaház

Ingyenesen látogatható az elképesztő karácsonyi fényben úszó csodaház

Eta néni 2021-ben ismét sok szeretettel vár mindenkit! Nyitva a ház az adventi időszakban.Dabason van egy ház, ami varázslatos ünnepi fényárban úszik. De nem egyszerűen tujákra aggatott fényfüzéreket kell elképzelni, hanem egy olyan színes csillogást, mintha becsöppentél volna egy karácsonyi Hollywoodi rajzfilm közepébe. Eta néni több mint tíz éve díszíti fel házát és udvarát az ünnepek közeledtével.
Országos adventi programajánló

Országos adventi programajánló

Adventi ablaknaptár, gyertyagyújtások, vásári és betlehemes programok.. a várakozás, a csodák, a meglepetések időszaka. Különleges adventi programok készülődnek szerte az országban, válogattunk belőle.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére