Jelenlegi hely

5 tipp, hogyan készülj fel jól a hosszú utazásokra

Hogy mi az örömteli kimozdulás kulcsa? Mi a titok, amire oly sokan kíváncsiak? Amitől felhőtlenül gondtalanná válhat az utazás?

Igazán nincs új a nap alatt, s évszázadokon át rejtegetett, megfejtésre váró kódról sincsen szó. A zár nyitja, avagy a megoldás kulcsa a pakolás milyensége. Ha a cuccok összeszedése és kofferbe zsúfolása stresszes, idegőrlő kihívás, akkor ez a feszültség az egész folyamatra, sőt magára az útra is rányomhatja a bélyegét. Főleg ha mondjuk az utazás felénél derül ki, hogy néhány roppantul fontos kiegészítő és kellék hogy, hogy nem otthon maradt. Szerencsére ezek a szituációk előre tervezéssel elkerülhetőek!

Kitől vagy mitől függ a bepakolás sikere?

Egyrészt a listaírás bármennyire is unalmasnak hangzik, nagyon praktikus és kifizetődő ötlet. Így időben elindulhat a tervezés és nagyjából esélytelen, hogy bármi, ami lényeges kimaradjon a felsorolásból. Aztán, amikor elérkezik a konkrét cselekvés ideje, akkor kipipálással könnyen lekövethetővé válik a folyamat. Közbejöhetnek telefonhívások vagy egyéb elintézendő feladatok, a rámolás pont ott folytatható, ahol félbemaradt. Másrészt nagyon nem mellékes, hogy mekkora a bőrönd, amire a választásunk esett. A túl kicsi modell funkcionalitása pont a nullával egyenlő, míg a túl nagy variáció feleslegesen foglal helyet, s többlet súlyban is jelentős lehet. Szóval megtérülő stratégia vagy szett vásárlásán gondolkodni, vagy nagyon alaposan felmérni, hogy milyen paraméterekkel rendelkezik a minden tekintetben befutó koffer.

1. Az ellenállóság bárhol jól jöhet!

Nemcsak akkor ildomos stramm bőröndöt választanunk, ha alapjáraton repülővel hódítjuk meg a világot. Igaz, hogy a reptéri bánásmód nem mindig kielégítő, de azért vasúti vagy buszos utazás alkalmával is akadhatnak váratlan meglepetések. És még a kocsiba be, kocsiból ki helyzet sem feltétlenül zongorázható le túl könnyen. Tehát a strapabírás olyan tulajdonság, ami körülményektől függetlenül nélkülözhetetlen. Pontosabban persze nélkülözhető, csak nem mindegy milyen áron.

2. Minél több a fakk, annál nagyobb a rend!

Az átláthatóság a pakolás eredményességének egyik bizonyítéka. Ha mindent elsőre megtalálunk, akkor az elégedettségünk garantálható. Ennek az egyik alapfeltétele, hogy az egyes holmikat könnyedén el tudjuk egymástól különíteni, ezzel is lehetővé téve a rendszerezést. A cipzárral ellátott fakkok és egyéb zsebek megléte fokozhatja a kényelem és praktikusság érzetét.

3. A gördülékenység zálogai a görgők!

Ugyan lehet kerekek nélküli kofferrel is utazni, de nem feltétlenül érdemes. Főleg, ha a gyaloglás kikerülhetetlen lépés. Az ellenálló görgőknek hála az ide-oda mozgatás nem jelenthet kihívást sem fizikai, sem mechanikai értelemben. Az izzadságos cipekedések pedig végképp száműzhetőek.

4. A méret ebben az esetben a lényeg!

Ahogy azt már fentebb is említettük az optimális paraméterek kiválasztása nem megspórolható. Kabinbőrönd esetén a légitársaságok szabályait érdemes követni és betartani a büntetések elkerülésének érdekében. Amúgy pedig az egyéni igények a mérvadóak.

5. Ha a praktikusság stimmel jöhet az esztétikum!

Ha a praktikum semmilyen szempontból sem szenved csorbát, akkor nincs más hátra, mint a válogatás, mégpedig stílusosság alapján. Az elérhető színárnyalatok és formavilágok sokszínűsége borítékolja az elégedettségre okot adó, szemeket gyönyörködtető választást. Így a szépérzékünknek is eleget tehetünk, miközben a hasznosságot és hatékonyságot is előtérbe helyezzük.

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Jósoljunk magunknak férjet Luca napján!

Jósoljunk magunknak férjet Luca napján!

Szent Lucia a legenda szerint Jézus menyasszonya volt, ezért házasságszerző szentnek tartották. Igazi férjjóslásra alkalmas nap volt december 13-a, az év leghosszabb estéje. Van pár tippünk, hogyan kell csinálni!
SOS KARÁCSONY 2020 -  Adventi tippek, nyomtatható tervezők az Imamitól!

SOS KARÁCSONY 2021 - Adventi tippek, nyomtatható tervezők az Imamitól!

Az idei karácsony egy kicsit más lesz, mint a többi: visszafogottabb, bensőségesebb, talán lassúbb is. Már most is érezzük, hogy nem zúdul ránk minden oldalról a karácsony marketingje, nem rohanunk boltról boltra, programról programra.
Karácsonyfa legek

Karácsonyfa legek

A legmagasabb fa, a legnagyobb dísz, a legnagyobb szaloncukor, a legtöbb karácsonyfaégő... akadnak legek a karácsonyfa körül. Szépek, izgalmasak, de nem biztos, hogy mindegyik kellene otthonra!
Álomút gyermekrajz pályázat

Álomút gyermekrajz pályázat

Szeretnél igazi úthengert vezetni? Kipróbálnád, milyen lehet utat építeni? Akár együtt az egész osztállyal? Ha igen, akkor nincs más dolgod, mint rajzolni!

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére