Jelenlegi hely

5 tipp, hogyan készülj fel jól a hosszú utazásokra

Hogy mi az örömteli kimozdulás kulcsa? Mi a titok, amire oly sokan kíváncsiak? Amitől felhőtlenül gondtalanná válhat az utazás?

Igazán nincs új a nap alatt, s évszázadokon át rejtegetett, megfejtésre váró kódról sincsen szó. A zár nyitja, avagy a megoldás kulcsa a pakolás milyensége. Ha a cuccok összeszedése és kofferbe zsúfolása stresszes, idegőrlő kihívás, akkor ez a feszültség az egész folyamatra, sőt magára az útra is rányomhatja a bélyegét. Főleg ha mondjuk az utazás felénél derül ki, hogy néhány roppantul fontos kiegészítő és kellék hogy, hogy nem otthon maradt. Szerencsére ezek a szituációk előre tervezéssel elkerülhetőek!

Kitől vagy mitől függ a bepakolás sikere?

Egyrészt a listaírás bármennyire is unalmasnak hangzik, nagyon praktikus és kifizetődő ötlet. Így időben elindulhat a tervezés és nagyjából esélytelen, hogy bármi, ami lényeges kimaradjon a felsorolásból. Aztán, amikor elérkezik a konkrét cselekvés ideje, akkor kipipálással könnyen lekövethetővé válik a folyamat. Közbejöhetnek telefonhívások vagy egyéb elintézendő feladatok, a rámolás pont ott folytatható, ahol félbemaradt. Másrészt nagyon nem mellékes, hogy mekkora a bőrönd, amire a választásunk esett. A túl kicsi modell funkcionalitása pont a nullával egyenlő, míg a túl nagy variáció feleslegesen foglal helyet, s többlet súlyban is jelentős lehet. Szóval megtérülő stratégia vagy szett vásárlásán gondolkodni, vagy nagyon alaposan felmérni, hogy milyen paraméterekkel rendelkezik a minden tekintetben befutó koffer.

1. Az ellenállóság bárhol jól jöhet!

Nemcsak akkor ildomos stramm bőröndöt választanunk, ha alapjáraton repülővel hódítjuk meg a világot. Igaz, hogy a reptéri bánásmód nem mindig kielégítő, de azért vasúti vagy buszos utazás alkalmával is akadhatnak váratlan meglepetések. És még a kocsiba be, kocsiból ki helyzet sem feltétlenül zongorázható le túl könnyen. Tehát a strapabírás olyan tulajdonság, ami körülményektől függetlenül nélkülözhetetlen. Pontosabban persze nélkülözhető, csak nem mindegy milyen áron.

2. Minél több a fakk, annál nagyobb a rend!

Az átláthatóság a pakolás eredményességének egyik bizonyítéka. Ha mindent elsőre megtalálunk, akkor az elégedettségünk garantálható. Ennek az egyik alapfeltétele, hogy az egyes holmikat könnyedén el tudjuk egymástól különíteni, ezzel is lehetővé téve a rendszerezést. A cipzárral ellátott fakkok és egyéb zsebek megléte fokozhatja a kényelem és praktikusság érzetét.

3. A gördülékenység zálogai a görgők!

Ugyan lehet kerekek nélküli kofferrel is utazni, de nem feltétlenül érdemes. Főleg, ha a gyaloglás kikerülhetetlen lépés. Az ellenálló görgőknek hála az ide-oda mozgatás nem jelenthet kihívást sem fizikai, sem mechanikai értelemben. Az izzadságos cipekedések pedig végképp száműzhetőek.

4. A méret ebben az esetben a lényeg!

Ahogy azt már fentebb is említettük az optimális paraméterek kiválasztása nem megspórolható. Kabinbőrönd esetén a légitársaságok szabályait érdemes követni és betartani a büntetések elkerülésének érdekében. Amúgy pedig az egyéni igények a mérvadóak.

5. Ha a praktikusság stimmel jöhet az esztétikum!

Ha a praktikum semmilyen szempontból sem szenved csorbát, akkor nincs más hátra, mint a válogatás, mégpedig stílusosság alapján. Az elérhető színárnyalatok és formavilágok sokszínűsége borítékolja az elégedettségre okot adó, szemeket gyönyörködtető választást. Így a szépérzékünknek is eleget tehetünk, miközben a hasznosságot és hatékonyságot is előtérbe helyezzük.

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Te mit viszel a játszótérre? Hasznos tippek és vélemények anyukáktól.

Te mit viszel a játszótérre? Hasznos tippek és vélemények anyukáktól

Kezdő anyukák első játszóterezéseik előtt gyakori kérdés: - Ti mit vesztek fel? Mit visztek magatokkal? Mi kérdeztünk, ti meséltetek. Néhány hasznos tipp gyakorlott játszóteres anyukáktól.
A játszótér ingyenes képességfejlesztő, tudtad?

A játszótér ingyenes képességfejlesztő, tudtad?

Játszótér, fejlesztés, iskolaérettség... Gondolnád, hogy ezek a szavak szoros összefüggésben vannak egymással?
A játszótér ingyenes képességfejlesztő - és melyik játék miben fejleszt?

A játszótér ingyenes képességfejlesztő - és melyik játék miben fejleszt?

Játszótér, fejlesztés, iskolaérettség... Hol az összefüggés? Nézzük meg, melyik játék miben fejleszt!
Zöldséges tócsni - mert nem csak krumpliból lehet

Zöldséges tócsni - mert nem csak krumpliból lehet

Zöldséges tócsni (neve tájegységenként változik): úgy készül, hogy a krumpliból készült tócsnitól eltérően a krumpli helyett különféle zöldségeket használunk. Felhasználás egyik feltétele, hogy a zöldség reszelhető legyen

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére