Jelenlegi hely

5 színes program a Madarak és Fák Napján

Hagyományosan május 10-e a Madarak és Fák Napja ünnepe, a természet és az élővilág védelmének napja. Ennek alkalmával a hétvégén sok színes programmal készül a Duna-Ipoly Nemzeti Park.

Legyél te is madárdetektív! Madarak és Fák Napja a Sas-hegyen

Madarat tolláról…, tartja a mondás. Felismered a madárfajokat  egyetlen tollról? Vagy az énekéről? Játékos madárdetektív foglalkozásunkon próbáld ki magad! Utána a tanösvényen is végigmegyünk, a kihelyezett odúkba bekukkantunk.

Időpont: 2021. május 9. 11.00-13.00
Találkozó: 11.00 1112 Budapest, Tájék u. 26.
Túra hossza: 850 m, 2 óra
Részvételi díj: Teljes árú: 1900,- Ft, kedvezményes 1600,- Ft
Előzetes bejelentkezés szükséges!

Madarat tolláról, odút madaráról

A Madarak és Fák Napja alkalmából Pilisszentivánra invitáljuk a madárkedvelőket. Madarászszemmel járjuk végig a fokozottan védett Szénások Európa Diplomás Területet egészen a Borbás-gerincig.

Utunkon meglessük, hogy kik használják a mesterségesen kihelyezett fészekodúkat, valamint megismerkedünk a terület fáival, védett növényeivel és virágzásában tekinthetjük meg a pilisi lent is. A távcsövét senki ne hagyja otthon!

Időpont: 2021. május 8. 10.30 óra
Találkozó: 10.30, Pilisszentiván, Sportpálya, a Villa Negra előtt
​Túra hossza: 7 km, 4 óra
Részvételi díj: 1700,- Ft, kedvezményes 1000,- 
Előzetes bejelentkezés szükséges! Jegyvásárlás kizárólag online történik Jegymesteren. Helyszíni jegyvásárlásra nincs lehetőség.

Madárhangos esti áhítat a dinnyési Madárdal tanösvényen

Túra és madárgyűrűzés a dinnyési Madárdal tanösvényen. A faluban, a csalitosban, a nádasban, a vízen, a réten és a tocsogóban mindenütt szólnak a madarak. Túránk során időnként megállva, teljesen elcsendesedve ezeket hallgatjuk meg.  A programhoz madárgyűrűzés is tartozik. Kis énekesmadarakat engedhetnek szabadon a látogatók. 

Időpont: 2021. május 08. szombat 19.00-21.00
Találkozó: 19 óra Dinnyés, Rózsa u. sarka
Túra hossza: 2 km, 3 óra
Részvételi díj: Teljes árú: 2300,- Ft, kedvezményes 1600,- Ft
Előzetes bejelentkezés szükséges! Túljelentkezés esetén másik túrát is indítunk másik időpontban.

Naplemente az Iváni-hegyen – a pilisi len nyomában

Túránk a Pilisszentiván fölötti Borbás-gerincre vezet, mely a terület igazi szentélye. Utunk a fokozottan védett Szénások Európa Diplomás Terület olyan részeit is érinti, amelyek csak Igazgatóságunk szakvezetett túrái során látogathatóak.

A túra alkalmával megismerkedünk a gerinc egyedülálló növény- és állatvilágával, miközben gyönyörködünk a táj szépségeiben. A dolomitlankák rejtekében nő az István király-szegfű, valamint a Szénások Európa Diplomás Terület unikális növénye, a pilisi len. A távcsövét senki se hagyja otthon, hiszen a terület jellemző madaraival is találkozhatunk.

Időpont: 2021. május 8. 17.30 óra
Találkozó: 17.30, Pilisszentiván, Sportpálya, a Villa Negra előtt
Túra hossza: 3,5 km, 4 óra
Részvételi díj: Teljes árú: 1700,- Ft, kedvezményes 1000,- Ft
Előzetes bejelentkezés szükséges! Jegyvásárlás kizárólag online történik a Jegymesteren. Helyszíni jegyvásárlásra nincs lehetőség!

 

Orchideák lencsevégen - Séta a Haraszt-hegyi tanösvényen

Séta a Haraszt-hegyi tanösvényen, ahol gyönyörködhetünk a bíboros kosborokban, a nagyezerjófüvekben, s közben meghatározzuk az utunkba kerülő madarakat. Fényképezőgépüket ne felejtsék otthon!

Miközben a terület élővilágával ismerkedünk, gyönyörű fotókat készíthetünk a tavaszi virágokról, a karsztbokorerdőről, és az elénk táruló körpanoráma is igen hálás témát nyújt. Amatőröknek és profi fotósoknak egyaránt ajánljuk!    

Időpont: 2021. május 8. 
Találkozó: 09.00 Csákváron a Gánti út végén lévő parkolóban, a Haraszt-hegyi tanösvény induló pontján
Túra hossza: 3,5 km, 3 óra (plusz 1 óra pihenő, fotózás)
Részvételi díj: Teljes árú: 1700,- Ft, kedvezményes 1000,- Ft
Előzetes bejelentkezés szükséges!

Fontos tudnivaló: A bemutatóhelyeken és programjainkon kizárólag védettségi igazolvánnyal lehetséges a jegyvásárlás! Ennek a meglétét a helyszínen ellenőrizzük. A programon az igazolvánnyal rendelkezők mellett a kiskorú hozzátartozók is részt vehetnek.
Arra kérünk minden látogatót, hogy továbbra is vigyázzanak a saját és mások egészségére, a járványügyi előírásokat pedig továbbra is tartsuk be! (Duna-Ipoly Nemzeti Park)

Forrás

- Budpestimami -

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

„Átalakítás miatt zárva „ - A modern kamasz nevelése, avagy mit kell tudni a szülő-kamasz konfliktusról és annak kezeléséről?

„Átalakítás miatt zárva „ - A modern kamasz nevelése, avagy mit kell tudni a szülő-kamasz konfliktusról és annak kezeléséről?

Statisztikák szerint kb. 1,2 millió kamasz él ma Magyarországon, életkoruk 12-20 év között van. Ez azt jelenti, hogy kb. két millió szülőt érint az ő életük és problémájuk.
"Pesztonkának egy jegyet, legyen szíves!" avagy mozi a 21. században

"Pesztonkának egy jegyet, legyen szíves!" avagy mozi a 21. században

Szombaton a védettségi igazolvánnyal rendelkezőknek és a velük érkező 18 éven aluliaknak kinyithattak a mozik. Vagyis a 18 év alattiak csak védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtt kíséretében ülhetnek be a filmekre. Vagy tucatszor elolvastam ezt a két mondatot... na ne már!!!
Májusi bakancslista

Májusi bakancslista

Ebben a szép tavaszi hónapban új élmények, új lehetőségek, várnak: a szürkeséget megtöri a napfény, végre meleg van, virágillattal telik meg a levegő. A hosszú bezártság után jól esik kimozdulni, szabadtéri programokat tervezni, felfedezni természet szépségeit. Ehhez adunk néhány pofonegyszerű tippet!
Egyedülálló lehetőség óvodáknak, iskoláknak: Várépítő pályázat! Ezt kár lenne kihagynod!

Egyedülálló lehetőség óvodáknak, iskoláknak: Várépítő pályázat! Ezt kár lenne kihagynod!

Ha a Ti ovitokra is ráférne a felújítás, vagy az iskolai mosdót kellene rendbetenni, akkor itt a nagy lehetőség: pályázzatok! Az idei évben több, mint 20 vállalat és szervezet csatlakozott a Várépítő pályázat felajánlói közé. Ezzel összesen 13,6 millió forint + ÁFA értékű termékre, 1,9 millió forint készpénzre, és számokban ki nem fejezhető, önkéntes munkában felajánlott szolgáltatásra lehet pályázni. 

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére