Jelenlegi hely

14 Mikulásváró program Budapesten

Hol találkozhattok a Mikulással? Vonaton, hajón, jégpályán, barlangban, bábszínházban, koncerten, könyvesboltban, futás közben és más helyeken is! Megmutatjuk:

Családi Mikulásfutás (korhatár nélkül) az Erzsébetligetben

Időpont: 2016. december 3. 10:30
Helyszín: Erzsébetligeti Színház 1165 Budapest, Hunyadvár u. 43/B

Fuss és tégy jót! Fusson együtt a család a Mikulással! Nevezési díj egy cipősdoboznyi ajándék. Minden részvevő meglepetés ajándékot kap.

További információ

Nótás Mikulás - Gryllus Vilmos Mikulás váró koncertje

Időpont: 2016. december 04. 11:30 - 12:30
Helyszín: MOM, 1124 Budapest, Csörsz u. 18.

 „Nótás Mikulás, flótás, pikulás, jön a sok jóval, hegedű, szóval. Csellón muzsikál, csizmám tele már, mosolyog, hallgat, haza úgy ballag.”
Közreműködnek a Marczibányi téri Kodály iskolások.

További információ

Barlangi Mikulás a Szemlő-hegyi barlangban

Időpont: 2016. december 03. 10:30-tól 2016. december 04. 15:30-ig
Helyszín: Szemlő-hegyi barlang, 1025 Budapest, Pusztaszeri út 35.

A Szemlő-hegyi-barlangba is ellátogat a Mikulás. A szarvasok vontatta szán helyett kötélen ereszkedik le a barlang falán, és névre szóló ajándékokat ad a gyerekeknek. A krampusz nálunk barátságos és kedves, mert szeretnénk a kicsi gyerekkel érkezőket is megbarátkoztatni ezzel a különleges programmal.

Csak bejelentkezésre tudnak fogadni gyerekeket a Mikulás csomagok számát ugyanis tervezni kell. A program ára: 3000 Ft/gyerek (csomaggal), 1300 Ft/felnőtt. A szervezők kérése, hogy egy gyerekkel maximum egy felnőtt jöjjön, mert a barlangi Mikulás elsősorban a gyerekeknek szóló program. A csoportlétszám maximált, a csoportok óra harminc perckor indulnak 10.30-15.30 között. A gyerekek neve és életkora, illetve egy-egy dicsérő mondat a gyermekről a Mikulásnak címezve hasznos információ.

További információ

Az igazi Mikulás - Óbudai Kulturális Központban

Időpont: 2016. december 03. 16:00
Helyszín: 3K - Kaszásdűlői Kulturális Központ, 1033 Budapest, Pethe Ferenc tér 2.

Az igazi Mikulás - Zenés bábelőadás élő Mikulással

Az erdő kis lakói izgatottan várják a Mikulást. Igaz, hogy csak az ember­gyerekeknek hoz ajándékot? Vagy a kíváncsi állatkák is kapnak valamit? Sok-sok játék, kaland, móka, s végül hoppon marad a ravaszdi róka! A történet végén megérkezik az igazi Mikulás is.

Szereplők: Nyúl mama, Nyúlfi, Brumi, Róka, Borz úr, Varjú és a Mikulás
Jegyár: 1000 Ft

További információ

Ametist Bábszínház: Az igazi Mikulás - Puskin Kuckóban

Időpont: 2016. december 03. 10:00
Helyszín: Puskin Mozi, 1053 Budapest, Kossuth Lajos utca 18.

Ametist Bábszínház: Az igazi Mikulás - zenés bábelőadás

Az Ametist zenés bábelőadása az erdő kis lakóiról szól, akik izgatottan várják a Mikulást. Igaz, hogy csak az embergyerekeknek hoz ajándékot? Vagy a kíváncsi állatkák is kapnak valamit?
Sok-sok játék, kaland, móka után végül hoppon marad a ravaszdi róka. S természetesen a történet végén megérkezik az igazi Mikulás is!

További információ 

Vonatozz együtt a Mikulással a Gyermekvasúton!

Időpont: 2016. december 03. 08:20-tól 2016. december 06. 18:00-ig
Helyszín: Gyermekvasút, 1021 Budapest, Hűvösvölgy

Idén éppen 20 éve hogy a Mikulás és segítői együtt vonatoznak az utasokkal december első hétvégéjén Budapest legnépszerűbb gyermekprogramján a Gyermekvasúton. A Mikulás és segítői a krampuszok ismét birtokba veszik a Gyermekvasutat hogy együtt vonatozzanak a gyerekekkel. Közös éneklés, játékok és személyes találkozás a Mikulással, aki édességekből összeállított mikuláscsomaggal ajándékoz meg minden gyereket.

A vonatok  Hűvösvölgy állomásról indulnak, ahova az érkezőket a krampuszok gyermekprogramokkal és finomságokkal várják és invitálják közös táncra és játékra. Az esemény évről évre növekvő népszerűségnek örvend, ezért a jegyek csak elővételben kaphatók. Igazi hagyományőrző program a város egyik legszebb kerületében.

A mikulásprogram vonatain csak előre megváltott jegyekkel lehet utazni, melyek kizárólag a Broadway Jegyirodákban és a Gyermekvasút hűvösvölgyi “Otthonépületében” kaphatók, valamint on-line a broadway.hu oldalon. Az egy útra szóló részvételi jegy tizennégy éven aluli gyermekek részére 1700 Ft, a tizennégy éven felüli utasok részére 2000 Ft.

Indulás Hűvösvölgy állomásról: 8:20, 9:20, 10:20, 11:20, 12:20, 13:20, 14:20, 15:20, 16:20, 17:20

További információ

Télapó a jégen

Időpont: 2016. december 06. 14:00
Helyszín: Kőbányai White Sharks Jégpálya, Budapest, X., Ihász u. 24.

Korcsolyaiskola manókkal, krampuszokkal. Arcfestés, kézműveskedés, télapós korcsolyázás, akadályversenyek, tombola, MintaPinty zenekar koncertje

További információ

Pagony Mikulás

Időpont: 2016. december 05. 10:00-tól 2016. december 06. 17:00-ig
Helyszínek: Pagony a Gellért téren (Budapest, XI., Bartók Béla u. 5.), Pagony a Sugárban (1148 Budapest, Őrs vezér tere 48.)

Budapesten 2 helyen, Budán és a Sugárban is találkozhattok idén a Mikulással! Az ajándékok átadása mellett énekes-hangszeres foglalkozással várnak, lehet közösen énekelni, mondókázni, játszani. A rövid műsor után a Pagony Mikulás egyenként adja át az ajándékokat a gyerekeknek, beszélget velük, külön szülői kívánságra meg is dicséri őket. A Mikulás-váró ünnepség ára: 1000 Ft/fő

 A Mikulás műsorra előzetes jelentkezés szükséges, jelentkezni csak személyesen a boltokban lehet.

Pagony a Gellért téren - december 6., vasárnap

 • Délelőtt 10.00-től és 11.00-től: Környei Alice vezetésével, játékkal, énekléssel várjuk a Mikulást.
 • Délután 16.00-tól és 17.00-től: Környei Alice vezetésével, játékkal, énekléssel várjuk a Mikulást.

A csoportok maximális létszáma 25 fő, regisztráljatok időben, azaz december 4-ig.

Pagony a Sugárban - decemberc 5., szombat

 • Délelőtt 10: Mikulás-várás Kormos Marcsival, sok-sok énekléssel
 • Délelőtt 11: Mikulás-várás Kormos Marcsival, sok-sok énekléssel

A maximális létszám 20 fő, a jelentkezési határidő: december 3.

További információ

Joulupukki az igazi finn Mikulás Budapesten

Helyszín: V., Vörösmarty tér

Az egyetlen igazi finn Mikulás idén november végén már 15. alkalommal érkezik Magyarországra. A Mikulás azaz Joulupukki, ahogy a finn gyerekek hívják Őt, a messzi lappföldi városból Rovaniemiből repül hozzánk A Finnair járatával a Liszt Ferenc reptérre 2016. december 1-jén 11 óra körül.
Hatnapos itt tartózkodása alatt a Joulupukki jónéhány várost és kisebb községet látogat meg így hozva el a Karácsony üzenetét kicsiknek és nagyoknak. A nyilvános találkozók mellett Joulupukki iskolákat és árvaházakat látogat meg. A budapesti környéki gyerekek a Vörösmarty téri karácsonyi vásáron találkozhatnak vele.

Joulupukki nyilvános programjai:

 • December 1., Budapest, Liszt Ferenc repülőtér, 11h
 • December 4., Budapest Four Seasons Hotel brunch, 12h
 • December 6., Budapest, Vörösmarty tér, Karácsonyi vásár, 16h

További információ

Mikulás ajándéka - Fabula Bábszínház

Időpont: 2016. december 03. 11:30
Helyszín: Fabula Bábszínház, 1052 Budapest, Petőfi Sándor utca 6. félemelet

A kedves, zenés, élőszereplővel tarkított, a gyerekeket is szerepeltető bábelőadás Mikulás napján játszódik. Főhőse Balambusz, a jóságos kiskrampusz, aki ebben az évben először segíthet a Mikulásnak az ajándékok szétosztásában. Egy váratlan pillanatban azonban eltűnik a zsák. A segítőkész nyúltestvérek és a kötelességtudó kiskrampusz kalandos úton visszaszerzik az ajándékokat, s minden jóra fordul. A történet végén megérkezik a Mikulás is.

Szereplők: Balambusz, Tappancs, Kurtafarkú, Csacsi Csabi, Róka néni, Farkas Barkas, Cini és a Mikulás

További információ

PlayKID - Minimax Mikulásnap

Időpont: 2016. december 3. 10-18h
Helyszín: Milleráris, 1024 Budapest, Kis-Rókus u.

A tavalyi évhez hasonlóan, idén is megszervezik a PlayKID - Minimax Mikulásnapot december 3-án a Millenáris D csarnokában. Ez a nap felhőtlen szórakozást nyújt kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Sok színvonalas és élménnyel teli programmal és változatos zenei felhozatallal várnak a szervezők mindenkit, főszerepben a Mikulással, valamint a karácsonyi készülődéssel.

További információ

Jöjj el kedves Télapó! - Öltözz be és nyerj!

Időpont: 2016. december 4. 14h (regisztráció nov.30-ig)
Helyszín: Savoya Park, 1117 Budapest Hunyadi János út 19.

Készítsd el saját jelmezed, jelentkezz Savoya Park jelmez szépségversenyére és nyerd meg az értékes ajándékok egyikét! Bárminek öltözhetsz, aminek köze van az év végi ünnepekhez, legyen az Mikulás, rénszarvas, manó, krampusz, karácsonyfadísz, hóember, angyalka, mézes kalács vagy szaloncukor. A jelmezversenyen bárki indulhat, lehet gyerek is, felnőtt is. A jelentkezés ingyenes, regisztrálni november 30-ig lehet a savoyapark.mikulas@gmail.com címen. A zsűri sok értékes ajándékot oszt ki, fődíj egy hosszú családi hétvége Mezőkövesden, a Pandora Zsóry Apartmanházban.

További információ

Csiribiri Mikulásváró családi délután

Időpont: 2016. december 3. 16:00-18:00
Helyszín: Klebelsberg Kultúrkúria, 1028 Budapest, Templom u. 2-10.

 • Kézműves játszóház
 • A Mikulás ajándéka - a Fabula Bábszínház előadása 17 órától

A kedves, zenés, élőszereplővel tarkított, a gyerekeket is szerepeltető bábelőadás Mikulás napján játszódik. Főhőse Balambusz, a jóságos kiskrampusz, aki ebben az évben először segíthet a Mikulásnak az ajándékok szétosztásában. Egy váratlan pillanatban azonban eltűnik a zsák. A segítőkész nyúltestvérek és a kötelességtudó kiskrampusz kalandos úton visszaszerzik az ajándékokat, s minden jóra fordul. A történet végén megérkezik a Mikulás is. Szereplők: Balambusz, Tappancs, Kurtafarkú, Csacsi Csabi, Róka néni, Farkas Barkas, Cini és a Mikulás
Jegyár: 700 Ft

További információ

Mikulás parti a Minimax Gyerekhajó fedélzetén

Időpont: 2016. december 4. (vasárnap), 10-12 óráig
Helyszín: Indulás a  Batthyányi téri kikötőből. Érkezés félórával az indulás előtt!

Különleges meglepetéssel vár a decemberi Minimax Gyerekhajó! A csodálatos dunai hajókázáson ezúttal nem csak népszerű gyerekkoncert várja a szórakozni vágyó gyerekeket, hanem a nagyszakállú Mikulás és Manó segédei is. Szeretettel várjuk az ovódás és kisiskolás gyerekcsoportokat egy rendhagyó, élményekkel teli Mikulásozásra a fedélzeten!

Mire számíthattok a Mikulás Minimax Gyerekhajón?

 • Buborék együttes gyerekkoncertjével egybekötött Mikulás műsorra
 • finomságokkal teli Mikulás csomagra minden kisgyereknek
 • zumba kids partira
 • rajz és kézművesfoglalkozásra
 • arcfestésre
 • társasjáték partira
 • Zokni nyunya készítésre
 • Gondevő találkozóra
 • és természetesen ezúttal is vár benneteket Pici Cica, a Minimax sztárja
 • Plusz ajándék

Aki szeretne, ingyenesen fotózkodhat a fotó sarokban a Mikulással. A képet ajándékba elküldjük, illetve a rendezvényről készülz fotók letölthetők a www.manofoto.hu oldaláról.

Jótékonysági felhívás! Társasjátékokat gyűjtünk a Mikulásgyár számára, aki játékokat juttat el olyan gyerekeknek, akik szegények és nehéz körülmények között élnek. Kérünk, hogy hozz te is 1 szép állapotú társasjátékot magaddal ajándékba a hajóra! Segítsünk együtt!

Jegyvásárlás: kizárólag elővételben a www.jegy.hu oldalán, vagy személyesen a Törd a fejed játékboltban. (XI.ker., Bartók Béla út 52.)

További információ

Budapestimami

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Hogyan neveljünk magabiztosabb gyerekeket? - 10 hasznos lépés

Hogyan neveljünk magabiztosabb gyerekeket? - 10 hasznos lépés

Gyorsan változó világunkban, ahol a gyerekekre nap mint nap számos kihívás vár és könnyen elfoghatja őket a bizonytalanság érzése, az önbizalom az egyik legnagyobb ajándék, amit egy szülő adhat.
Kapcsoljunk ki: a feltöltődést elősegítő tippek kamaszokkal!

Kapcsoljunk ki: a feltöltődést elősegítő tippek kamaszokkal!

Itt a tavasz, vele együtt az egyre több időt is töltünk a szabadban.  Szülőként komoly kihívás, hogy a kamasz gyerkőcök is valóban élvezzék a kinti tartózkodást, és ne állandóan a mobiljukat akarják nyomogatni.
Aludj jól: tippek a pihentető alváshoz!

Aludj jól: tippek a pihentető alváshoz!

Az alvás kulcsfontosságú a test-lelki egészségünk szempontjából. Mégis sokan úgy vélik, hogy nincs szükségük túl sok alvásra.
Humoros locsolóversek apáknak!

Humoros locsolóversek apáknak!

Hamarosan itt a locsolkodás ideje, ezért csokorba szedtük, ha nem is a legszebb húsvéti, de vicces locsolós verseket apáknak. A szép és hagyományos locsolóvers mellé, minden férfinak kell a tarsolyába egy humoros vers is... Mert hát a lányok várják ám azt is!

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére