Jelenlegi hely

Fedezd fel Budapest izgalmas titkait! – Kinyomtatható Városi Titkos Füzet

Naponta elsétálunk a városban sok látványosság mellett, de nem állunk meg, hogy megcsodáljuk a részleteket.

A Deák 17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galéria közreműködésével készült ingyenes kiadványt mind tartalmi, mind arculati szempontból családok számára tervezték, hogy érdekességek, hasznos információk és játékos feladványok segítségével gyerekek, szülők és nagyszülők közösen ismerhessék meg Budapest Belváros épületeit, tereit, szobrait és izgalmas titkait.

Tudtad, hogy Budapest címerállatai az oroszlán és a griffmadár? Ismered a Lánchíd anekdotáját az nyelv nélküli oroszlánokról? Láttad a középkori városfal maradványait? Hogyan terveznéd meg a József nádor tér parkját? Jártál már a Gresham palotában, a Bedő házban, az Anker közben?

Ismerd meg a Várkert Bazár, a Duna korzó, a Bazilika, a Szabadság tér, a Vigadó és sok régi épület és tér titkait! Sétálj becsukott szemmel a Váci utca forgatagában!

"Mi ez a Dunakorzó?" Egyelőre egy tucat kávéház, zenével, szép nőkkel, városias közönséggel, teraszokkal, s a hozzávaló csodálatos távlattal, a Várral, a Gellérthegy és a hidak látképével. Mégis mindezen túl, valami, amihez fogható ebben az összeállításban nincs sehol a világon. Ez a pesti kirakat, amely csillog és lebeg - mintha a Duna lebegtetné! - s egyszerre világváros és strand, egyszerre szalon és kikötő..." (Márai Sándor)

Van kedved a kalandos családi küldetéshez?

Töltsd le a Városi Titkos Füzetet!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Anyai bűntudat, meg amit akartok

Anyai bűntudat, meg amit akartok

Van az úgy, hogy a szakember is csetlik-botlik... ;-) Elrontja, elfelejti, elbizonytalanodik, megkérdőjelezi magát, sőt segítséget is kér. Kis-Kovácsné Vancsa Barbara írása.
A lelkét is tápláld! – 30 megerősítő szülői mondat

A lelkét is tápláld! – 30 megerősítő szülői mondat

A pozitív megerősítések, dicsérő szavak a felnőtteknek is fontosak, de a gyerekeknek szárnyakat adnak, növelik az önbizalmukat. Néhány egyszerű szó, mondat, amit érdemes kipróbálni. A szokásos kérések, fegyelmezések után íme a pozitív lista:
Színes Állatvilág Rajzpályázat

Színes Állatvilág Rajzpályázat

Pályázat típusa: alkotópályázatBeküldési határidő: 2023. október 1.Korcsoport: 4 - 12 éves gyerekeknek
Ásd bele magad!

Ásd bele magad!

Pályázat típusa: alkotópályázatBeküldési határidő: 2023. október 15.Korcsoport: 9. - 12. osztályos diákoknak

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére