Jelenlegi hely

KézenFogva Alapítvány - Fecske Szolgálat - ÉFOÉSZ

 
Cím: 1093 Budapest,  Lónyay u. 17. I/1. 11-es kapucsengő
Telefon: (+36)20-247-3992, (+36)1-374-0303, (+36)1-374-0304

 

Szolgáltatásaink

Érdekvédelmi tevékenységünk: fogyatékossággal élő személyek ügyében stratégiai partnere a kormányzatnak, az Országos Fogyatékosügyi Tanács tagja, évi több konferencia, rendezvény szervezése, kiadványok elkészítése az értelmi fogyatékossággal élő személyeket érintő témában, tagság értesítése eseményekről, lehetőségekről, jogszabálytervezetek véleményezése.

Szolgáltatásaink: korai fejlesztő központ, nappali ellátás, lakóotthon, támogatott lakhatás – KULCSProgram, támogató szolgálatok működtetése, jogsegélyszolgálat, szülősegítő szolgáltatások, klubok működtetése, Önérvényesítő Ifjúsági Tagozat működtetése, felnőttképzés.

Tagságunk jelenleg több mint 22.000 egyéni és kb. 100 jogi tagból áll. A Szövetség 25 önálló jogi személyiségű helyi szervezete a tagság és az értelmi akadályozott személyek közvetlen segítségével foglalkozik mind érdekvédelmi, mind szolgáltatás területén.

Mire vagyunk a legbüszkébbek?
Az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége (ÉFOÉSZ) 1981-ben alakult szülői kezdeményezésre. A Szövetség a 32 év alatt az értelmi fogyatékossággal élő személyek érdekvédelmével foglalkozó szervezetek közül egyedülállóan országos lefedettségűvé vált.

FECSKE Szolgálatunk
Szakmai vezető: Kapocsi-Pécsi Anna
Diszpécser: Ferenc Réka

Miért akartunk FECSKÉK lenni?
Szövetségünk az érdekvédelem mellett kiemelt hangsúlyt fektet arra, hogy az érintettek részére elérhető szolgáltatásokat is biztosítson. A szolgáltatásokon keresztül napi szinten tájékozódunk az általunk képviselt emberek helyzetéről, így gyorsan, rugalmasan tudunk reagálni, valódi segítséget nyújtva az értelmi fogyatékossággal élő személyek és családjaik számára. Ezen szolgáltatási palettánk színesítésére szolgált a FECSKE Szolgálat működtetése is.

Miért vagyunk eredményesek FECSKE Szolgáltatóként is?
Szakmai eredményességünkhöz hozzátartozik, hogy a FECSKE családok, akiket ellátunk, az ÉFOÉSZ-nál lévő összes szolgáltatásunkat, programjainkat is igénybe vehetik. Ezáltal a fogyatékossággal élő személyek, gyermekek és családjaik elégedettebbek lettek és a biztonságérzetük is nőtt. Értékeink közé elsősorban a megbízható, teljesen felkészült segítőink tartoznak, akik folyamatos képzésekkel frissítik tudásukat és teljes odaadással végzik munkájukat.

http://www.fecske.kezenfogva.hu

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Anyai bűntudat, meg amit akartok

Anyai bűntudat, meg amit akartok

Van az úgy, hogy a szakember is csetlik-botlik... ;-) Elrontja, elfelejti, elbizonytalanodik, megkérdőjelezi magát, sőt segítséget is kér. Kis-Kovácsné Vancsa Barbara írása.
A lelkét is tápláld! – 30 megerősítő szülői mondat

A lelkét is tápláld! – 30 megerősítő szülői mondat

A pozitív megerősítések, dicsérő szavak a felnőtteknek is fontosak, de a gyerekeknek szárnyakat adnak, növelik az önbizalmukat. Néhány egyszerű szó, mondat, amit érdemes kipróbálni. A szokásos kérések, fegyelmezések után íme a pozitív lista:
Színes Állatvilág Rajzpályázat

Színes Állatvilág Rajzpályázat

Pályázat típusa: alkotópályázatBeküldési határidő: 2023. október 1.Korcsoport: 4 - 12 éves gyerekeknek
Ásd bele magad!

Ásd bele magad!

Pályázat típusa: alkotópályázatBeküldési határidő: 2023. október 15.Korcsoport: 9. - 12. osztályos diákoknak

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére