Jelenlegi hely

Cilinder Alapfokú Művészeti és Művészeti Szakközépiskola

Cím: 1212 Budapest, Táncsics M. u. 27-29.
Tel.: (36-20) 333-4844
E-mail: cilinderalapitvany@cilinderalapitvany.hu
Web: http://www.cilinderalapitvany.com

A Cilinder Alapfokú Művészeti Iskola 2002-ben kezdte működését. Színművészet, bábművészet ágon színjáték tanszak, képző- és iparművészeit ágon festészet, kerámia és kézműves tanszak, táncművészet ágon néptánc tanszak működik intézményünkben. Iskolánk kiváló minősítést kapott 2007-ben a Szakmai Minősítő Testülettől, és AME minősítésben részesült. Pedagógiai programunkat folyamatosan fejlesztjük, kutatjuk a művészet-oktatás innovatív lehetőségeit, az egyéni szocializáció fejlesztésében és a hátrányok kompenzálásában. Tanuló csoportjaink regionális és országos versenyeken, évente több előadással, műalkotással és néptáncbemutatóval érnek el aranyminősítést. Tanítványainknak kiállítási és fellépési lehetőséget nyújtunk az alapítványunk által szervezett META Fesztiválon is. Tanáraink pedagógiai munkájuk mellett, mindannyian önálló aktív előadó és alkotóművészek. Az iskola szoros együttműködésben dolgozik a Néprajzi Múzeummal, munkatársaink tagjai a Néprajzi Múzeum Baráti Köre Egyesülete pedagógus szekciójának.

Pedagógiai alapelvünk, hogy a művészetoktatási intézményünk nevelő-oktató munkáját az egyetemes és nemzeti kultúra művészeti értékeinek megismerése, az európai humanista értékrend hatja át. Megfelelő feltételeket igyekszünk nyújtani tanulóinknak a tanulási esélyegyenlőség megteremtéséhez, hatékony támogatást adunk a szociokulturális hátrányok leküzdéséhez. Művészetoktatási tevékenységünk célja mindazoknak a művészeti, intellektuális és emberi erkölcsi értékeknek a kialakítása tanítványainkban, amelyek birtokában úgy tudják egyéni boldogságukat, boldogulásukat megteremteni, hogy az egyben a szűkebb és tágabb közösségük javát is szolgálja.

Amennyiben munkánkról érdeklődik, kérjük, személyesen, telefonon vagy emailben keressen meg bennünket, minden tanszak munkájának megtekintését lehetővé tesszük.

Forrás: http://www.cilinderalapitvany.com


A Budapestimami 2012 őszi "A mi iskolánk" című pályázata keretében sok szülő osztotta meg gyermeke iskolájával kapcsolatos tapasztalatait. Az akkor beküldött véleményeket ITT OLVASHATOD.

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Álomút gyermekrajz pályázat

Álomút gyermekrajz pályázat

Szeretnél igazi úthengert vezetni? Kipróbálnád, milyen lehet utat építeni? Akár együtt az egész osztállyal? Ha igen, akkor nincs más dolgod, mint rajzolni!
Régi idők karácsonya Budapesten

Régi idők karácsonya Budapesten

Milyen volt az ünnepi készülődés az elmúlt évszázadban a fővárosban? Régi képekkel mutatjuk be, hogy milyen is volt egykor a karácsonyi forgatag.
Ingyenesen látogatható az elképesztő karácsonyi fényben úszó csodaház

Ingyenesen látogatható az elképesztő karácsonyi fényben úszó csodaház

Eta néni 2021-ben ismét sok szeretettel vár mindenkit! Nyitva a ház az adventi időszakban.Dabason van egy ház, ami varázslatos ünnepi fényárban úszik. De nem egyszerűen tujákra aggatott fényfüzéreket kell elképzelni, hanem egy olyan színes csillogást, mintha becsöppentél volna egy karácsonyi Hollywoodi rajzfilm közepébe. Eta néni több mint tíz éve díszíti fel házát és udvarát az ünnepek közeledtével.
Országos adventi programajánló

Országos adventi programajánló

Adventi ablaknaptár, gyertyagyújtások, vásári és betlehemes programok.. a várakozás, a csodák, a meglepetések időszaka. Különleges adventi programok készülődnek szerte az országban, válogattunk belőle.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére