Jelenlegi hely

A „Tisza fővárosában” adódnak lehetőségek, csak jó helyen kell keresni!

Magyarországon számos város van, ahol munkába lehet állni, azonban akik az Alföldön keresnek álláslehetőségeket, jó helyen járnak ugyanis állást lehet találni.

Ebben a cikkben a „Tisza fővárosáról” lesz szó, Szolnokról, ami tele van lehetőségekkel.

A város gazdasági, kulturális, és oktatási központ is egyben. A település gazdasága az utóbbi években jelentős változásokon esett át. A valamikor ipari-mezőgazdasági gazdaság megváltozott, mert új vállalatok, illetve sok kis vállalkozás született. A meghatározó olajipar és a mezőgazdasági gépgyártás már nem olyan népszerű, viszont az élelmiszer-feldolgozás, fafeldolgozás, papírgyártás, vegyipar, gyógyszergyártás, és a vasúti járműjavítás annál inkább. 

Jelentős vállalatok ma, a Stadler Rail Járműjavító Kft, az Eagle Ottava, a Bige Holding Kereskedelmi Kft, az Euroszol Autó-és belsőkárpit gyártó Kft, a Kerisz Ipari, Kereskedelmi Kft, a Stella D'oro Ruhaipari Kft, és a Tiszamenti Vegyiművek Zrt. Az élelmiszer-és vegyipari vállalatoknak voltak több évtizedes múlttal rendelkező elődeik, amelyek Szolnok, és a vonzáskörzeti települések lakóinak adtak biztos megélhetést.

A két legjelentősebb vállalat is a városban található, amelyek munkahelyet biztosítanak a már itt élőknek. A Coop Szolnok Kereskedelmi Zrt, valamint a Jászkun Volán Autóbusz közlekedési Zrt is népszerű a munkaerőpiacon. Itt található még a KMKK Zrt, vagyis a Középkelet- magyarországi Közlekedési Központ Zrt székhelye is. Látható, hogy a megyeszékhelyen mennyi vállalat található, amelyeknél munkát lehet vállalni. 

Szolnok a sport terén is kiemelkedő eredményt tudhat magáénak. Számos nagy múltú egyesület képviseli a város hírnevét. Szolnok sportlétesítményekben is gazdag, amelyekben hazai, és világversenyek megrendezését is le szokták bonyolítani. Szolnok a „vizek városa” nevet is viseli, így elsődlegesen a vízi sportok jelentősége kiemelkedő.

A városban található a Holt-Tiszán, a nemzetközi kajak–kenu versenyek megrendezésére alkalmas épület. A Tiszaligetben fellelhető fedett sportcsarnokban szintén sok sporteseményt rendeznek. Szolnok történetében nagy szerepet játszik a vízilabda. 

Az állás Szolnokon weblapot felkeresve láthatjuk, hogy lehetőségek sokaságából lehet válogatni.

A műszaki mérnöki vagy a fizikai munkák között megtalálható a gyári munka is. A vállalatok erre a munkára akár a város vonzáskörzeteiben élők jelentkezését is várhatják. A cégek általában saját járataikkal hozzák és viszik a munkavállalókat. Manapság nem mindenki rendelkezik vezetői engedéllyel, így a vállalatok vállalják ezt a lehetőséget, hogy minél több munkaerőhöz jussanak.

A gyári munka főállásban és akár mellékállásban is végezhető. A főállás 8-12 óra munkaidőt jelent, a mellékállás pedig általában 6 óra munkavégzést ölel fel. A jelentkezőknél általában azokat választják ki, akik már rendelkeznek tapasztalattal, hiszen így a betanítás elhagyható és azonnal munkába is állhat a munkavállaló. A fizikai munkának számító gyári munka betöltéséhez az általános iskolai végzettséget mindenképpen kérik.

Amikor megpályázunk egy állást, figyeljünk oda minden részletre az álláshirdetésnél. Olyan fontos információkat is olvashatunk a sorok között, amelyek arra engednek következtetni bennünket, hogy jól át, kell gondolni mindent, amikor állást keresünk. Amikor megtaláljuk a számunkra megfelelő állást, és leadjuk a jelentkezésünket, akkor érdemes még az állásinterjú előtt alaposan felkészülni, hogy minket válasszanak az adott munkakörbe.

Még több álláslehetőség olvasható a www.facebook.com/SzolnokAllas oldalon.

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Imádnivaló makkfigurák egy cseh grafikus apukától

Imádnivaló makkfigurák egy cseh grafikus apukától

Dubánci, avagy Petr Vaclavek MakkMarcijai, a háromgyermekes prágai apuka zseniális szüleményei.
Rajzpályázat Én és az állatok címmel

Rajzpályázat Én és az állatok címmel

A Debreceni Állatkert több mint 17 hektáron szolgál a környezeti nevelés színteréül és biztosít lehetőséget a tantervhez illeszkedő vagy tanórán kívüli foglalkozások megtartására. Az Állatok Világhete alkalmából rajzpályázatot hirdetett.
Hortobágyi Nemzeti Park Alkotópályázata

Hortobágyi Nemzeti Park Alkotópályázata

A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság alkotópályázatot hirdet általános iskolás és középiskolás gyerekek, valamint felnőttek számára, melynek témája a LIFE IP GRASSLAND-HU  területek rovarvilága.
Illóolajokkal a megfázás ellen

Illóolajokkal a megfázás ellen

Elérkezett az influenza és a megfázások ideje.Egyre több gyerek hiányzik az iskolából, óvodából, előfordul, hogy egy teljes osztály fele otthon lábadozik.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére