Jelenlegi hely

Családi nap a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Angyalföldi Kertvárosi Könyvtárában

Időpont: 2023. május 25., 9:30
Helyszín: Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Angyalföldi Kertvárosi Könyvtára, 1131 Budapest, Mosoly u. 40/A

„A könyvtárak valójában a jövőbe nyíló kapuk.” Neil Gaiman.

Az Otthon a Könyvtárban programsorozaton belül családi napot szervez a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Angyalföldi Kertvárosi Könyvtára.

A családi nap részletes programja:

09:30 -

Lakhatás Angyalföld kertvárosában – avagy hogyan készül egy kerület? Tematikus séta. Maczó Balázs várostörténésszel fedezheti fel minden résztvevő, milyen volt egykor, és hogyan változott a lakhatás Angyalföld kertvárosában.

Angyalföld külső területei az 1930-as évekig mezőgazdasági művelés alatt álltak. Az évtized vége felé kezdődött el az ún. OTI telep építése, ami jelentősen megváltoztatta a környék látképét. A második világháború után már teljesen más szisztéma szerint folytatódtak az építkezések, és a városrész egészen a Rákos patakig beépült. Sétánkon annak járunk utána, hogyan változott a lakótelep fogalma koronként.

12:00-16:00

Olvasó nagyi: A könyvtár nyitvatartási ideje alatt a betérő kisgyerekeknek Éva néni mesél.

16:00-19:30

Nem selejt! - Kézműves foglalkozás Vári Ildikó könyvtáros vezetésével. A gyerekek a könyvtár állományából törölt dokumentumokból könyvjelzőket készíthetnek, amit aztán laminálni lehet. A foglalkozás keretében selejt könyvekből alkothatnak állatos képeket, (kutya, macska, bagoly) valamint különböző témájú montázsokat.

A rendezvények résztvevői a megjelenésükkel együtt tudomásul veszik, hogy a rendezvényeken fotó/videófelvétel készül, amelyet a könyvtár honlapján vagy a közösségi média oldalain közzé tehet. Az adatkezelés önkéntes hozzájáruláson alapul. A felvételen látható érintett írásban kifogásolhatja az arcmása közzétételét.

A rendezvény a Budapest 150 - Könyvfőváros 2023 eseménysorozat részeként valósul meg.

További infó

- Budapestimami -

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Hátizsák

Hátizsák

„Június volt s ujjongtunk, nincs tovább…” Hosszú évekig június közepe táján Dávid is átérezte az Ady-vers üzenetét, várva a „szabad mellű” örömöket ígérő vakációt. A gimnázium hat évének legutolsó tanítási napján viszont nem volt ujjongás. Valami véget ért. Eljött a búcsúzás ideje.
Nem akar több gyereket? Akkor "kikapjuk"!

Nem akar több gyereket? Akkor "kikapjuk"!

Már négy éve nem lenne méhem, ha a nőgyógyászom lesújtó mondatai után nem találok rá véletlenül az inteneten a mióma embolizáció lehetőségére.
Min múlik gyermeked sikere?

Min múlik gyermeked sikere?

Saját magunkról alkotott hiedelmeink befolyásolják a személyiségünkről alkotott képünket, illetve, hogy mit akarunk és mit tudunk elérni az életünkben. Gondolkodásmódunk hatással van teljesítményünkre, motiváltságunkra. Sokan azt gondolják, hogy a tehetség, az intelligencia alapvetően garantálja a sikert. Bizonyosan nagy hatása van, de csak ezen múlhat, hogy ki mire viszi az életben?
A jó szó öröme

A jó szó öröme

Hiánycikk. Semmibe sem kerül, mégis nagyon sokat ér. Nélküle nehezen lehetne túlélni a hétköznapokat.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére