Jelenlegi hely

Varázspálca helyett programlista a kávéidőért

Varázspálca helyett egy online programlista, hogy jusson magadra is idő az ovis, kisiskolás gyermekeid mellett. Nyugi, nem lesz lelkiismeret furdalásod, mert nem (csak) a laptop előtt lesz a gyermek, de mozog vagy tanul is!

Szeretnéd, ha lenne egy varázspálcád, és a nap bármelyik pillanatában varázsolhatnál magadnak 5 perc nyugalmat (esetleg 10-et)? És közben ne legyen lelkiismeretfurdalásod, és nem szeretnéd a gyereket a tévé előtt sem felejteni egy dinka rajzfilmmel?

A kisiskolásaidnak is kell még némi terelgetés, hogy a tanulás végén ne rögtön a tv elé vessék magukat? De ha mégis, legalább értelmes legyen?

Itt van pár bármikor lejátszható mese, koncert, torna, felovasás az ovis-kisiskolás korosztálynak és a színházkedvelő nagyobbaknak.

Ovisoknak

Otthoni papírszínházas mesék Mentasárkánnyal tíz percnyi mesét és még egy öt perces kis mozgásos feladatot is tartalmaznak, épp elég egy kávéra Neked.

Mondókázás online Horváth Genovévával, azaz "ZseniMami" –val, aki az EccPecc gyerekzenekar tagja. Több felvétele is van már, az elsőt ITT és a másodikat ITT találjátok.

Az Apacuka zenekar koncertvideója háromnegyed óra folyamatos ugrálás a kicsiknek, ez már igazán jó hír, ha nem bírod levinni az energiaszintjét utódaidnak!

Fejlesztő torna ovisoknak és kisiskolásoknak

A Neuro-Hydrotherapie Wien Youtube csatornáját és az eddig tornákat itt találod

Pihenő kisiskolásoknak (is)

Schneider Jankó bábművész a francia gyerekirodalom egyik legkedveltebb gyerekszereplőjének, a kisiskolás Nicolas-nak a kalandjait olvassa fel. Youtube csatornáján már tucatnyi humoros mesét találsz Nicolas és osztálytársai csínytevéseiről. Ne hagyd ki! Nálunk 2 hete ez a menő!

A Móra nem maradhat el a virtuális könyvespolcotokról sem! A Móra Negyedóra naponta 17 órakor a Facebook oldalukon, időnként kézműveskedéssel téve izgalmasabbá. Nem csak a műveket, de magukat a szerzőket is láthatják a gyerekek, akik maguk olvassák fel műveiket.

A Csodák Palotája Youtube csatornáján Kémcső Jenő és Spatula Sára

virtuális műhelyfoglalkozásain nemcsak kísérleteikből, de kézműveskedésből is állnak. A "tudományra" fogékony kíváncsi kiskorúak az elmúlt több, mint 20 alkalom videóit ITT tudják megnézni.

Menjünk együtt színházba!

Tulipán Tündér Produkció youtube csatornáján bármikor megnézhetitek együtt az Álomutazó  és a Játékkészítő előadásokat. Igazi látványos, színes, szagos produkciók a legjobb magyar színészekkel.

A Padlás a Vígszínház legendás előadása, ma már színháztörténelem. Az 1988-as bemutató után nem sokkal készült felvételen (ahogy a CD-n is) még az eredeti szereposztásban szólalnak meg a szereplők, Rádiós szerepében Kaszás Attilával.

Nagyobbaknak a Rómeó és Júlia musicalt ajánlja a Budapesti Operettszínház, a 2005-ös Szegedi Szabadtéri Játékokon készült felvételével.

Ha szereted a meglepetéseket, az Újszínház szerdánként egy-egy előadásukkal lep meg, mely szinte az utolsó percig titok.

Kapcsolódó cikkek:

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Ingyenesen látogatható az elképesztő karácsonyi fényben úszó csodaház

Ingyenesen látogatható az elképesztő karácsonyi fényben úszó csodaház

Friss: Sokan érdeklődtetek, és igen, Eta néni 2021-ben ismét sok szeretettel vár mindenkit! Nyitva a ház az adventi időszakban.Dabason van egy ház, ami varázslatos ünnepi fényárban úszik. De nem egyszerűen tujákra aggatott fényfüzéreket kell elképzelni, hanem egy olyan színes csillogást, mintha becsöppentél volna egy karácsonyi Hollywoodi rajzfilm közepébe. Eta néni több mint tíz éve díszíti fel házát és udvarát az ünnepek közeledtével.
Országos adventi programajánló

Országos adventi programajánló

Adventi ablaknaptár, gyertyagyújtások, vásári és betlehemes programok.. a várakozás, a csodák, a meglepetések időszaka. Különleges adventi programok készülődnek szerte az országban, válogattunk belőle.
Már látogatható a Vörsi Betlehem

Idén újra látogatható a Vörsi Betlehem

Tudtad, hogy egy Balaton melletti kis faluban látható Közép-Európa legnagyobb betleheme? Idén 72. alkalommal építette fel Vörsön a falu apraja-nagyja Jézus születésének pillanatát megörökítő bibliai jelenetet, aminek csodájára járnak a világ minden részéről.
„Hagyj el egy mikulás csomagot” és csalj mosolyt egy kisgyermek arcára

„Hagyj el egy mikulás csomagot” és csalj mosolyt egy kisgyermek arcára

Ha felerősödik a vágy, hogy segíts másokon, akkor itt egy remek lehetőség, amivel bizony nagy mosolyt csalhatsz egy gyermek arcára! Nincs más dolgod, csak egyszerűen december 6-ára készíts egy mikulás csomagot, és rakd le egy padra, egy párkányra, bárhová, ahol egy kisgyermek megtalálhatja.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére