Jelenlegi hely

Újabb őrület a láthatáron a gyerekeknél: Fidget Spinner, most komolyan nekem is kell venni?

Újabb őrület a láthatáron. A fiam minap az iskolából úgy jött haza, hogy neki mindenképpen kell egy Fidget Spinner. Mondom mi? Nem is értettem, hogy mit mond, aztán vadul magyarázta, hogy olyan, ami 3, de 1 és pörög és mindenki imádja, természetesen a tanárokon kívül... na mondom helyben vagyunk, egy újabb ok lesz egy beírásra.

Másnap mentünk a zeneiskolás vizsgára és ott szembesültem vele, hogy mi is ez, valahogy egy csomó gyerek kezében volt, és akinél még nem, az pedig rágta a szülő fülét, hogy ha jól sikerül a vizsgája - mintha nem tudna jól sikerülni egy zeneiskolás vizsga - akkor vegyenek neki is egyet, és valahogy minden gyerek tudta, hogy a kínaiban a legolcsóbb. Láttam, hogy milyen élvezetet nyújt a gyerekeknek és én is rámondtam az áment.

Rá kell jönnöm, hogy a gyerekeknek mindig kell egy őrület, amiért hódolhatnak, amivel versenghetnek, amivel egymást szórakoztathatják. Aztán amilyen gyorsan jön, olyan gyorsan el is múlik és jön az újabb hülyeség. Emlékszem mikor még a gumi karkötő készítés volt a sláger, folyamatosan azokért jártunk a boltba, újabb és újabb színek után kutatva. Aztán jött a focis kártya, na azzal kezdett teljesen megőrjíteni, mert miután már volt több száz és ő egy bizonyos kártyát keresett, amit tutira vettem, hogy nem lesz benne az elkövetkező 50 csomagba sem, leállítottam a focis kártya vásárló projektet. De emlékszem még a kis Mighty Beanz őrületre is, mindegyik el volt nevezve és név szerint kellett napokig keresgélnünk, ha egy-egy eltűnt a lakásban.

Amint egy iskolai osztályba bekerül az első prototípus az aktuális divatjátékból, az azonnal kell a többieknek is, eleinte azért, hogy ők is menők legyenek, később szinte kötelező lesz, mert akinek nincs, az lemarad a többiektől. Legalább is ők így érzik, a szülők pedig kénytelenek engedni a nyomásnak, mivel ezek a dolgok önmagukban nem nagy értékűek, így gyorsan beleesünk abba a hibába, hogy jó veszek egyet, aztán még egyet és még egyet és még egyet…

De ha a másik oldalt nézzük, miért is ne vennénk meg, addig se az okos kütyük körül lebzsel a gyerek.

De nézzük mi is ez a Fidget Spinner? Ez egy stresszoldó csapágyas pörgettyűs játék, amivel rengeteg, klassz trükköt lehet csinálni, csak kitartás és gyakorlás kell hozzá. De hogy a gyerekek miért szeretik, vagy mi a titka ennek az egyszerű dolognak, azt tőlük kell megkérdezni. És persze ez sem az a játék, amivel majd 1 darabbal beéri a gyerek, mert ha van kék, akkor kell fehér, ha van fehér, akkor kell az arany és így tovább, és biztos jönnek majd a Batmanes, Violettás és különböző grafikájú, vedd meg anyu kérlek verziók is.

Talán az ovis szülők ettől a játéktól mentesülnek, bár lehet, hogy már az oviban is felütötte a fejét, de aki még nem tudja, hogy mi az a Fidget Spinner, az ebben a videóban megnézheti:

Makai M.

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Régi idők karácsonya Budapesten

Régi idők karácsonya Budapesten

Milyen volt az ünnepi készülődés az elmúlt évszázadban a fővárosban? Régi képekkel mutatjuk be, hogy milyen is volt egykor a karácsonyi forgatag.
Ingyenesen látogatható az elképesztő karácsonyi fényben úszó csodaház

Ingyenesen látogatható az elképesztő karácsonyi fényben úszó csodaház

Eta néni 2021-ben ismét sok szeretettel vár mindenkit! Nyitva a ház az adventi időszakban.Dabason van egy ház, ami varázslatos ünnepi fényárban úszik. De nem egyszerűen tujákra aggatott fényfüzéreket kell elképzelni, hanem egy olyan színes csillogást, mintha becsöppentél volna egy karácsonyi Hollywoodi rajzfilm közepébe. Eta néni több mint tíz éve díszíti fel házát és udvarát az ünnepek közeledtével.
Országos adventi programajánló

Országos adventi programajánló

Adventi ablaknaptár, gyertyagyújtások, vásári és betlehemes programok.. a várakozás, a csodák, a meglepetések időszaka. Különleges adventi programok készülődnek szerte az országban, válogattunk belőle.
Már látogatható a Vörsi Betlehem

Idén újra látogatható a Vörsi Betlehem

Tudtad, hogy egy Balaton melletti kis faluban látható Közép-Európa legnagyobb betleheme? Idén 72. alkalommal építette fel Vörsön a falu apraja-nagyja Jézus születésének pillanatát megörökítő bibliai jelenetet, aminek csodájára járnak a világ minden részéről.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére